Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΑirbnb τώρα και στη ....κουζίνα (!!!) με το όνομα TastePlease

Αirbnb τώρα και στη ….κουζίνα (!!!) με το όνομα TastePlease

|

Νέα ήθη και έθιμα… Το Airbnb βρίσκει και μία νέα διάσταση, αυτή τη φορά σε επίπεδο …κουζίνας με το TastePlease, σε μία ιδέα που ξεκίνησε επίσημα από τη Δανία το 2017 και έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο .. .

Αν είστε περήφανοι για τις ικανότητές σας στην κουζίνα, αν σας αρέσει να γνωρίζετε νέο κόσμο ή αν βρίσκεστε σε μια μεταβατική φάση της επαγγελματικής σας ζωής, τότε υπάρχει μια νέα μόδα που θα… λατρέψετε. Ηταν τον Μάρτιο του 2017, που ο Δανός σεφ Φρανκ Λατζ ξεκίνησε να δίνει σάρκα και οστά στην ιδέα του, να φέρνει τον κόσμο κοντά μέσω ενός κοινού πάθους, αυτό της μαγειρικής και του φαγητού.

Το TastePlease, που αποτελεί κατ’ ουσίαν την Airbnb του φαγητού, ξεκίνησε από τη Δανία και γρήγορα επεκτάθηκε, ενώ εσχάτως έφτασε στην Ελλάδα. Η νέα αυτή εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να ανοίξει το σπίτι του σε ταξιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικό φαγητό συντρώγοντας με ντόπιους. Το κόστος για το γεύμα ορίζεται από τον εκάστοτε οικοδεσπότη και καταβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας.

Μια γρήγορη «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να εντοπίσετε ανάλογα «τραπεζώματα» σε όλη την Αττική. Ωστόσο, οι γνώστες του χώρου επισημαίνουν ότι η «πατρότητα» της ιδέας ανήκει μάλλον στη γαλλική εταιρεία eatwith.com, που δραστηριοποιείται από το 2014 σε περισσότερες από 130 χώρες, όπου επιπλέον οι ντόπιοι διοργανώνουν γαστρονομικά events και tours. Ενδεικτικά, η ανάπτυξη της εταιρείας υπήρξε τέτοια, που ήδη διαθέτει γραφεία στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σαν Φρανσίσκο και στο Τελ Αβίβ.

Η γρήγορη εξέλιξη τέτοιων ιδεών αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη των ταξιδιωτών να βιώνουν αυθεντικές εμπειρίες, αλλά και τη δυναμική της γαστρονομίας.

«Αυτό δημιουργήθηκε για σένα!». Ετσι σκέφτηκαν οι φίλοι του Χάρη Σατυρίδη, δεινού μάγειρα και εγκάρδιου οικοδεσπότη. «Για πολλές δεκαετίες ασχολήθηκα με την αγορά των τροφίμων αλλά και το delicatessen, οπότε όντας και Μικρασιάτης ήταν μοιραίο σχεδόν να αγαπήσω τη μαγειρική», περιγράφει στην «Καθημερινή» ο κ. Σατυρίδης, που έχει ήδη σχεδιάσει ένα «event» με μενού θαλασσινών. «Δεν έχω ποτέ ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική, αλλά καθώς μαγείρευα συστηματικά, είχα δημιουργήσει ατύπως πολλές κατηγορίες μενού, ενώ καλούσα τακτικά φίλους στο σπίτι για φαγητό». Εξ ου και είχε τοποθετήσει μια μεγάλη τραπεζαρία σε ένα ευάερο και ευήλιο σημείο του σπιτιού.

«Αν η πρότασή μου δεν βρει αρχικά απήχηση σε ξένους ταξιδιώτες, θα καλέσω τους φίλους μου εκείνη την ημέρα και θα τους ετοιμάσω κάτι που αγαπούν πολύ: πάπια με δαμάσκηνα, που έχει “σβήσει” σε ουίσκι…». Εξυπακούεται ότι στο TastePlease, όπως αντίστοιχα σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες, οι μάγειροι-οικοδεσπότες θα αξιολογούνται. «Δεδομένου ότι στην Ελλάδα το airbnb ανθεί, αναμένουμε κάτι ανάλογο και με το TastePlease», σχολιάζει παράγοντας της αγοράς, «εν προκειμένω, η προσφερόμενη υπηρεσία είναι λιγότερο απαιτητική, καθώς στην Ελλάδα μαγειρεύουμε καθημερινά συχνότερα αλλά και ποιοτικότερα απ’ ό,τι άλλοι λαοί».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Φίλιππος Φόρτωμας: “Η Δικαιοσύνη στις Κυκλάδες είναι προτεραιότητα”

Ο Βουλευτής Κυκλάδων συμμετείχε στη διήμερη περιοδεία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα σε Σύρο και Πάρο, με έμφαση στην αναβάθμιση των δικαστικών υποδομών στα νησιά

Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF): Ο σύγχρονος δρόμος προς τη γονεϊκότητα, βήμα προς βήμα

Μία από τις πιο εξελιγμένες μεθόδους αντιμετώπισης της υπογονιμότητας, που προσφέρει ελπίδα σε χιλιάδες ζευγάρια στην Ελλάδα και διεθνώς

Κουφονήσια: Δέκα χρόνια ελληνικός ήχος, από τη Νήσο Κέρο στο αύριο του πολιτισμού

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων γιορτάζει τη δεκαετία του με ένα οραματικό αφιέρωμα σε 5.000 χρόνια ελληνικής μουσικής

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.