Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΕλληνικά προϊόντα στις Βρυξέλλες

Ελληνικά προϊόντα στις Βρυξέλλες

|

Η γραβιέρα Νάξου αλλά και 27 ακόμη Ελληνικά προϊόντα θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες (Ευροκοινοβούλιο) στα πλαίσια προγράμματος «Ένα Καφενείο Γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» που διοργανώνει ο ευροβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου 

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ένα Καφενείο γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» που διοργανώνει στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση A Discovering Network, με έδρα τις Βρυξέλλες, το Greek Gastronomy Guide και τη Γκαλερί «Θεώρημα» για την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων  στο εξωτερικό, την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας. Ανάμεσά τους και η Γραβιέρα Νάξου καθότι η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ αποδέχτηκε τη πρόσκληση και θα βρίσκεαι στο Ευροκοινοβούλιο με τα καλύτερα προϊόντά της ώστε να γοητεύσει τους Ευρωπαϊους με την ποιότητα που έχει κυρίαρχο ρόλο στα προϊόντα της “Ενωσης” 
Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά από δράσεις που έχει ήδη αναλάβει ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόκειται να συνεχίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, με στόχο την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία της χώρας. «Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων επιχειρήσεων με εξαιρετικό και καινοτόμο προσανατολισμό και πρέπει να τις βοηθήσουμε προκειμένου να ξεκινήσουν τις εξαγωγές» δήλωσε ο ίδιος.  
 Δεδομένου του πλήθους νέων ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γαστρονομίας, επιλέχθηκε να παρουσιαστούν εκείνες, οι οποίες παράγουν προϊόντα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η μπύρα, τα αλίπαστα, οι ελιές, τα γλυκά κουταλιού, το τάβλι ή το κομπολόι, που σχετίζονται με το ελληνικό καφενείο, που με τη σειρά του αποτελεί παραδοσιακή μορφή κοινωνικής συναναστροφής στην Ελλάδα. «Είναι μια πρωτοβουλία που βοηθά και την επιχειρηματικότητα και τη διατήρηση της παράδοσής μας ενώ αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής και δικτύωσης των ελληνικών επιχειρήσεων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινό» τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.


 
Η εκδήλωση συνοδεύεται από την παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιώργου Πίττα με τίτλο«Καφενεία της Ελλάδας». Ήδη την προηγούμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Γκαλερί «Θεώρημα» τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό έως τις 27 Ιουνίου. 
Tην Τετάρτη 22η Ιουνίου, από τις 12 έως τις 7 μμ., τα ελληνικά προϊόντα που θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες θα εκτεθούν στο σημείο «Agora Esplanade» του Ευρωκοινοβουλίου σε μια γαστρονομική περιήγηση στις γεύσεις και τις παραδόσεις των 28 μελών χωρών της ΕΕ με τίτλο «28 στο πιάτο σας» παρουσία τοπικών αρχών, πρεσβειών, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με το ελληνικό εστιατόριο Philema και τον βραβευμένο σεφΜάνο Μακρυγιαννάκη
 Στις 27 Ιουνίου θα λάβει χώρα το κλείσιμο της φωτογραφικής έκθεσης του κ. Πίττα στη Γκαλερί «Θεώρημα»  που θα συνοδευτεί από τη γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων παρουσία του φωτογράφου και των προσκεκλημένων Ελλήνων επιχειρηματιών.
 Στις 28 Ιουνίου η φωτογραφική έκθεση του κ. Πίττα πρόκειται να φιλοξενηθεί σε κεντρικό σημείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και θα παραμείνει έως την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του «Τα Καφενεία της Ελλάδας», ενώ μία προς μία θα παρουσιαστούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μια αναπαράσταση του παραδοσιακού ελληνικού «καφενείου» που γίνεται για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες και με τη γευσιγνωσία των προϊόντων σ’ ένα ευρύ πολυεθνικό περιβάλλον.
 Το παρόν θα δώσει και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, Παντελής Γκάσιος, ο οποίος θα παραχωρήσει ενημέρωση με χρήσιμες πληροφορίες για τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και θα περιγράψει την κατάσταση και τις τάσεις της αγοράς στο Βέλγιο. 

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου και ώρα 18:00-21:00 στη Γκαλερί Θεώρημα, Rue Beckmans 39

και

Την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 18:30-21:00 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αίθουσα ΑSP 1G2


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.