Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025

Γίνε ο ήρωας μου

|

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΑ στηρίζουν την δράση της ΛΕ.ΜΟ.Ν – BE MY HERO (ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!) και σας προσκαλούν όλους 5,6,7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ στην πλατεία Πρωτοπαπάδακη από τις 10:00 – 20:00 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου !» που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών, ανέλαβε στη Νάξο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών του νησιού. Την πρωτοβουλία της Λέσχης Μοτοσικλετιστών (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) υποστηρίζει ο Δήμος Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων και το Νο.Π.Π.Α.Π.Π.ΠΑ.

Το Be My Hero – Γίνε ο Ήρωάς μου! είναι μια ανθρώπινη πρωτοβουλία Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τόσο απλά, με μία ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ. Ο μυελός των οστών είναι το “εργοστάσιο” παραγωγής του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Για πολλούς ασθενείς – ιδιαίτερα παιδιά – που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες (κακοήθειες του αίματος) η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ τους. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε αριθμό εγγεγραμμένων εθελοντών Δοτών Μυελού μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μοσχευμάτων προέρχεται από το εξωτερικό, όμως οι ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ εθελοντές δότες έχουν περισσότερες πιθανότητες να “ταιριάζουν” λόγω κληρονομικότητας με τους Έλληνες ασθενείς.

Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών μπορεί να γίνει όποιος είναι μεταξύ 18 – 50 χρονών ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα: Ενημερώνεται αναλυτικά για το κάθε στάδιο της διαδικασίας και κατόπιν συμπληρώνει την ειδική αίτηση. Δίνει δείγμα σάλιου με μία ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης καταχωρούνται στην Εθνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW). Αν βρεθεί συμβατός τότε θα ειδοποιηθεί για να γίνει νέα επιβεβαίωση της επιθυμίας του να γίνει δότης. Η διαδικασία δωρεάς μυελού είναι στο 97% των περιπτώσεων παρόμοια με εκείνη της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. Στο υπόλοιπο 3% των περιπτώσεων, αναλόγως την περίπτωση του ασθενή και την κρίση των ιατρών, τότε ο μυελός λαμβάνεται με παρακέντηση των οστών της ΛΕΚΑΝΗΣ υπό γενική αναισθησία. Η διαδικασία κρατάει περίπου 45 λεπτά.

      Η ΛΕ.ΜΟ.Ν-BE MY HERO αναζητάει τους πραγματικούς Ήρωες του νησιού μας !!!

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΑ στηρίζουν την δράση της ΛΕ.ΜΟ.Ν-BE MY HERO(ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!) και σας προσκαλούν όλους  5,6,7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ στην πλατεία Πρωτοπαπάδακη από τις 10:00 – 20:00 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η Δωρεά Μυελού των Οστών είναι ακίνδυνη – ασφαλής – ανώδυνη για τον δότη. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από τεχνητό. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Αφορά εσένα τώρα, μας αφορά πάντα όλους μας.

 *To Be My Hero είναι Πιστοποιημένος Επίσημος Συνεργάτης του Χάρισε Ζωή –  ΚΕΔΜΟΠ για την συλλογή δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Η ομάδα της Cyberno παρουσιάζει εφαρμογές AI στην τάξη και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα THINKSAFE – Ανοιχτό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του νησιού

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.