Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΜία ξεχωριστή εμπειρία

Μία ξεχωριστή εμπειρία

|

Στην Σαντορίνη από την 1η έως την 3η Μαϊου διοργανώνεται για πρώτη φορά το Santorini Experience, αθλητικό event που θα περιλαμβάνει τρέξιμο και κολύμβηση 

Ένα νέο αθλητικό γεγονός που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση, με τίτλο Santorini Experience, διοργανώνουν ο δήμος Θήρας και ο δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) από την 1η έως τις 3 Μαΐου του 2015, με στόχο την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στο νησί.

Η αθλητική εμπειρία, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον βραβευμένο Όμιλο Active Media, θα δώσει την ευκαιρία στους λάτρεις του αθλητισμού να απολαύσουν από κοντά τις διαδρομές που έχουν χαράξει οι διοργανωτές, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά νησιά της χώρας μας.

Την Παρασκευή, 1 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες τρεξίματος στην Περίσσα. Το Σάββατο 2 Μαΐου, θα διεξαχθεί κολυμβητικός αγώνας 1,5 μιλίου από το ηφαίστειο προς το παλιό λιμάνι, ενώ το πρόγραμμα του «Santorini Experience» θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 3 Μαΐου, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, τις διαδρομές των 21,1 χλμ. (ημιμαραθώνιος), 10 χλμ. και 5 χλμ.

Τη γενική εποπτεία των κολυμβητικών αγώνων της διοργάνωσης θα έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ενώ την τεχνική διεύθυνση του αγώνα έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης, race director του XTERRA Greece. Το Santorini Experience θα λάβει τη στήριξη κορυφαίων αθλητών με σπουδαίες επιδόσεις στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης, Κέλλυ Αραούζου και Δημήτρης Νέγρης.

Ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα εκ φύσεως ορμώμενη και γι’ αυτό είναι πιο ωραίο να συντελείται μέσα σε αυτή. Τι καλύτερο λοιπόν από μια εμπειρία που μπορεί να συνδυάσει την άθληση με τις ομορφιές της φύσης, ειδικά όταν αυτές είναι μοναδικές, όπως η καλντέρα της Σαντορίνης και η θέα του ηφαιστείου. Μια ευκαιρία να ανακαλύψετε το νησί, να γνωρίσετε άγνωστες πτυχές του, να γίνετε ένα με το φυσικό τοπίο και να απολαύσετε την δική του, ιδιαίτερη ομορφιά μέσα από μια εσωτερική ανάγκη άσκησης και εκτόνωσης, αυτής του αθλητισμού. Σας καλωσορίζουμε στο Santorini Experience και ευχόμαστε “πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά” για αυτόν αλλά και για κάθε αγώνα στη ζωή σας».

H αρμόδια αντιδήμαρχος Θήρας, Ρούλα Μπελλώνια επισήμανε: «Κάθε συμμετοχή σε αθλητική εκδήλωση αποτελεί αναζωογόνηση όχι μόνο της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου. Το Santorini Experience, η αθλητική αυτή εμπειρία εναρμονισμένη  με τη φύση συνδυάζει το ευ αγωνίζεσθαι με το ευ ζην. Στόχος όχι μόνο το βίωμα αυτών των αξιών, αλλά και η παρακαταθήκη τους για το μέλλον. Μια παρακαταθήκη που μπορεί να εξασφαλιστεί με τη συμμετοχή σας στις αθλητικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν και μέσω των οποίων θα συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο ποσό που θα συμβάλει για την κατασκευή στίβου στο νησί. Γιατί ο αθλητισμός πρέπει πάντα να είναι κομμάτι των προτεραιοτήτων μας».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ, Ελευθέριος Τζούρος ανέφερε: «Για πρώτη φορά στο νησί μας θα διοργανωθεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Η Σαντορίνη για μια ακόμη φορά καλείται να φιλοξενήσει μια τόσο σπουδαία αθλητική διοργάνωση αναδεικνύοντας έτσι την απαράμιλλη και άγρια ομορφιά της, ενώ την ίδια στιγμή το μήνυμα “νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ».  

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος επισήμανε: «Με μεγάλη μου χαρά αναλαμβάνω την γενική εποπτεία των κολυμβητικών αγώνων της διοργάνωσης σε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για την διάδοση του αθλήματος της κολύμβησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τέτοιου είδους ενέργειες που προωθούν τις θάλασσές μας, στοιχείο με το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η χώρα μας».

H διοργάνωση θα προσφέρει μέρος των εσόδων από κάθε συμμετοχή στην συγκέντρωση ενός συνολικού ποσού που θα προσφερθεί στον Δήμο για την κατασκευή στίβου σε στάδιο του νησιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο