Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα - Κραουνάκης: «Ο εχθρός θα φάει το μ@@νί του!»

Ελλάδα – Κραουνάκης: «Ο εχθρός θα φάει το μ@@νί του!»

|

Σόκαρε ο Σταμάτης Κραουνάκης με τα αυτοσχέδια στιχάκια του, στην κοπή πίτας των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού – Τι είπε για τους μισθούς και η αποκάλυψη για το παιδικό του όνειρο 

«Να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μ@@ν@ του». Με αυτό το αυτοσχέδιο στιχάκι μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης επιχείρησε να… διασκεδάσει τους εργαζόμενους στην κοπή της πίτας στην Μπουμπουλίνας προκαλώντας αμηχανία και αλγεινές εντυπώσεις.

Είναι η γνωστή η μαχητικότητα, σε συνδυασμό με την δυνατότητα να σοκάρει που έχει στο δημόσιο λόγο του ο Σταμάτης Κραουνάκης. Αυτή τη φορά εφάρμοσε το στυλ αυτό, όχι σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, σε μια μουσική σκηνή, ή στο ραδιόφωνο, αλλά μέσα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού! Αδοντας μεταξύ άλλων «ίου ίου ίου αυτού του υπουργείου πολύ αμφισβητείται εν τέλει η τιμή του». Και το παράδοξο είναι ότι κάποιοι εργαζόμενοι του υπουργείου έσπευσαν να χειροκροτήσουν γελώντας, ενώ άλλοι πάγωσαν.

Το κλίμα αυτό διαμορφώθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την κοπή πίτας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Προηγήθηκε η χορωδία των εργαζομένων, μια τραγουδίστρια με πιο safe επιλογές τραγουδιστικά και μετά το σόου του Σταμάτη Κραουνάκη. Με την προτροπή παρεβρισκόμενων και συνδικαλιστών, έπαιρνε έμπνευση για να κάνει τα στιχάκια για αυτό το αυτοσχέδιο τραγούδι.

Νωρίτερα είχε μιλήσει για την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων και δη την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να δώσει άδεια στην ΕΔΕΜ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να λέει «δεν χαίρομαι, μας πέταξαν καυτή πατάτα». Μάλιστα όταν κάποια στιγμή ακούστηκε ένα θόρυβος στο βάθος, ένα σούρσιμο, αντέδρασε λέγοντας «σπάστα θα πάρει καινούρια η Μενδώνη».

Οσον αφορά το επίμαχο τραγούδι, μπορείτε να το ακούσετε στα βίντεο που επισυνάπτονται στο κείμενο. Οι εναρκτήριοι στίχοι είναι «έα έα έα, να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ, αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μο@ν@ του». Αργότερα αναφέρθηκε στην τιμή του υπουργείου ενώ αναρωτήθηκε δυνατά «γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα; Ασε καλύτερα μην τα πιάσω». Το επόμενο στιχάκι ήταν «δώστε μισθούς, στους αρχαιολόγους δώστε μισθούς» για να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τους υπαλλήλους και να προσθέσει «σε όλες τις ειδικότητες δώστε μισθούς» πάντα τραγουδώντας.

Εγινε στιχάκι ακόμα και το αίτημα να μην γίνουν ιδιωτικού δικαίου τα μουσεία «γιατί θα πάνε όλοι στην Αχερουσία». Ακολούθησαν κλασικά αγαπημένα του τραγούδια. Δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που ένιωσαν ενοχλημένοι, κυρίως επειδή όλο αυτό έλαβε χώρα μέσα στο ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, στον χώρο των συνεδριάσεων του ΚΑΣ. Και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, να ακουστούν δηλαδή τέτοιες εκφράσεις ακόμα και με τη μορφή σατιρικού τραγουδιού. Ο συνθέτης και τραγουδιστής αποκάλυψε μάλιστα ότι ήθελε να γίνει αρχαιολόγος όταν ήταν μικρός, αλλά τελικά έγινε η αδελφή του.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.