Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΗ «κλασσική» μηχανή αποθεώνεται

Η «κλασσική» μηχανή αποθεώνεται

|

Στη Νάξο εξελίσσεται το 23ο Classic Trophy από το πρωί της 28ης Μαϊου με τη βοήθεια της ΛΕΜΟΝ με τη παρουσία 70 και πλέον «κλασικών μηχανών» που καλύπτουν απόσταση 200 χιλιομέτρων  

Όταν ο Κυριάκος Κουκάς, ο πρόεδρος της ΛΕΜΟΝ μου είπε ότι έρχονται οι «κλασσικές μηχανές» στη Νάξο για ένα διήμερο και ότι θα μου έπεφτε το σαγόνι βλέποντας τα μοντέλα γέλασα… Δεν είμαι φαν των μηχανών οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να γοητευτώ από ένα τέτοιο σκηνικό. Όμως, όταν κλείνω τα μάτια και ψάχνω να βρω μία …κλασική μηχανή, τότε το μυαλό μου πηγαίνει στην ταινία «η Μεγάλη Απόδραση» με τον Στιβ ΜακΚουίν να οδηγεί μία Thunderbird σε μία προσπάθεια να αποδράσει. Και η σκηνή που πηδάει πάνω από τον φράκτη έχει μείνει χαραγμένη στη ψυχή μου… Την ίδια μηχανή στο παρελθόν έχουν «καβαλήσει» οι Μάρλον Μπράντο και Τζέιμς Ντιν με αποτέλεσμα να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας ως η αγαπημένη των θρύλων του σινεμά, αφού την καβάλησαν ο Μάρλον Μπράντο, ο Τζέιμς Ντιν αλλά και ο Στηβ Μακ Κουήν. Και όχι άδικα αφού ήταν το απόλυτο αξεσουάρ του άγριου άνδρα.

Σήμερα, από τις 8.30 το πρωί εβδομήντα περίπου μηχανές κινούνται στη Νάξο ακολουθώντας μία παράξενη διαδρομή από τη Χώρα προς τη Πλάκα κι από εκεί μέσω Τριπόδων προς το Καστράκι. Και η συνέχεια; Αγιασό – Φιλώτι – Απείρανθο όπου θα έχουμε διακοπή για καφέ και το τελευταίο μέρος της διαδρομής μέσω Κορώνου – Κωμιακής – Απόλλωνα και παραλιακή για την επιστροφή στο σπίτι.

Εάν δεν το προσέξατε αυτός είναι λίγο πολύ ο περίφημος περιφερειακός δρόμος που όλες οι δημοτικές αρχές θέλουν να κατασκευάσουν, ώστε η Νάξος να αποκτήσει τον δρόμο που θα ενώνει όλες τις περιοχές..

Ε… οι αναβάτες των κλασικών μηχανών (σ.σ. όσες είναι άνω των 30 ετών) το κάνουν πράξη. Και το βράδυ θα τους απολαύσουμε στη πάλαι ποτέ πλατεία Δημαρχείου για ένα πάρτι ξεχωριστό αφού το πρώτο λόγο θα έχουν οι μηχανόβιοι… Και αυτοί ξέρουν πώς να γιορτάζουν. Από κοντά τους και οι χορηγοί όπως το El Gallery (Γκαλερί έργων βασισμένων σε Ναξιακά προϊόντα που βρίσκεται στο Χαλκί) και το κατάστημα του Στρατή Κουριδάκη (Piatsa) ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και η ξενάγηση στην ενδοχώρα με επίσκεψη στο Χαλκί όπου θα δουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει «Μυστράς του Αιγαίου» ενώ μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού….

Οπότε απολαύστε αυτή τη μοναχική εμπειρία… Πότε άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τρίκυκλες μηχανές που φέρνουν αναμνήσεις από τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ή αστυνομικές μηχανές που θα κυκλοφορούν δίπλα μας χωρίς να έχουμε το φόβο της …κλήσης…

Ας δούμε όμως το δελτίο Τύπου που έχει εκδώσει η ΛΕΜΟΝ

«28-29 ΜΑΙΟΥ στο νησί μας φιλοξενούμε μια μεγάλη παρέα με ακόμα μεγαλύτερη ιστορία.

Η λέσχη φίλων κλασικής μοτοσυκλέτας θα δώσει τον δικό της αγώνα το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 MAIOY με ώρα εκκίνησης 8.30 από την Πορτάρα και θα καλύψει μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων στο νησί μας.

Υπολογίζετε να τερματίσουν και πάλι στη Πορτάρα στις 16.00.

Το βραδάκι κατά τις 20.30 στην Πλατεία Μανδηλαρά (κάτω από το Λιμεναρχείο) η Λέσχη Μοτοσικλετιστών του νησιού μας θα δημιουργήσει ένα όμορφο και πολύ ζωντανό παρτάκι για να θαυμάσουμε όλοι τις μοναδικές μοτοσικλέτες να χορέψουμε να τσιμπήσουμε κάτι και να δροσιστούμε.

Την Κυριακή το πρωί  μόνο τα μέλη της λέσχης θα μπορέσουν να ακολουθήσουν με σεβασμό το 2 σκέλος του αγώνα ο οποίος επιφυλάσσει και μερικές εκπλήξεις (αφορά κοινωνικό χαρακτήρα με επίσκεψη -μεζεδάκι-λίγο περπάτημα-ανταλλαγές απόψεων και πολύ γέλιο)

Το απόγευμα οι φίλοι μας θα πάρουν το καράβι της επιστροφής και εμείς θα είμαστε εκεί να τους αποχαιρετήσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Νάξου για την αμέριστη στήριξη τους.

Και επειδή πάντα θα υπάρχει μια αγάπη και μια μεγάλη αγκαλιά για αυτή  τη λέσχη θέλουμε να πούμε και ένα ευχαριστώ στην Μαράκι Ελένη και το EL GALLERY που βρίσκετε στο χαλκί.

Σημ. τα μέλη από τις 2 λέσχες θα έχουν ένα διακριτικό το οποίο θα τους το προμηθεύσουμε με την παρουσία τους στο πάρτι του Σαββάτου και με αυτό θα μπορούν να αγοράζουν τα τσικνιστά εδέσματα και την μπύρα σε χαμηλές τιμές.

Το κατάστημα του κ. Κουριδάκη Στρατή ( Piatsa) θα είναι κοντά μας!

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!

ΛΕ.ΜΟ.Ν.

Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"