Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΣτο εδώλιο για 44 ευρώ (!!!)

Στο εδώλιο για 44 ευρώ (!!!)

|

Ο ΑΟ Μυκόνου βρίσκεται κατηγορούμενος για 44 ευρώ που δεν κατέβαλε στην ΑΕΠΙ σε συναυλία του 2010 για πέντε τραγούδια του Αντώνη Ρέμου (!!!) 

Η ΑΕΠΙ ζητά το ποσό αυτό ως δικαιώματα πέντε τραγουδιών που ερμήνευσε ο καλλιτέχνης σε συναυλία που έδωσε για την ενίσχυση της ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού!

Πέντε τραγούδια του Αντώνη Βαρδή, του Γιώργού Θεοφάνους και του Στέφανου Κορκολή που ο Αντώνης Ρέμος ερμήνευσε σε συναυλία του στη Μύκονο για την ενίσχυση της τοπικής ομάδας, ποδοσφαίρου, χωρίς να πληρωθούν τα δικαιώματα, στέλνουν στο εδώλιο του δικαστηρίου την ηγεσία της ομάδας, που καλείται σήμερα να πληρώσει 44 ευρώ στην ΑΕΠΙ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη.  Η υπόθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010 και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αφού η δικάσιμος έχει προσδιοριστεί στις αρχές Ιουνίου και κανείς δεν ξέρει αν θα λάβει συνέχεια ή θα λήξει με την εταιρεία να έχει δικαιωθεί λαμβάνοντας τη συμβολική αποζημίωση των 44 ευρώ και τους υπευθύνους – οργανωτές παραδειγματικά τιμωρημένους για το αδίκημα που διέπραξαν.

Η λίστα με τα τραγούδια και η αποζημίωση των 44 ευρώ 

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου 2010. Τότε που η ηγεσία του “Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου” αποφάσισε να πραγματοποιήσει συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο για την ενίσχυση της ομάδας. “Στο Δημοτικό Στάδιο Κόρφου Μυκόνου την 18.11.2010 και μεταξύ των ωρών από 21:00 έως 22:30 με γνώση και δόλο και κατά παράβαση του Ν.2121/1993 και των διατάξεων που έχουν κυρωθεί με νόμο διεθνών συμβάσεων για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ο μεν 1ος κατηγορούμενος με την ιδιότητα του προέδρου, ο δε 2ος κατηγορούμενος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του “Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου” που διοργάνωσε και πραγματοποίησε τη μουσική εκδήλωση – συναυλία που έλαβε χώρα στο δημοτικό στάδιο Κόρφου Μυκόνου με τη συμμετοχή του Αντωνίου Ρέμου, εκτέλεσε δημόσια και έκανε προσιτές σε κύκλο προσώπων ευρύτερο απο το στενό κύκλο της οικογένειας και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον μουσικές συνθέσεις – τραγούδια τα οποία προστατεύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την εγκαλούσα δικαιούχο “ΑΕΠΙ- Ελληνική Εταιρεία Προς Προστασία Της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε”., ύστερα από μεταβίβαση των πνευματικών δικαιωμάτων από Έλληνες δημιουργούς (συνθέτες και στιχουργούς) ή απο αντίστοιχες αλλοδαπές εταιρείες συγγραφέων, συνθετών και εκδοτών μουσικής χωρίς την κατά το νόμο απαιτούμενη έγγραφη άδεια της” αναφέρει το κατηγορητήριο.

Στις επόμενες σελίδες υπάρχει και η λίστα των τραγουδιών που έδωσε η ΑΕΠΙ για τα οποία οι διοργανωτές της συναυλίας θα έπρεπε να έχουν πληρώσει πνευματικά δικαιώματα. “Οι εν λόγω κατηγορούμενοι, κατά τον προαναφερθέντα τόπο και χρόνο εκτέλεσαν δημόσια τις παρακάτω δειγματοληπτικά αναφερόμενες μουσικές συνθέσεις οι οποίες έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης χωρίς την απαιτούμενη άδεια της εγκαλούσας εταιρείας: Έχω εσένα (Αντώνης Βαρδής – Βασίλης Γιαννόπουλος), Ποτέ (Αντώνης Βαρδής – Βασίλης Γιαννόπουλος), Θα πρεπε (Γιώργος Θεοφάνους), Με την πόρτα ανοικτή (Κυριάκος Παπαδόπουλος – Γιάννης Δόξας), Εκατό φορές κομμάτια (Στέφανος Κορκολής – Νίκος Μωραίτης), Έλα να με τελειώσεις (Γιώργος Θεοφάνους)”. 

Μάλιστα, στη μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία αφού εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προσφεύγει στα δικαστήρια και ζητά την ποινική δίωξη των διοργανωτών, αναφέρει πως “δηλώνουμε ότι η εταιρεία μας παρίσταται ως πολιτικώς ενάγουσα για την ηθική βλάβη που υπέστη απο τις παράνομες και αξιόποινες πράξεις των εγκαλουμένων για τη χρηματική ικανοποίηση της οποίας ζητά το συμβολικό ποσό των 44 ευρώ με επιφύλαξη”.
Δεν γνωρίζαμε. Δεν μας ενημέρωσε κανείς…”

Για αμέλεια και άγνοια κάνουν λόγο στις καταθέσεις τους ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της ομάδας αναφορικά με τα ποσά που έπρεπε να καταβάλλει ο Α.Ο Μυκόνου στην ΑΕΠΙ. “Τον Αύγουστο του 2010 αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τη συναυλία όλα τα μέλη από κοινού. Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να πληρωθούν κάποια χρήματα στην ΑΕΠΙ. Δεν μας ενημέρωσε ούτε ο Δήμος, ούτε η Αστυνομία, ούτε η εταιρεία του Ρέμου…Εξάλλου ήταν η πρώτη φορά που διοργάνωνα κάτι αντίστοιχο. Επικοινώνησα με τον υπεύθυνο της ΑΕΠΙ και ζήτησα να μου πουν το ύψος της οφειλής. Μου είπε ότι μετά τη συναυλία μας είχαν στείλει κάποια έγγραφα όπου ζητούσαν τα οικονομικά στοιχεία. Όμως ποτέ δεν λάβαμε το φάκελο”αναφέρει ο αντιπρόεδρος. Από την πλευρά του πρόεδρος δήλωσε ότι παρόλο που είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση δεν συμμετείχε στην προετοιμασία καθώς βρισκόταν για λόγους υγείας στο εξωτερικό τονίζοντας πως “Πιστεύω ότι δεν ζητήθηκε άδεια απο την ΑΕΠΙ διότι δεν γνώριζαν την υποχρέωση τους αυτή καθώς ήταν η πρώτη φορά που διοργάνωναν κάτι αντίστοιχο. Ως προς τις υπόλοιπες υποχρεώσεις π.χ εφορία η συναυλία ήταν καθόλα νόμιμη”.

Ο συνήγορος του προέδρου και του αντιπροέδρου του Α.Ο Μυκόνου κ. Στέλιος Γκαρίπης μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “Όταν ένας πρόεδρος επαρχιακού αθλητικού σωματείου μηνύεται γιατί «εκτέλεσε δημόσια» μουσικές συνθέσεις, αποδεικνύεται πως κάποιοι έχουν τόση σχέση με την Τέχνη, όσο εγώ με την πυρηνική φυσική. Μηνύσεις με αυτό το περιεχόμενο υποτιμούν και προσβάλλουν κάθε έννοια καλλιτεχνικής έκφρασης. Ως δικηγόρος, αδυνατώ να εντοπίσω το οποιοδήποτε ίχνος αιτιότητας και υπαιτιότητας. Ως πολίτης, οφείλω να αναδείξω την αγωνία όσων μάχονται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και του ερασιτεχνικού αθλητισμού να εξασφαλίσουν υγιείς οικονομικούς πόρους για τις δράσεις τους”.

Πηγή: Protothema.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Τιμή στις “κολώνες” Δημήτρη Χουζούρη και Γιώργο Χάρο (photos)

O ΑΠ.Α.Σ τα Φανάρια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του - Ποιοι βραβεύτηκαν ... (photos)

Στην Αθήνα την Κυριακή οι Φιλωτίτες δίνουν … αίμα

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 η 57η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: “Μπαλώματα τέλος στους δρόμους”

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: “Μπαλώματα” στους δρόμους τέλος – Υποχρεωτική πλέον η πλήρης αποκατάσταση

Αμοργός: Ταξίδι στο …κόσμο μέσω της εκπομπής «My Greek Odyssey»

Διεθνής προβολή για την Αμοργό από το «My Greek Odyssey»

ΔΟΕ: Οι δάσκαλοι κατεβαίνουν σε απεργία την 15η Φεβρουαρίου

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί, ξεκινώντας από την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Γ. Πολυχρονάκος: “Λύση εδώ και τώρα για τις μετακινήσεις των αθλητών” (video)

Γιάννης Πολυχρονάκος: Άμεση λύση είναι η δωρεάν μεταφορά των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων [vid]

Τα μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου έκοψαν τη πίτα τους

Κοπή πίτας και βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου - Ποιοι έδωσαν το παρών

“Ταβέρνα” 5.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ιράκ (!!!)

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν την ταβέρνα που χρονολογείται από το 2.700 π. Χ. κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη Λαγκάς - Είχε φούρνο και ψυγείο (!!!)

Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό

Διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό - Τους ακινητοποίησαν με πυροβολισμούς - 37 μετανάστες στα ταχύπλοα

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σταματίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Σταματίου «βυθίζοντας» στο πένθος τoν καλλιτεχνικό χώρο.

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Πάρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" με τίτλο "Λίγο ντροπή"... Ποιος είναι ο λόγος

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο