Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΠετυχημένη η πρώτη φόρα

Πετυχημένη η πρώτη φόρα

|

 Η Aερολέσχη Νάξου με δελτίο Τύπου κάνει έναν μίνι απολογισμό πεπραγμένων της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στη Νάξο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 

Μετά από ουκ ολίγα χρόνια, το Αγιο Φως ταξίδεψε με κάθε επισημότητα στο νησί της Νάξου χάρη στην Αερολέσχη του νησιού… Στο παρελθόν είχε έρθει με κάθε δυνατό τρόπο, είτε αεροπορικώς είτε διά της θαλάσσιας οδού ακόμη και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Όμως αυτή τη φορά ήρθε στην ώρα του. Και όπως αναφέραμε τον πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε η Αερολέσχη Νάξου που διά του προέδρου της Νίκου Κουτελιέρη και με την αρωγή της Αερολέσχης «Φαέδων» με αεροπλάνο τύπου Τσέσνα 182 από το αεροδρόμιο των Σπάτων, το «Ελ. Βενιζέλος» ταξίδεψε στη Νάξο. Στις 22:20 ήταν στο φωτισμένο αεροδρόμιο. Η πρώτη νυχτερινή πτήση είχε ολοκληρωθεί. Αμεσα το Αγιο Φως διοχετεύτηκε σε όλες σχεδόν της ενορίες του νησιού της Μητρόπολης Παροναξίας και δη στην ορεινή Νάξο χάρη στα μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλωτίου και η Αερολέσχη Νάξου εξέδωσε σήμερα Τρίτη του Πάσχα το σχετικό δελτίο Τύπου όπου περιγράφει πως έφτασε σ’ αυτή την επιτυχία

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του Αγίου Φωτός από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στον νησί μας την βραδιά του Μ. Σαββάτου με ώρα άφιξης 22:10.

Αν και είχαμε περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας λόγο εξουσιοδότησης μας από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας την Μ. Τρίτη λειτουργήσαμε άμεσα με την αίτηση και λήψη των σχετικών εγκρίσεων έτσι ώστε να μην χαθεί η πρωτοβουλία μας.

Όπως είναι φυσικό όταν κάτι γίνετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα που δημιουργεί νέα δεδομένα και συγκεκριμένα από Αερολέσχες δεν λείπουν και τα προβλήματα.

Δεν στάθηκαν όμως αρκετά για να καταφέρουν να ματαιώσουν την συγκεκριμένη πτήση κι αυτό χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις των χειριστών της αερολέσχης “ΦΑΕΘΩΝ” κ.κ. Παναγιώτη Αγριτέλη (εκπαιδευτή), Κυριάκο Παλουλιάν (εκπαιδευτή) και Αργύρη Μάμα (χειριστή, Μέλος ΔΣ AOPA Ελλάς) με τους οποίους συνεργαστήκαμε και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την συνδρομή τους.

Η πτήση μας ήταν χαρακτηρισμένη “VIP” και έγινε υπό συνθήκες NIGHT VFR-VMC γι αυτό εξ άλλου είδαμε για πρώτη φορά τον αερολιμένα μας να ενεργοποιείται από πτήση Αερολέσχης κατά την διάρκεια της νύχτας και εκτός του ωραρίου λειτουργίας.

Με την παραπάνω επιτυχημένη πτήση μας η αερολέσχη Νάξου αποδεικνύει πως θέλει και μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία μας, επιχειρεί την ανάπτυξη του αερολιμένα μας, ενισχύει την γενική αεροπορία στην Ελλάδα και το Αιγαίο και προβάλει το νησί μας.

Ευελπιστούμε να επαναλάβουμε την μεταφορά του Αγίου Φωτός και για το 2016 και να γίνει θεσμός αν είναι δυνατόν με δικό μας αεροπλάνο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης όλον εκείνο τον κόσμο που πίστεψε και στήριξε την προσπάθεια μας καθώς και αυτούς που με τα δεκάδες μηνύματα συγχαρητηρίων τους προφορικά ή μέσω μηνυμάτων μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας μας».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο αεροδρόμιο της Νάξου το Μεγάλο Σάββατο βρέθηκαν και υποδέχτηκαν το Άγιο Φως ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Παροναξίας, π. Κων/νος Κύλης, ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Τσολάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Μάκης Μαυρογιάννης, ο κ. Αντώνης Μανιός και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φιλωτίου με παραδοσιακές στολές, αλλά και αρκετοί πιστοί…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στο τραπέζι και lockdown μετακινήσεων

Συναγερμός στο ΥΠΑΑΤ μετά την έξαρση κρουσμάτων. Σχέδιο άμεσης δράσης με ελέγχους, σταθμούς απολύμανσης και αυστηρή βιοασφάλεια· προειδοποίηση Τσιάρα για καθολική παύση μετακινήσεων αν δεν ανακοπεί η διασπορά.

Σύρος στο ισπανικό Viajar: «Βασίλισσα των Κυκλάδων» με ιστορία, αρχιτεκτονική και… off-season γοητεία

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ισπανίας (με έναν από τους πιο επιδραστικούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους παγκοσμίως) αφιερώνει διαδοχικά θέματα στη Σύρο, αναδεικνύοντας Ερμούπολη, Άνω Σύρο, μουσεία και παραθαλάσσια χωριά — με απήχηση 5,1 εκατ. αναγνωστών.

Αμοργός: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει για 16η χρονιά

Από 13 έως 18 Νοεμβρίου 2025, η Αμοργός γίνεται ξανά σημείο συνάντησης για τον τουριστικό και πολιτιστικό κινηματογράφο, με ισχυρή διεθνή συμμετοχή και ελληνική παρουσία.

Τέλος Κρουαζιέρας: 20,24 εκατ. σε 52 ημέρες, Πού κατευθύνονται τα έσοδα

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας μιλά για τα πρώτα έσοδα, την κατανομή τους σε Δήμους–λιμάνια–τουρισμό και το σχέδιο «πράσινης» αναβάθμισης στόλου και υποδομών.

«Θηραϊκές Τελετουργίες»: Παράδοση και μέλλον της Σαντορίνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Η έκθεση υδατογραφιών της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη γίνεται αφετηρία μιας εκδήλωσης στις 19 Σεπτεμβρίου 2025

Σαντορίνη: Το Ίδρυμα «Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού» στήριξε την ολοκλήρωση του νέου νηπιαγωγείου Μεσαριάς

Με χρηματοδότηση 135.000 €, το Ίδρυμα συνέβαλε καθοριστικά στην αποπεράτωση του έργου, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση αναγνώρισης της συνεισφοράς του.

Καναπές… στο δάσος: «φυσικό σαλόνι» στην έξοδο της Κωμιακής ζητά …σωστό καθιστικό

Κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια στο δρόμο Κωμιακής–Απόλλωνα εμφανίστηκε… σαλονάκι. Όμορφη ιδέα, λάθος υλικά: πρόταση για πετρόχτιστα πεζούλια ή ξύλινα παγκάκια, με πρωτοβουλία συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου