Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΔωδεκάνησα - Κάλυμνος: Θετικοί στον κορωνοϊό Δήμαρχος και Μητροπολίτης (!!!)

Δωδεκάνησα – Κάλυμνος: Θετικοί στον κορωνοϊό Δήμαρχος και Μητροπολίτης (!!!)

|

Περισσότερα από 155 κρούσματα τον Απρίλιο στην Κάλυμνο που μπαίνει στην 8η εβδομάδα σκληρού Lockdown – Θετικοί στον κορωνοϊό έχουν ιχνηλατηθεί ο Δήμαρχος του νησιού, ο Μητροπολίτης αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου 

Η Κάλυμνος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας στο Νότιο Αιγαίο εδώ και σχεδόν δύο μήνες με συνεχόμενα κρούσματα… Συν τοις άλλοις έχουμε και την κόντρα Πολιτείας (Δήμος) – Εκκλησίας (Μητρόπολη) με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για το ποιος φέρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην διασπορά της πανδημίας στο νησί…

Από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, ο Δήμος Καλύμνου μπαίνει για 8η εβδομάδα στο σκληρό Lockdown και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι …κεφαλές του νησιού νοσούν. Πρώτος εντοπίστηκε θετικός ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, είδηση που έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου (10/04) μέσω του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Κάλυμνος – Δύναμη Προοπτικής» όπου ανέφερε ότι ο Δήμαρχος σήμερα Σάββατο πρωί μετά από τεστ που έκανε  βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα μείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Επόμενος, σήμερα Κυριακή ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης. Το ανακοίνωσε ο ίδιος, σημειώνοντας στα social media «σας ενημερώνω ότι μετά από test που διενεργήθηκε σήμερα βρέθηκα θετικός στον COVID 19.Ως εκ τούτου και για τις μέρες που απαιτούνται θα απουσιάσω από τα καθήκοντά μου στο Λιμενικό Ταμείο, τηρώντας την υποχρεωτική καραντίνα».

Και τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και  Αστυπάλαιας κκ Παϊσιος. Όπως σημειώνεται «εντοπίστηκε θετικός σήμερα πρωί Κυριακής 11 Απριλίου 2021 μετά από τεστ που έκανε στα πλαίσια ιχνηλάτησης λόγω επαφής του με άτομο θετικό στον ιό».

Και να σημειώσουμε ότι από την αρχή Απριλίου στην Κάλυμνο έχουν εντοπιστεί 156 κρούσματα (μαζί με τα σημερινά) και μάλιστα πέντε ημέρες έχουμε περισσότερα από 20 κρούσματα (ρεκόρ τα 23 της περασμένης Πέμπτης 8 Απριλίου και λιγότερα, τέσσερα χθες Σάββατο 10 Απριλίου). Eπίσης έχουν ξεπεράσει τους 10 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Τμήμα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου. Ενώ χρειάστηκε και μία αεροδιακομιδή ασθενούς.

Οπότε η 8η εβδομάδα μπαίνει με τις χειρότερες προοπτικές

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύλληψη ηγούμενου στα Καλάβρυτα για απόπειρα πώλησης βυζαντινών εικόνων και Ευαγγελίων

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε απόπειρα πώλησης 17 εικόνων και δύο Ευαγγελίων έναντι 200.000 ευρώ – Αντικαταστάθηκε το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής

Έφυγε από τη ζωή ο Ρικ Ντέιβις, συνιδρυτής και φωνή των Supertramp (video)

Ο θρυλικός μουσικός πέθανε σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη με το πολλαπλό μυέλωμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας