Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΜας ώθησε το αίσθημα της αδικίας

Μας ώθησε το αίσθημα της αδικίας

|

Οι υπεύθυνοι της «Αξιώτισσας» – που βρίσκεται στο Καστράκι της Νάξου – τοποθετούνται δημόσια για το …ντόρο που έγινε γύρω από το κείμενο που συνοδεύει  τον κατάλογό τους εδώ και πέντε χρόνια 

Εδώ και μερικές ώρες έχει γίνει viral μία ανάρτηση που έκανε ο ερευνητής και αναλυτής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον. Πρόσφατα επισκέφτηκε τη Νάξο και σε μία από τις επισκέψεις του στο εστιατόριο «Αξιώτισσα» (σ.σ. φημίζεται για την χρήση τοπικών προϊόντων και δη βιολογικών) που βρίσκεται στο Καστράκι «ανακάλυψε» έναν μικρό θησαυρό. Και τον μοιράστηκε με τους φίλους του στο διαδίκτυο χτυπώντας φλέβα χρυσού καθότι του έκανε εντύπωση το κείμενο στο οπισθόφυλλο του καταλόγου.

«Το μήνυμα στο πίσω μέρος του καταλόγου μιας ταβέρνας στη Νάξο», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την φωτογραφία την οποία «ανέβασε» στο Twitter, χρησιμοποιώντας τα hashtag #Greece #Naxos.

Τι γράφει ο κατάλογος;   «Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και τη ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας. Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών». Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν “οικονομική κρίση” απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας».

Πριν από μερικά λεπτά, η Σοφία και ο Γιάννης αλλά και τα άλλα παιδιά που εργάζονται στην «Αξιώτισσα» ένα από τα πλέον γνωστά εστιατόρια της Νάξου και ιδιαίτερα δημοφιλής έξω από τα όρια του νησιού προχώρησαν σε δημόσια ανάρτηση μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας στο FB όπου εξηγούν τους λόγους που έχουν προχωρήσει στην συγκεκριμένη κίνηση. Και αποκαλύπτουν ότι αυτό το κείμενο είναι εδώ και πέντε χρόνια στην συγκεκριμένη θέση.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση

«Εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου με δημοσιεύσεις ακόμα και στις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ένα κειμενάκι από τον κατάλογο της ταβέρνας μας το οποίο το έχουμε δημοσιεύσει εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια. Απλώς, ένας πελάτης μας το φωτογράφησε χτες και το ανάρτησε στο twitter κι από τότε έγιναν του κόσμου οι αναδημοσιεύσεις.

Πρόκειται για το παρακάτω κείμενο:

«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΩΝΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ [ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ….

Για να είμαστε ειλικρινείς, μετά από τόσα χρόνια που είναι γραμμένο στον κατάλογο (και στον αγγλικό και τον ιταλικό), μας ξάφνιασε ο ντόρος που γίνεται από χτες. Εξάλλου πολλοί άνθρωποι που το διαβάζουν, έλληνες και μη, το έχουν σχολιάσει θετικά αφού λέει το αυτονόητο, κάτι το οποίο το γνωρίζουν όλοι.

Αυτό που μας ώθησε να το γράψουμε στον κατάλογο ήταν το αίσθημα της αδικίας που σε πλημμυρίζει όταν από τη μια το κράτος παίρνει μέτρα που βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση των από κάτω – και η βαριά φορολόγηση είναι ένα από τα πιο δραστικά – την ίδια στιγμή που όχι μόνο αφήνει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά μας υποχρεώνουν ως κοινωνία να επωμιστούμε και τα χρέη των τραπεζών!

Για μας ο κατάλογος είναι ένα μέσο επικοινωνίας με τους πελάτες και θα ήταν λειψός εάν δεν συμπληρώναμε με αυτό τον σχολιασμό την υποχρεωτική αναγραφή της πρώτης πρότασης με τα κεφαλαία. Άλλωστε όταν μας υποχρέωσαν να το γράψουμε ξέχασαν να μας απαγορεύσουν να το σχολιάσουμε….»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)