Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΑΣΕΠ: Αντιδράσεις και ... "Αυγό, σαλιγκάρι, μετά;"

ΑΣΕΠ: Αντιδράσεις και … “Αυγό, σαλιγκάρι, μετά;”

|

«Αυγό, σαλιγκάρι, μετά;» αναρωτιέται στo σχετικό γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στα social media, υποψήφιος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), o οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Οι ερωτήσεις για τις δοκιμασίες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού που τέθηκαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για πρώτη φορά έχουν ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις, δίνοντας την ευκαιρία για δημόσια αντιπαράθεση αυτή τη φορά μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Κάποιοι υποψήφιοι αναφέρουν ότι δεν καταλαβαίνουν τη χρησιμότητά τους, αλλά και τη λογική που τις διέπει, προχωρώντας και σε εντελώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ήταν για γέλια».

Αλλοι τονίζουν ότι είναι είδος ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στις εξετάσεις που ζητούν πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι σωστές απαντήσεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες, ωστόσο πολλά φροντιστήρια που είχαν αναλάβει την προετοιμασία των υποψηφίων έχουν κιόλας αναρτήσει τις απαντήσεις.

Ενδεικτικά η ερώτηση 29 του γλωσσικού συλλογισμού είναι εκείνη που ξεσήκωσε τις περισσότερες αντιδράσεις. Αν το «Σταφύλι» ενώνεται νοηματικά με την «Μπανάνα», τα «Γάντια» με ποια από τις τέσσερις εκδοχές ταιριάζουν νοηματικά; Α. Κασκόλ Β. Κάλτσες Γ. Σκούφος Δ. Γυαλιά.

Πηγές του ΑΣΕΠ πάντως ανέφεραν ότι στις εξετάσεις συμμετείχαν 76.799 υποψήφιοι, οπότε είναι «αναμενόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις, οι οποίες όμως αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό των υποψηφίων σε σχέση με τον συνολικό αριθμό».

Η γραπτή εξέταση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά πεντακόσια είκοσι επτά εξεταστικά κέντρα, σε σαράντα τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Συμμετείχε το 70% όσων είχαν δηλώσει αρχικά, ο αριθμός των οποίων έφτανε τις 108.000.

Δυσαρέσκεια επίσης εκφράζεται και από μερίδα των υποψηφίων για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων, σε κάποια εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα καθώς και για την ποιότητα των φωτοτυπιών που μοιράστηκαν πάνω στις οποίες υπήρχαν φωτοσκιάσεις οι οποίες ενδεχομένως να μπέρδεψαν κάποιους.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ σε δήλωσή του τονίζει ότι είναι ενήμερος για τα παράπονα που έχουν διατυπωθεί. «Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και εγώ θα τα μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των προέδρων των εξεταστικών κέντρων», αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

«Εύχομαι τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την προσπάθειά τους (σ.σ. των εξεταζομένων) και υπενθυμίζω ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι διαγωνισμός κατάταξης υποψηφίων και όχι πρόσληψης», προσθέτει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)