Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα: Ο καύσωνας "έλιωσε" τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Ελλάδα: Ο καύσωνας “έλιωσε” τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

|

Τα αυτόματα μηχανήματα «κολλούσαν» κατά τη διαδικασία έκδοσης χάρτινων ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

«Λύγισαν» στον καύσωνα ακόμα και τα ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Εκδοσης Καρτών) του ΟΑΣΑ, τα οποία εμφανίζουν βλάβες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Μερίδα των ΑΜΕΚ σταμάτησε να λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα αφήνοντας τους επιβάτες χωρίς τη δυνατότητα έκδοσης νέων εισιτηρίων. Το πρόβλημα που προκλήθηκε αφορούσε την έκδοση νέων εισιτηρίων, καθώς τα μηχανήματα «κολλούσαν» κατά τη διαδικασία έκδοσης χάρτινων ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Αντιθέτως, για την περίπτωση της ανανέωσης καρτών λειτουργούσαν κανονικά. Εικάζεται ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στο ρολό χαρτιού, που έχουν τα ΑΜΕΚ, πάνω στα οποία τυπώνεται το εισιτήριο. Η δυσλειτουργία ενδέχεται να οφείλεται στην ποιότητα του χαρτιού (συγκεκριμένα στην πλαστικοποιημένη επίστρωση που καλύπτει το χαρτί) το οποίο προμηθεύεται ο ΟΑΣΑ από φινλανδική εταιρεία. Κύκλοι των ΣΤΑΣΥ εκτιμούν ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι Φινλανδοί ίσως να μην «αντέχει» το ελληνικό θερμό καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση η βλάβη δεν είναι του μηχανήματος, αλλά του χαρτιού το οποίο λιώνει από τις υψηλές θερμοκρασίες και μπλοκάρει το μηχάνημα.

Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα περιστατικά παραμένουν ακόμη υπό διερεύνηση, τόσο από τον ανάδοχο του έργου όσο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, τον οποίο αναμένεται άμεσα να ορίσει ο ΟΑΣΑ. Ο ανάδοχος του έργου έχει κληθεί να συντάξει τεχνικές εκθέσεις ως προς το πρόβλημα. Από τον ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση του θέματος, δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

Τα πρώτα περιστατικά παρατηρήθηκαν σε μηχανήματα που βρίσκονται σε υπέργειους σταθμούς κυρίως της γραμμής 1 του μετρό (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Με το πέρασμα όμως των ημερών και την άνοδο της θερμοκρασίας, πλήγμα από τη ζέστη υπέστησαν και μηχανήματα που βρίσκονται στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, κάτω από την επιφάνεια της γης.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση, καθώς στην πλειονότητα των συμβάντων ο ανάδοχος αναλαμβάνει την αντικατάσταση του ρολού του χαρτιού. Πρόκειται, ωστόσο, για μια δυσλειτουργία η οποία ανέδειξε το πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ ΟΑΣΑ και θυγατρικής ΣΤΑΣΥ, καθώς οι δύο εταιρείες αντιμετώπισαν διαφορετικά το πρόβλημα. Οι μεν ΣΤΑΣΥ, μόλις διαπιστώθηκαν τα πρώτα προβλήματα, προχώρησαν σε άνοιγμα μιας εκ των πυλών εισόδου-εξόδου σε κάθε έναν από τους εν λόγω σταθμούς. Και αυτό για να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό που αδυνατούσε να προμηθευτεί χάρτινα, ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Ο ΟΑΣΑ από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων, ζήτησε τη συνδρομή των ΣΤΑΣΥ προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα χαθούν έσοδα. Ζήτησε από τους σταθμάρχες της εταιρείας (ΣΤΑΣΥ) να προμηθεύσουν τους επιβάτες με απρόσωπες κάρτες τις οποίες μπορούν να φορτίσουν ακόμη και στα μηχανήματα που δεν εκδίδουν εισιτήρια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία δεν ήταν πολύ στενή μεταξύ των δύο φορέων.

Με πληροφορίες και φωτογραφία “Καθημερινή”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσια: Δέκα χρόνια ελληνικός ήχος, από τη Νήσο Κέρο στο αύριο του πολιτισμού

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων γιορτάζει τη δεκαετία του με ένα οραματικό αφιέρωμα σε 5.000 χρόνια ελληνικής μουσικής

Αεροδρόμια Κυκλάδων: Πτώση στη Σαντορίνη, στασιμότητα στη Μύκονο και ο παράγοντας “Ισραήλ”

Γεωπολιτικές εξελίξεις και διαφοροποιήσεις φέρνουν "ανισόρροπη" σεζόν στα περιφερειακά αεροδρόμια – Η Fraport Greece δίνει τους αριθμούς

Βουρβουριά Νάξου: Εκεί που ο Άγιος Προκόπιος συναντά την πίστη και τη μνήμη

Μια λιτανεία που διασχίζει τον χρόνο – Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος, οι κληρικοί της Νάξου και οι άνθρωποι του χωριού τίμησαν τη μνήμη του Αγίου με τρόπο που μόνο οι νησιώτες ξέρουν

Νέο ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Κουφονήσια, επένδυση στην περιοχή “Βάρδια”

Η ανάπτυξη συνεχίζεται στα Κουφονήσια με την έγκριση νέας ξενοδοχειακής μονάδας σε έκταση σχεδόν 7 στρεμμάτων – Εγκεκριμένη η οικοδομική άδεια από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η Κέα στο προσκήνιο με τον Happy Traveller, Κυριακή 13 Ιουλίου στον ΣΚΑΪ (video)

Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα εξερευνούν το νησί της Κέας, σε ένα ταξίδι με φάρους, μονοπάτια, αρχαία και ονειρικά τοπία – Μια τηλεοπτική ωδή στο κυκλαδίτικο νησί των αντιθέσεων (video)

Αθανασούλης: «Η διάσωση των Κούρων δεν διαπραγματεύεται – Η λύση πρέπει να είναι οριστική»

Κινητά ή ακίνητα; Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην τοπική κοινωνία της Νάξου, ενώ Φλεριανός, Κορρές και Μαυρογιαννόπουλος επανέρχονται με αιχμές και ερωτήματα

Σημαντική δράση για την προστασία της Ποσειδωνίας στην Κέα

Ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με φορείς και επιστημονικούς οργανισμούς, προχωρά σε πρωτοβουλία βιώσιμης διαχείρισης και προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος στον κόλπο του Αγίου Νικολάου

Μύκονος κατά του τέλους κρουαζιέρας, «Τιμωρητικό και άδικο μέτρο» καταγγέλλει το Λιμενικό Ταμείο

Αίτημα αναστολής του τέλους επιβατών κρουαζιέρας από το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας – Κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και πλήγμα στην τοπική οικονομία

Νάξος: Έκρηξη αφίξεων (30% το πρώτο εξάμηνο) στο αεροδρόμιο, οι υποδομές στο … κόκκινο

Με αύξηση 45% τον Ιούνιο και 30% στο εξάμηνο, η τουριστική ζήτηση απογειώνεται, αλλά το αεροδρόμιο της Νάξου φτάνει στα όριά του – Επιτακτική η ανάγκη για αναβάθμιση

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.