Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα: Ο Κορωνοϊός μας "κάθισε" μπροστά στην τηλεόραση (μ.ο. 8 ώρες)

Ελλάδα: Ο Κορωνοϊός μας “κάθισε” μπροστά στην τηλεόραση (μ.ο. 8 ώρες)

|

Μία ώρα περισσότερη βλέπουμε τηλεόραση τις ημέρες του Κορωνοϊού φτάνοντας τις 8 την ημέρα (!!!) – Τι έδειξαν τα στοιχεία της Nielsen

 

Ολοι σπίτι… Ολοι μπροστά στην τηλεόραση… Και η εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού καθήλωσε μπροστά στην TV ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, που δείχνει να περνά πολλές ώρες της ημέρας παρακολουθώντας τηλεόραση

Από τις 11 Μαρτίου και μετά η «εικόνα» της τηλεόρασης εμφανίζεται σαφώς πιο «ενισχυμένη» όσον αφορά τη διείσδυσή της στα σπίτια των Ελλήνων. Αυτό ισχύει ειδικά για τον γυναικείο πληθυσμό 18 και άνω, ενώ αυξητικές τάσεις εμφανίζουν και οι δυναμικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι αυτές των ανδρών 18 και άνω αλλά και των παιδιών 4-17 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Νielsen για το «ΤV Εθνος» και για την περίοδο 11-17 Μαρτίου 2020, οι Έλληνες έβλεπαν επί περίπου 8 ώρες (471 λεπτά) ημερησίως προγράμματα της μικρής οθόνης, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν δει λιγότερο τηλεόραση, καθώς ο μέσος όρος ανήλθε περίπου στις 7 ώρες (423 λεπτά) ημερησίως.

Πέρυσι, το διάστημα 11-17 Μαρτίου (του 2019) ο μέσος όρος ήταν 6,5 ώρες ημερησίως (394 λεπτά). Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που παρακολούθησε τηλεόραση το προηγούμενο διάστημα, η εικόνα είναι η εξής: 79,8% για το διάστημα 11-17 Μαρτίου, έναντι 76,6% για την εβδομάδα 4-10 Μαρτίου. Ενώ για το αντίστοιχο περσινό διάστημα (11-17 Μαρτίου του 2019) το ποσοστό ήταν 76,1%.

Τα προφίλ

Τα παιδιά παρακολούθησαν περισσότερο τηλεόραση το διάστημα 11-17 Μαρτίου σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, αλλά και σε σχέση με πέρυσι. Το 2019, το διάστημα 11-17 Μαρτίου ο μέσος ημερήσιος χρόνος που αφιέρωναν τα παιδιά στη μικρή οθόνη ήταν 216 λεπτά, που ισοδυναμούσε σε τηλεθέαση μέσου λεπτού (ΤΜΛ) 9,5%.

Φέτος, ο αντίστοιχος χρόνος για το ίδιο διάστημα αυξήθηκε στα 318 λεπτά ή σε ΤΜΛ 16%. Αύξηση παρουσιάζει η τηλεθέαση και στην ηλικιακή ομάδα των ανδρών 18 και άνω: από 386 λεπτά πέρυσι (ΤΜΛ 20,4%) σε 449 λεπτά φέτος (ΤΜΛ 24%). Οι γυναίκες της ίδιας ομάδας (18 και άνω) αποδείχθηκαν ακόμη περισσότερο «τηλεορασόπληκτες», αφού φέτος για το εξεταζόμενο πάντα διάστημα (11-17 Μαρτίου) είδαν τηλεόραση επί 532 λεπτά, έναντι 447 λεπτών για το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ΤΜΛ 31,4% και 24,9% αντιστοίχως).

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ethnos.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Επίσκεψη του Πνευμονολόγου Νικολάου Κουφού στο Naxos Medical στις 28 Αυγούστου

Τρία χρόνια λειτουργίας του Naxos Medical και ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Metropolitan General δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού στη Νάξο.

Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αμοργού από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου

Η κα Γονή Διατσέντα από το Νοσοκομείο Νάξου θα εξετάζει παιδιά και θα καλύπτει και επείγοντα περιστατικά στο νησί.

Ρουβίκωνας προς δήμαρχο Αμοργού: «Οκ δήμαρχε, let’s dance»

Μήνυμα με νόημα από τον Γιώργο Καλαϊτζίδη μετά την απόφαση του Δήμου Αμοργού να ζητήσει την ποινική δίωξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας σε πανηγύρι.

Νάξος – Σχολή Μπαλέτου Μαρίας Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη: 18 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.