Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΗ Νάξος γεμίζει ήρωες

Η Νάξος γεμίζει ήρωες

|

«Καυτό» διήμερο ενημέρωσης από τα μέλη της ΛΕΜΟΝ – BE MY HERO σε Απείρανθο (16/04, 19:00), Σαγκρί (17/04, 11:00) και Κωμιακή (17/04, 19:00) 

Τι είναι η Δωρεά Μυελού των Οστών; η Ύστατη Πράξη Ανθρωπιάς απέναντι σε ασθενείς που αγωνιούν για τη ζωή τους. Η διαδικασία της αιμοδοσίας, ή η σπανιότερα αναγκαία διαδικασία της παρακέντησης, ουδόλως έχουν θεωρηθεί επικίνδυνες και επισφαλείς από ιατρικής απόψεως για εκείνον που τα κάνει. Και το λέμε αυτό γιατί αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν φόβο σχετικά με τη διαδικασία…

Η Νάξος αποδεικνύει ότι μπορεί να έχει ήρωες. Και η Νάξος σαν την Πορτάρα στέκεται δυνατή και ακλόνητη… Μεταλαμπαδεύει το ξεχωριστό μήνυμα της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών με έναν μοναδικό τρόπο που έχει κερδίσει τα εύσημα όλων… Η εθελοντική δουλειά που γίνεται από τα παιδιά της ΛΕΜΟΝ έχει ξεπεράσει κάθε όριο… Και συνεχίζουν.

Μάλιστα αύριο (16.04) θα πιάσουν νωρίς …δουλειά. Όπως αναφέρουν και στην σχετική τους ιστοσελίδα στις 12 το μεσημέρι στη πλατεία Πρωτοδικείου θα κάνουν το πρώτο μάθημα …αφισοκόλλησης. Γιατί ο εθελοντής από κάπου πρέπει να …ξεκινήσει. Και επειδή αρκετοί θα «ενοχληθούν» ελπίζουμε να έχουν χιούμορ, όπως ο Κυριάκος, η Ευαγγελία ή ο Μπάμπης και τα άλλα παιδιά της ΛΕΜΟΝ… Οπότε ενόψει της εκδήλωσης το τριήμερο 5-6-7 Μαίου (ΛΕ.ΜΟ.Ν – BE MY HERO 5,6,7 ΜΑΪ́ΟΥ – ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ξεκινάει με το πρώτο μάθημα… αφισοκόλληση.

Ενημέρωση

Και μετά περνάμε στην ενημέρωση. Οπου σε διάστημα 24 ωρών θα ταξιδέψουν σε Απείρανθο (16/04, 19:00) Σαγκρί (17/04, 11:00) και Κωμιακή (17/04, 19:00) ώστε να ολοκληρώσουν σχεδόν το σύνολο των επισκέψεων τους στην ορεινή Νάξο. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην Απείρανθο ενόψει της αυριανής ενημέρωσης: «Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου, την Τ.Κ Απειράνθου και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Απειράνθου ,σας προσκαλoύν στην Απείρανθο το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Σχολείο, για μια ξεχωριστή ενημέρωση με θέμα «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών». Η παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού κρίνεται απαραίτητη, διότι θα ενημερωθούμε όλοι μας για ένα τόσο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα».

Από εκεί και πέρα όπως ανακοινώνουν τα μέλη της ΛΕΜΟΝ με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο «Πλησιάζουμε προς το τέλος των ενημερώσεων έχοντας καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του νησιού μας. Στις 20 Aπρίλη έχουμε την ενημέρωση σε ΓΑΛΗΝΗ – ΕΓΓΑΡΕΣ και στις 23 Απρίλη την μεγάλη μας ενημέρωση στη Σχολή Ουρσουλινών κλείνοντας τα όρια του νησιού μας. Και στις 24 Απρίλη θα επισκεφτούμε τις ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ».

Να σημειώσουμε τέλος ότι στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του νησιού, αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών. Η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, αποτελεί ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους.  Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τη συμπαράσταση της συν+Αξία και του Ποδηλατικού Ομίλου του νησιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο