Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΜάιος με γεύσεις Κυκλάδων

Μάιος με γεύσεις Κυκλάδων

|

«Ημέρες Γαστρονομίας» στο Μουσείο Μπενάκη από τις 9 έως τις 11 Μαΐου με τις Κυκλάδες να είναι ο τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός

Ο φετινός Μάιος έχει έντονη τη γεύση από Κυκλάδες. Γεύση από φως, βράχο, μελτέμι και μνήμη πελάγους. Για πρώτη φορά έρχεται μια διοργάνωση που ζωντανεύει σε όλο του το μεγαλείο ένα απαράμιλλο οικοσύστημα μεγάλων και μικρών γαστρονομικών παραδείσων, από την ατίθαση Άνδρο μέχρι τη σαγηνευτική Φολέγανδρο, στις Ημέρες Γαστρονομίας, στις 9,10,11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη. Η φετινή διοργάνωση των Ημερών Γαστρονομίας εξυμνεί τις Κυκλάδες μέσα από το θεσμό του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού και υπόσχεται ένα τριήμερο συναρπαστικών δοκιμών, συναντήσεων, επαφών και δημιουργικών συνεργειών που θα αναδείξουν τη μακραίωνη γαστρονομική κληρονομιά του πιο διάσημου νησιωτικού συμπλέγματος της Μεσογείου. Μέσα από το πολύχρωμο καλειδοσκόπιο αυθεντικών τοπικών συνταγών, γεύσεων, δεκάδων αφιερωμένων παράλληλων εκδηλώσεων – συνδεδεμένων τόσο με την αντιπροσωπευτική κουζίνα της περιοχής όσο και με τον πολιτισμό και την παράδοση που την επηρεάζει – ενώ στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν τα υψηλής διατροφικής αξίας μοναδικά προϊόντα που συνθέτουν την «αφρόκρεμα» του Κυκλαδικού terroir (πχ. ΠΟΠ τυριά, κρασιά, όσπρια, ηδύποτα, αρωματικά φυτά, εδέσματα, αρτοποιήματα, γλυκίσματα κ.α.). Γεύσεις Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν διαλεχτά και διάσημα Κυκλαδικά προϊόντα από τις εταιρείες που συμμετάσχουν εκθέτοντας τα προϊόντα τους στο Αίθριο του Μουσείου: 1. Αμόργιον από την Αμοργό (Παραδοσιακά ηδύποτα – ρακόμελο και ψημένη) 2. Νερά Σάριζα από την Άνδρο (Φυσικό επιτραπέζιο νερό, ανθρακούχο νερό, σόδα) 3. Παραδοσιακά Εδέσματα από τη Μήλο (Σπιτικά γλυκά, πίτες, σκινοπαξιμάδια, γλυκά κουταλιού) 4. ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ τυροκομείο από τη Νάξο (Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., γραβιέρα από πρόβειο γάλα κ.α. γαλακτοκομικά) 5. Κουφόπουλος τυροκομείο από τη Νάξο (Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κοπανιστή Π.Ο.Π., ξινοτύρι, κ.α. γαλακτοκομικά) 6. Μπαμπούνης τυροκομείο από τη Νάξο (Κεφαλοτύρι, Αρσενικό, Τουλουμοτύρι, Μυζήθρα) 7. Organic Islands από τη Νάξο (Βιολογικά αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά και βότανα) 8. Ο Ξυλόφουρνος από την Πάρο (Παραδοσιακά αρτοποιήματα ) 9. Aegean Essence από την Τήνο (Τουρσιά, οινοπνευματώδη, τυροκομικά, παξιμάδια κ.α.) 10. Το ντουλάπι της γιαγιάς από την Τήνο (Ζυμαρικά, μεζέδες, τουρσιά, σάλτσες, παξιμάδια κ.α.) 11. Χάλαρης από την Τήνο (Παραδοσιακά τοπικά γλυκά και ζαχαροπλαστική) 12. Κάναβα Ρούσσος Οινοποιείο από τη Σαντορίνη (Συλλογή λευκών, κόκκινων, ροζέ οίνων) 13. Santo – Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων από τη Σαντορίνη (Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνοι, τοματάκια, Π.Ο.Π. φάβα, κάππαρη κ.α. προϊόντα ) 14. Σιγάλας Οινοποιείο από τη Σαντορίνη (Συλλογή Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. λευκών, κόκκινων, ροζέ οίνων) 15/ Νομικός Γιάννης από τη Σαντορίνη (Π.Ο.Π. Φάβα Σαντορίνης) 16. Volkan Beer από τη Σαντορίνη (Artisanal μπύρα) 17. Άρωμα από τη Σύρο (Xειροποίητες μαρμελάδες φρέσκων φρούτων) 18. Συκουτρή Λουκούμια από τη Σύρο (Παραδοσιακά λουκούμια, χαλβαδόπιτες, σπιτικά λικέρ, γλυκά κ.α.) 19. Σύρου Εδέσματα από τη Σύρο (Γλυκά κουταλιού, μαραθόπιτες κ.α. εδέσματα) Τα προϊόντα θα προβληθούν μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο, υψηλής αισθητικής, σύστημα προβολής που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής με γνώμονα την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας. Για όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τα Κυκλαδικά προϊόντα που θα εκτεθούν στις Ημέρες Γαστρονομίας μπορούν να τα αναζητήσουν μέσω των καναλιών διανομής της κάθε εταιρείας ή και του ηλεκτρονικού καταστήματος greek-e-shop.gr. Πρόσωπα Η τοπική γαστρονομία των Κυκλάδων και η επιστροφή στη γη αποτελούν τόσο ένα στοίχημα οικονομικής ανάπτυξης όσο κι ένα πλούσιο πεδίο συνεχούς ανακάλυψης, ενεργούς δράσης και ορθής αξιοποίησης ενός συναρπαστικού πολιτισμού γεύσης. Oι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχουν σχεδιάσει 14 εκδηλώσεις, ομιλίες, εργαστήρια, πάνελ συζήτησης, προβολές και δρώμενα και 11 live cookings συνθέτουν τα φετινά αφιερώματα στις Κυκλάδες: «Γευσίπλους: Χαρτογραφώντας τον γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου», «Γαστρονομικός τουρισμός: Μια επίκαιρη συζήτηση για την προοπτική αξιοποίησης ενός εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου για την τοπική ανάπτυξη», «Αφιέρωμα στο τυρί των Κυκλάδων: Μια νησιώτικη παλέτα γεύσεων με ονομασία προέλευσης, μακραίωνη γαστρονομική ιστορία και προοπτική ανάπτυξης», «Holy Terroir! Αφιέρωμα στον κυκλαδικό οίνο και αμπελώνα», «Culinary botany: Αρωματικά φυτά και βότανα της Ελλάδας», «Workshop γευσιγνωσίας: Αρωματικά φυτά και βότανα, «Ο Ηλίας Μαμαλάκης μας ταξιδεύει σε μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας και πολιτισμού με ονομασία προέλευσης Ελληνική και άρωμα Αιγαίου», «Προβολή του πολυβραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Η Βάρδια του Πελεκάνου» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)», «Aegean pan – Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση διαδικτυακής γαστρονομικής περιήγησης με άρωμα Κυκλάδων», «Μελωδίες γευσιγνωσίας με άρωμα Αιγαίου!», «Επίγευσις – Θεματική μουσική βραδιά κυκλαδικού οίνου και ζύθου», «Κυκλάδες live cooking sessions: Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας και πολιτισμού με ονομασία προέλευσης Ελληνική και άρωμα Αιγαίου και η Μυρσίνη Λαμπράκη μας ταξιδεύει στις γεύσεις και τον πολιτισμό των Κυκλάδων του 15ου αιώνα με… Μάτια Ερμητικά Κλειστά, το 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας με θέμα το Δίκτυο Aegean Cuisine. Στα live cooking sessions Chefs in Residence οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια πανδαισία μαγειρικής τέχνης και απόλαυσης με ονομασία προέλευσης Aegean Cuisine. Στo κεντρικό live cooking stage θα ανέβουν καταξιωμένοι άνθρωποι της μαγειρικής τέχνης της περιοχής εκπροσωπώντας γαστρονομικούς νησιωτικούς προορισμούς των Κυκλάδων: Ο Βασίλης Ζαχαράκης από την Σαντορίνη και το εστιατόριο «Νυχτέρι» Ο Γιάννης Γαβαλάς από την Μύκονο και το εστιατόριο «Bakalo» Η Σοφία Παπαδημητρίου από το εστιατόριο «Νικόλας της Σχοινούσας» Ο Στέφανος Στεφανίδης από τη Σέριφο και το εστιατόριο «Μεταλλείο» Η Λίνα Φουρνιστάκη από τη Σύρο και το εστιατόριο «Αλλού Γυαλού» Δελτίο Τύπου 4 Ερμούπολη, 30 Απριλίου 2014 Ο Γιάννης Βάσιλας από την Νάξο και το εστιατόριο «Αξιώτισσα» Η Αντωνία Ζάρπα από την Τήνο και το εστιατόριο «Θαλασσάκιι» Ο Νίκος Φραζέσκαρος από την Σίφνο και το εστιατόριο «Τσικάλι» Ο Βασίλης Παπίκινος από την Μήλο και το εστιατόριο «Αλευρόμυλος» Ο Κώστας Μπουγιούρης από τη Σύρο και το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» Τέλος, ένα ιδιαίτερο ραντεβού με την ιδιαίτερη ζαχαροπλαστική της Νάξου μαζί με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και το ζαχαροπλαστείο – catering «Ραντεβού» Κυκλάδες: ένα πνεύμα, χίλιες δημιουργίες Στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Σέργιο Φωτιάδη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και δημιούργησαν, ειδικά για το αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στις Κυκλάδες, πρωτότυπα σκεύη εμπνευσμένα από το Κυκλαδικό πνεύμα και τη λιτή Κυκλαδική αισθητική. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα δημιουργήματα αυτά σε πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ. Η καρδιά του Aegean Cuisine χτυπά στο 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014, το 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας με κεντρικό θέμα το νέο προγραμματικό σχεδιασμό για το πρότυπο Δίκτυο Aegean Cuisine, στο αμφιθέατρο του Μουσείου, όπου θα παρουσιαστεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Δικτύου Aegean Cuisine και θα φιλοξενηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους του χώρου καθώς και πάνελ συζήτησης με σημαντικές και αγαπημένες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας. Το Δίκτυο Aegean Cuisine που παρουσιάζεται στο 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας αποτελεί έργο που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Ανάδειξη Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας ως καταλυτικός παράγοντας στην εδραίωση ενός ενιαίου γαστρονομικού ταξιδιωτικού προορισμού. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τους Νίκο Κατσαρό, π. Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Δημήτρη Σκάλκο, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομίας & Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αριστοτέλη Καρβέλα, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ), Γιώργο Καλώστο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων & συνεργάτη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ενώ θα Δελτίο Τύπου 5 Ερμούπολη, 30 Απριλίου 2014 πραγματοποιηθεί και πάνελ συζήτησης με τους Γιάννη Οικονομίδη, Διευθυντή πιστοποίησης της TUV Hellas, Αλέξη Τσιάντη, Διευθυντή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας: τον Ηλία Μαμαλάκη, τη Νταιάνα Κόχυλα, τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, και τον Νίκο Σαράντο. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε ένα πολύπλευρο ακροατήριο όπου αναμένονται να επισκεφθούν το Μουσείο Μπενάκη δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, από υφιστάμενα μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, ανταποκριτές διεθνών δικτύων επικοινωνίας, οινολόγοι, chefs, food bloggers, restaurateurs, food buyers, εμπορικοί διευθυντές μεγάλων delicatessen και e-shops προϊόντων, ερευνητές, επενδυτές, μέχρι εκπρόσωποι εξαγωγικών δικτύων, στελεχών μάρκετινγκ τροφίμων –ποτών, της εστίασης και του τουρισμού, καθώς και το ευρύ κοινό, μικροί και μεγάλοι λάτρεις της γαστρονομίας και της γευσιγνωσίας. Ημέρες Γαστρονομίας: Δημιουργώντας μια νέα κοινότητα γεύσης Οι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας – μια ομάδα νέων δημιουργών με αποστολή την προώθηση πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης – έχουν ως πηγή έμπνευσης τον ανεξάντλητο πλουραλισμό της ελληνικής γαστρονομίας. Στόχος τους οι Ημέρες Γαστρονομίας να γίνουν το σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και παραγωγής δίνοντας τη δυνατότητα συνάντησης σε όλους όσους ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας. Οι Ημέρες Γαστρονομίας τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κάθε χρόνο παρουσιάζουν τον γαστρονομικό πολιτισμό μιας περιοχής παρέχοντας πολλαπλές δυνατότητες ανάδειξης νέων δημιουργών. Πηγή: money-tourism.blogspot.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηλωσία 2025: Το Φιλώτι γεμίζει ποδήλατα στη μνήμη του Ιουλιανού Μουστάκη

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα Φιλωτίου για μια μοναδική διαδρομή μέσα στο καλοκαιρινό τοπίο.

Μύκονος: Λύση στο πρόβλημα στέγασης για γιατρούς με κοινωνική προσφορά και ΣΔΙΤ

Δωρεά 16 διαμερισμάτων από την οικογένεια Δακτυλίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου – Μοντέλο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά.

Γιάννης Βρούτσης: «Η Πολιτεία είναι παρούσα» – Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με έμφαση σε υποδομές και ιστορικούς συλλόγους

Από το Καυτανζόγλειο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έως το Αλεξάνδρειο και τον Άρη – Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού στηρίζει έργα και συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Έρχονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά, sταθερές τιμές και μέτρα στήριξης για νησιώτες και τρίτεκνους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας ανακοίνωσε εκπτώσεις, επενδύσεις σε λιμάνια, δράσεις για ΑμεΑ, καθώς και έργα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού