Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα: Μαιευτήρας έπαιρνε φακελάκι με το …κιλό

Ελλάδα: Μαιευτήρας έπαιρνε φακελάκι με το …κιλό

|

Σοκ για μαιευτήρα σε νοσοκομείο της Αθήνας που υπολογίζει το «φακελάκι» με τα κιλά του μωρού – Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά

Κείμενο – καταγγελία του ομότιμου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Πατρών, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας “Καθημερινή” με τίτλο “το φακελάκι της ντροπής” αναδεικνύει μια σοβαρή περίπτωση μαιευτήρα- γυναικολόγου που απαίτησε “φακελάκι” από φτωχό άνθρωπο που αγωνιά για τη γυναίκα και το νεογέννητο παιδί του. Και οι δύο βρίσκονται σε ΜΕΘ! Ο ΙΣΑ αντιδρά με οργή για την απαράδεκτη συμπεριφορά του γιατρού και δηλώνει έτοιμος να επέμβει στο βαθμό που προβλέπεται από τις αρμοδιότητές του…

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ, “ο Σύλλογος καταδικάζει το “φακελάκι” και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Επισημαίνει δε τα εξής: “Οι ιατροί του ΕΣΥ με μειωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με αυταπάρνηση στον πολίτη αυτής της χώρας, παραμένοντας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης προσηλωμένοι στο καθήκον τους. Ωστόσο, ο ΙΣΑ καταδικάζει φαινόμενα χρηματισμού και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του, απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων”.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε: «Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του, πολύ δε περισσότερο τις παράνομες αμοιβές-φακελάκια. Διευκρινίζουμε ωστόσο ότι θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας απέναντι σε μέλη μας που δεν τιμούν το ιατρικό λειτούργημα. Έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε ώστε να διασφαλιστεί δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους ασθενείς. Καλούμε την Πολιτεία να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας για τη πλειοψηφία των ιατρών που στηρίζουν με αυταπάρνηση το ΕΣΥ».

Το ιστορικό της ντροπής

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του καθηγητή Σταύρου Αναγνωστόπουλου, στον οποίο διηγήθηκε την περιπέτειά του ο ίδιος ο παθών σύζυγος και πατέρας, στα τέλη Δεκεμβρίου έφτασε μαζί με την ετοιμόγεννη σύζυγό του στην Αθήνα ώστε η τελευταία να γεννήσει σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Η γυναίκα αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα στην εγκυμοσύνη της. Όταν βρήκαν τον εν λόγω μαιευτήρα, εκείνος απαίτησε αμέσως 1000 ευρώ για την εισαγωγή της γυναίκας στην κλινική που διευθύνει στο δημόσιο νοσοκομείο. Και όχι μόνον αυτό, απαίτησε να λάβει και περαιτέρω παράνομη αμοιβή μετά την γέννηση του παιδιού και ανάλογα των …κιλών που θα ζύγιζε!!!

Το μωρό γεννήθηκε μόλις 2,1 κιλά και η γυναίκα χρειάστηκε να χάσει τη μήτρα της και να μπει στην Εντατική. Παρόλα αυτά, και την εύλογη αγωνία του συζύγου και πατέρα, ο μαιευτήρας τον πληροφόρησε ότι δεν είναι “τζαμπατζής” και ότι αμείβεται με τα …κιλά του νεογέννητου σε χιλιάδες και όχι εκατοντάδες ευρώ! Δηλαδή του ζήτησε άλλες 2100 ευρώ εκτός του αρχικού ποσού των 1000 που πήρε για να κάνει την εισαγωγή της γυναίκας! Και όλα αυτά, αν μη τι άλλο, τα ζήτησε από έναν φτωχό άνθρωπο ο οποίος αγωνιά έξω από τις ΜΕΘ για γυναίκα και παιδί!

Ο καθηγητής που δημοσιοποίησε το γεγονός χωρίς ονόματα, τονίζει ”  Κατά τη γνώμη μου, σε περίπτωση καταδίκης θα έπρεπε η ποινή να είναι φυλάκιση άνευ αναστολής, οριστική αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος και επιβολή αυστηρότατου χρηματικού προστίμου. Μόνο με παραδειγματικές τιμωρίες υπάρχει ελπίδα να ξεριζωθεί αυτή η γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύω, δε, ότι οι γιατροί μας στην πλειονότητά τους είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς και πως και οι ίδιοι θα ήθελαν, όσο και οι απλοί πολίτες, να εξαλειφθεί το θλιβερό αυτό φαινόμενο που δυσφημίζει τη χώρα μας και το ιατρικό λειτούργημα. Καταλήγει δε ότι είναι στη διάθεση των διωκτικών Αρχών για να δώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για τον “φακελάκια” μαιευτήρα…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιος αεροσυνοδού που σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου έλαβε επιστολή της μητέρας του μετά από 24 χρόνια

Η αεροσυνοδός ΣιΣι Λάιλς είχε σκοτωθεί το 2001· το σημείωμα διασώθηκε και δόθηκε σήμερα στον 30χρονο Τζέβον Καστρίγιο

Βρούτσης στην Πάρο με Γιάννακη–Αϊνδιλή–Καγιαλή: «Νησιωτικότητα & Αθλητισμός» στο επίκεντρο

Τετάρτη 24/9, 12:30, αίθουσα «Αθηνά» (Paros Agnanti Resort & Spa): κεντρική ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού με παρουσία κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών και ανοικτή συζήτηση με τα σωματεία των Κυκλάδων.

Ευρωπαϊκός Δείκτης Οινοτουρισμού: Πέμπτη η Ελλάδα, πρώτη η Γαλλία

Γαλλία πρώτη, ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία· νεότεροι ταξιδιώτες «οδηγούν» τη ζήτηση για κρασί, γαστρονομία και πολιτισμό

Επαναπατρισμός 86 ελληνικών αρχαιοτήτων – και πρωτοκυκλαδικής περιόδου – από ιδιωτική συλλογή του εξωτερικού

Οικειοθελής επιστροφή σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ – Από νεολιθικά ειδώλια έως χρυσά στεφάνια ελληνιστικών χρόνων

Δήμος Θήρας: Νέα χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου · Έναρξη 13 Οκτωβρίου, συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών

Θεόκτιστα και χειροποίητα: Η νομική προστασία του αγροτικού πολιτιστικού τοπίου των Κυκλάδων

Εκδήλωση στο Ιωνικό Κέντρο (26/9) με ειδικούς και φορείς, για τη διαφύλαξη της ξερολιθιάς, των παραδοσιακών κτισμάτων και του φυσικού πλούτου των νησιών

Πρώτο κουδούνι για τους… πιο μικρούς: Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς της Νάξου

Στον Αγιασμό και ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Φιλωτίου – Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Φώτης Μαυρομμάτης

«Σχολικές Γέφυρες στο Αιγαίο»: Η Humanity Greece στηρίζει 192 μαθητές σε ακριτικά νησιά

Με την αιγίδα του ΠτΔ, σχολικά πακέτα φτάνουν σε Ψέριμο, Ηρακλειά, Δονούσα, Λειψούς και Άγιο Ευστράτιο για μια ισότιμη νέα χρονιά

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εδώ πλέον ντράπηκε και η ντροπή»

"Γόνοι και κληρονόμοι πλούτου και εξουσίας προκαλούν και κουνάνε το δάχτυλο στους νησιώτες για το στεγαστικό πρόβλημα "

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου

Τι αλλάζει στην πρόσβαση – είσοδος μόνο για πεζούς αθλούμενους και φιλάθλους όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.