Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΑεροπορική εταιρεία ζυγίζει τους επιβάτες (!!!!)

Αεροπορική εταιρεία ζυγίζει τους επιβάτες (!!!!)

|

Απίστευτο…. Φιλανδική αεροπορική εταιρεία (Finnair) ζητάει από τους επιβάτες – στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος – να ζυγιστούν και οι αντιδράσεις καλά κρατούν 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι μία αεροπορική εταιρεία προχωρεί σε θέματα που προκαλούν απορίες και γέλια μερικές φορές… Δεν είναι άλλωστε και πολύ κόσμιο να ζητάς από έναν επιβάτη να ζυγιστεί πριν μπει στον αεροπλάνο. Η πρώτη είχε γίνει το 2015 όταν αεροπορική εταιρεία από το Ουζμπεκιστάν ζήτησε από τους επιβάτες να περάσουν από την ζυγαριά πριν αγοράσουν εισιτήριο επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πέρυσι και από αμερικάνικη εταιρεία (Hawaiian Airlines)σε ένα από τα δρομολόγια που εκτελεί και τα Πάγκο – Πάγκο στην αμερικανική Σαμόα με την Χονολουλού. Και η δικαιολογία που είχε αναφερθεί από τους υπεύθυνους ήταν ότι η Αμερικανική Σαμόα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων στον κόσμο.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις οι εταιρείες ήθελαν να υπολογίσουν εκ νέου το βάρος του σκάφους για να δουν τι συμβαίνει με τα καύσιμά τους…

Τώρα; Έχουμε μία καθαρά ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που προχωρεί σε αυτή τι κίνηση και στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος. Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα reader.gr “Η Finnair ελπίζει να επιστρατεύσει 100-150 επιβάτες λοιπόν και να τους βάλει πάνω στη ζυγαριά, με τις χειραποσκευές τους, πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Ο σκοπός της εταιρείας δεν είναι να στοχοποιηθούν οι παχύσαρκοι αλλά να κατανοηθεί το βάρος και το πώς θα διανεμηθεί μέσα στο αεροπλάνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και θα διαρκέσει ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτό που θέλει ουσιαστικά η Finnair είναι να επικαιροποιήσει τα αρχεία της αναφορικά με το βάρος και την κατανομή του στην άτρακτο, καθώς βασίζεται ακόμα στα στατιστικά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας από το 2009.

Πολλοί πάντως από το κοινό εμφανίστηκαν εξαγριωμένοι από την πρόθεση των φινλανδικών αερογραμμών κάνοντας λόγο για κατάφωρο ντρόπιασμα των παχύσαρκων επιβατών”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιώργος Λεονταρίτης: «Ονειρική χρονιά αναμένεται για την Ελλάς Σύρου και τις Κυκλάδες»

Ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου και Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων μιλά για την ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας, τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το όραμα για το συριανό ποδόσφαιρο.

Κουφονήσια: Η “musicAeterna Byzantina” στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Δύο μοναδικές εκδηλώσεις με βυζαντινούς ύμνους και ένα μουσικό ταξίδι πέντε χιλιετιών από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα.

Μ. Βάβουλας: Πρόταση για λύση του στεγαστικού στη Νάξο με αξιοποίηση των ορεινών χωριών

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Αλλαγής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» εισηγείται τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με δωρεάν μετακίνηση, ώστε να ζωντανέψουν τα ορεινά χωριά και να βρεθεί λύση στο στεγαστικό αδιέξοδο.

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, θεσπίζονται ειδικές εκπτώσεις έως 50% για τη μετακίνηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς τον τόπο τοποθέτησής τους.

Liberation: «Η Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει το χρέος της στην Αθηνά»

Η Ιταλίδα συγγραφέας Αντρέα Μαρκολόγκο υπενθυμίζει μέσα από τη Liberation την ανάγκη επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών της Ακρόπολης.

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο (12/10) του “Naxos” για το 7ο Ορεινό Τρέξιμο Δονούσας

Η Blue Star Ferries στηρίζει για ακόμη μια χρονιά το αθλητικό γεγονός του φθινοπώρου στις Μικρές Κυκλάδες.

Taz: «Κολυμπώντας σε σκουπίδια και καφέ λάσπη» – Όρια υποδομών σε Πάτμο και Μύκονο

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας αναδεικνύει τις αδυναμίες βιολογικών καθαρισμών, τα προβλήματα με τα λύματα και τις πιέσεις του υπερτουρισμού σε ελληνικά νησιά.

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας» – Ζητούν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα

Με αιχμηρό Δελτίο Τύπου, η ΕΛΜΕ καλεί Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Δήμο Αμοργού να στηρίξουν έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς, ζητώντας επιδότηση ενοικίου και αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Προσωρινή πρωινή διακοπή ρεύματος (06/09) στην Κωμιακή

Χωρίς ηλεκτροδότηση θα μείνει η περιοχή για τρεις ώρες, από τις 09:00 έως τις 12:00

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Μετά από τριήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς, το προσωπικό και το ΕΣΥ.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου