Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα - Ιόνιο Πέλαγος: Επιασαν τόνο 390 κιλών (!!!)

Ελλάδα – Ιόνιο Πέλαγος: Επιασαν τόνο 390 κιλών (!!!)

|

Έπιασαν τόνο 390 κιλών και μήκους 3 μέτρων στο Ιόνιο Πέλαγος! 

Η πρώτη είδηση έλεγε “έπιασαν τόνο βάρους 500 κιλών”… Στη συνέχεια βέβαια ο τόνος … αδυνάτησε αλλά παραμένει μία σημαντική είδηση και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που έχουν “πιαστεί” στην Ελλάδα..  

Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου  με βάση την ενημέρωση από τον τηλεοπτικό σταθμό SKAI και την εκπομπή ” Σήμερα” έχουμε την αναφορά για το μεγαλύτερο μεγαλύτερο ψάρι που έχει αλιευτεί την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και δη στο Ιόνιο Πέλαγος. 

Πρόκειται για έναν τόνο βάρους 390 κιλών και μήκους περίπου 3 μετρών.   Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ιχθυέμπορας της αγοράς του Ρέντη το ψάρι θα διοχετευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Όπως ανέφερε παρόλο που η ζήτηση για τόνο από την Ασία είναι πάρα πολύ υψηλή, λόγω του κορωνοϊού έχει περιοριστεί σημαντικά…  

Να τονίσουμε ότι στην Νάξο τον Απρίλιο του 2019 είχε ζυγιστεί τόνος βάρος 288 κιλών από Καλύμνιο ψαρά, τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό «Κάλυμνος»… 

Να αναφέρουμε ότι μιλάμε για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο) και διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας… Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά (!!!)

Τα ψάρια αυτά αλιεύονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με αποτέλεσμα αρκετά είδη να βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από την υπεραλίευση και την παράνομη αλιεία. Ο κόκκινος τόνος, το μεγαλύτερο είδος τόνου, κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο κόκκινος τόνος θεωρείται εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνεται ωμός ως σούσι.  Στη Μεσόγειο η αλιεία τους γίνεται συνήθως με κυκλωτικά δίκτυα (γριγρι). Οι τόνοι που αιχμαλωτίζονται σε αυτά τα δίκτυα στη συνέχεια οδηγούνται σε φάρμες πάχυνσης ώστε να μεγαλώσουν και το κρέας του να αποκτήσει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.