Είναι περισσότερες, εμείς βάλαμε μόνο δέκα.
Είναι περισσότερες, εμείς βάλαμε μόνο δέκα.
Θα ταίριαζαν περισσότερο σε επίδειξη μόδας κάποιου εκκεντρικού -και κακόγουστου- σχεδιαστή. Τότε δεν θα δίναμε καμία σημασία. Αλλά, οι παρακάτω εμφανίσεις ομάδων υπήρξαν στ’ αλήθεια. Και τις φορούσαν οι παίκτες. Σοβαρολογώ! Εμείς τους ευχαριστούμε γιατί μας έδωσαν αφορμή για ένα πολύ ωραίο θέμα. Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε…
1860 Munich (2010) – Γερμανία
Η συγκεκριμένη εμφάνιση δημιουργήθηκε για τα 150 χρόνια του συλλόγου. Πάνω της έχει αποτυπωμένες όλες τις θρυλικές μορφές που στο παρελθόν πέρασαν από την ομάδα. Αλλά είναι ένα μαύρο χάλι! Να προσθέσουμε πως την «εξαιρετική» αυτή εμφάνιση κοσμεί στα δεξιά και αριστερά από τα μανίκια μια λινή κίτρινη γραμμή. Nein.
Birmingham City (1972) – Αγγλία
Ναι, με την πρώτη ματιά νόμιζα κι εγώ ότι έχει να κάνει με γερμανική ομάδα. Όμως όχι! Για 3η της εμφάνιση, τις σεζόν ‘72/’73 και ‘73/’74, ο σύλλογος από το Ηνωμένο Βασίλειο διάλεξε αυτά τα χρώματα. Τώρα μην ήτανε γιατί εκείνες τις χρονιές είχαν πολλούς Γερμανούς στην ομάδα τους και ήθελαν να τους κάνουν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω.
Chelsea (1994) – Αγγλία
Εμένα για να πω την αλήθεια πιο πολύ για πιτζάμα μου κάνει. Τώρα πώς συνδύασαν το πορτοκαλί με το γκρι, ένας Θεός ξέρει.
Dundee (1953) – Σκωτία
Πάμε πίσω, στο ’50, όταν ακόμα το tartan ήταν της μόδας και το φορούσαν με τα kilt. Μόνο με τα kilt όμως. Και εκεί πρέπει να μείνει. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
SC Heerenveen (από πάντα) – Ολλανδία
Θυμάμαι μικρή να λένε «χάσαμε από τις καρδούλες, μωρέ, άκου εκεί!», ΑΕΚ δε. Άντε, να πεις πως είναι μία. Είναι παντού! Αίσχος.
Manchester United (1992) – Αγγλία
Η συγκεκριμένη φανέλα μπορούσε να φορεθεί μόνο από τον τερματοφύλακα. «Μα γιατί μόνο εγώ;», τον φαντάζομαι να λέει κλαίγοντας κάπου γοερά. Κι όμως δεν θα μπορούσε να είναι πιο ’90s.
Newcastle (2009) – Αγγλία
Εκεί στο Ηνωμένο Βασίλειο κρατάνε τα σκήπτρα της κακογουστιάς τελικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαν να λες σε ΠΑΟΚτζή να βάλει κίτρινα. Μα είναι δυνατόν; Αυτό το μπανανί ήθελα να ‘ξερα πώς τους ήρθε…
Reggina (2012) – Ιταλία
Ήθελα να ‘ξερα αν τους πήρε πολύ χρόνο γι’ αυτή την ιδέα. Μάλλον είχαν στο μυαλό τους κάποιον ψηλό, μελαχρινό, μεσογειακό Άδωνη. Αλλιώς δεν εξηγείται το six-pack. Απλά σκέψου πόσο άσχημη θα φαίνεται η συγκεκριμένη φανέλα σε οπαδό με κοιλιά και μπύρα στο χέρι…
Stoke City (1997) – Αγγλία
Θυμάσαι τότε που τα Windows εμφάνιζαν από μόνα τους την προφύλαξη οθόνης και το μήνυμα που είχες διαλέξει χτυπούσε πάνω κάτω στην οθόνη; Ε, αυτό!
Juventus (2011-2014/15) – Ιταλία
Και το βραβείο απονέμεται στην πρωταθλήτρια όλων, τη Γιούβε! Μια με το ροζ, μια με το λαχανί… ε, δεν θέλει και πολύ για να πάρει το βραβείο! To 2011 η δεύτερή της εμφάνιση ήταν ροζ. Είμαι σίγουρη πως τη θυμήθηκες. Α, είχε και ένα αστέρι πάνω, για να σπάσει, ρε παιδί μου, η μονοχρωμία. Φέτος ξαναγύρισε στο προσκήνιο με μια… λαχανί! Ευτυχώς είναι η 3η της εμφάνιση και δεν θα χρειαστεί να τη δούμε και πολύ…