Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΑπίστευτο... Φινλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Απίστευτο… Φινλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

|

Ο Φινλανδός Γκεστράνιους – ο καλύτερος διαιτητής στη χώρα του αλλά επιπέδου Europa League – θα  σφυρίξει το πρώτο ελληνικό ντέρμπι της χρονιάς (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ) – Αντίθετα, ο καλύτερος Ελληνας διιαιτητής (Σιδηρόπουλος) που μπορεί να παίξει Champions League τιμωρείται για πέναλτι που δεν έδωσε στον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός 

Της Ελλάδας τα παράδοξα…. Ο Σιδηρόπουλος μπορεί να παίζει Μπαρτσελόνα και να είναι καλός σε επίπεδο Champions League αλλά στην Ελλάδα; Τιμωρία.. Και ένας άγνωστος Φινλανδός που δεν περνάει ούτε έξω από την κορυφαία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική  διοργάνωση, κρίνεται κατάλληλος για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ… Και για να τα κάνουμε λιανά… Η ΚΕΔ όπως αναμένονταν προχώρησε στον ορισμό αλλοδαπών διαιτητών στο πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, κάνοντας το «δεύτερο βήμα» έπειτα από τον ορισμό του Ισπανού Μπορμπαλάν στον περυσινό τελικό Κυπέλλου μεταξύ των ίδιων ομάδων.

Αυτή τη φορά ο εκλεκτός του Βίτορ Μέλο Περέιρα είναι ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος θεωρείται η κορυφαία σφυρίχτρα στη χώρα του, όμως στην UEFA ανήκει ιεραρχικά στη δεύτερη κατηγορία και μέχρι στιγμής ορίζεται σε αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπενθυμίζεται πως ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει πλέον περάσει και στον κανονισμό διαιτησίας, επομένως όποτε η ΚΕΔ κρίνει σκόπιμο μπορεί να τους ορίζει κάτι που φέτος αναμένεται να γίνει αρκετές φορές. Ο 40χρονος Γκεστράνιους στο παρελθόν έχει σφυρίξει στην Ευρώπη τόσο την ΑΕΚ (στο 2-2 με τη Ριέκα) όσο και τον ΠΑΟΚ (στο 1-0 επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία και στο 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ). Οι βοηθοί του Γκεστράνιους θα είναι οι συμπατριώτες του Μίκο Αλακάρε και Ρίκου Βιχρεαβουόρι. Τέταρτος ορίστηκε ο Τζήλος, ενώ παρατηρητής θα είναι το μέλος της ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Μάριν.

Στις εξέδρες της Τούμπας αναμένεται να δώσουν το «παρών» τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Περέιρα όσο και ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει διορίσει η FIFA στην ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ορίστηκαν οι ακόλουθοι διαιτητές: Αστέρας – Απόλλων: Σέζος, Ξάνθη – ΟΦΗ: Παπαπέτρου, Πανιώνιος – Ολυμπιακός: Σκουλάς, ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης: Γρατσάνης, ΠΑΟ – Λεβαδειακός: Τζοβάρας, Παναιτωλικός – Λαμία: Μανούχος, Ατρόμητος – ΑΕΛ: Βρέσκας.

Από τους ορισμούς προκύπτει ότι οι τρεις διαιτητές που με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ έθεσε εκτός ορισμών λόγω κακής απόδοσης στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι οι Κουτσιαύτης (ΠΑΟΚ – Αστέρας), Σιδηρόπουλος (Ξάνθη – ΠΑΟ) και Παπαδόπουλος (Αστέρας – ΑΕΚ).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο