Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΖΩΗΑποκαλύπτει και συγκλονίζει

Αποκαλύπτει και συγκλονίζει

|

Η Ατζελίνα Τζολί με άρθρο της στους New York Times εξομολογείται για τον καρκίνο, την αγάπη για τη ζωή και τους φόβους της 

«Είναι πιθανό να μην έχει αποσοβηθεί πλήρως ο κίνδυνος να παρουσιάσω καρκίνο. Θα αναζητήσω φυσικούς τρόπους να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα, να νιώθω θηλυκή προκειμένου να μην πουν ποτέ τα παιδιά μου “η μαμά μου πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών”. Ανεξάρτητα από τα υποκατάστατα ορμονών που παίρνω είμαι τώρα σε εμμηνόπαυση. Δεν θα μπορέσω να κάνω άλλα παιδιά, θα υποστώ κάποιες αλλαγές στο σώμα. Ομως νιώθω άνετα με ό,τι έχει έρθει, όχι επειδή είμαι δυνατή αλλά γιατί αυτό είναι μέρος της ζωής. Δεν πρέπει να το φοβάσαι…».

Σε ύφος άμεσο και σε τόνο προσωπικό, σαν να απευθύνεται σε μια καλή φίλη, η Αντζελίνα Τζολί μιλά σε άρθρο της στους New York Times για την επέμβαση αφαίρεσης ωοθηκών και σαλπίγγων στην οποία υποβλήθηκε.

Είναι η δεύτερη επέμβαση μετά τη διπλή μαστεκτομή (πριν από δύο χρόνια), για να μειώσει τον κίνδυνο να νοσήσει από καρκίνο.

Υπογράφοντας «Αντζελίνα Τζολί Πιτ» και με τίτλο «Το ημερολόγιο μιας εγχείρησης» η σταρ του Χόλιγουντ, μιλά για όλο το στάδιο της ψυχολογικής της προετοιμασίας μπροστά στην υποχρεωτική εμμηνόπαυση που ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης, την έρευνά της για εναλλακτικές θεραπείες, τις συζητήσεις της με τους γιατρούς, τη διαδικασία καταγραφής των ορμονών της.

 «Πριν από δύο εβδομάδες μού τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου. Μου είπε ότι η CA-125  είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεϊνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο των ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Ομως μου είπε πως έχουν ανέβει οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ηθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου».

 «Πέρασα πέντε μέρες μέσα σε σκοτοδίνη»

Η Τζολί, αναφέρει ότι προσπάθησε να μείνει ήρεμη και δυνατή: «Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία, που έφτασε με αεροπλάνο σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις τόση διαύγεια». Οταν έφθασε στον γιατρό -ο οποίος παρακολουθούσε και τη μητέρα της- εκείνος της είπε: «Της μοιάζεις τόσο πολύ, είστε ίδιες» και εκείνη κατέρρευσε.

 «Πέρασα πέντε μέρες μέσα σε σκοτοδίνη, παρακολουθώντας τους αγώνες ποδοσφαίρου των παιδιών μου, δουλεύοντας, προσπαθώντας να μείνω ήρεμη».

Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα και έδειξαν πως ήταν αρνητικά για καρκίνο ένιωσε τεράστια ανακούφιση, αν και λόγω ραδιενέργειας δεν μπορούσε να αγκαλιάσει τα παιδιά της. Επρεπε όμως να προχωρήσει στην αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπιγγών.

Εκανε την αφαίρεση με λαπαροσκόπηση και εντοπίστηκε ένας μικρός όγκος στις ωοθήκες, που δεν ήταν όμως κακοήθης.

 «Δεν είναι εύκολο να πάρεις τέτοιες αποφάσεις. Αλλά είναι πιθανό να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου και να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας. Να ζητήσεις συμβουλές, να μάθεις τις εναλλακτικές, να κάνεις επιλογές που σου ταιριάζουν. Η γνώση είναι δύναμη», λέει στο άρθρο της.

Πηγή: thethoc.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Distinguished Gentleman’s Ride: Κλασικές μοτοσυκλέτες, στυλ και σκοπός επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη συμμετέχει και φέτος στο Distinguished Gentleman’s Ride, την Κυριακή 18 Μαΐου, μια παγκόσμια εκδήλωση με vintage μοτοσυκλέτες και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ανδρική υγεία

Κατ. Μονογυιού: “Μητέρα, λέξη μικρή, μεγάλη όσο η ζωή”

Αρθρο της Κατερίνας Μονογυιού με αφορμή την "Γιορτή της Μητέρας"

Πανναξιακός ΑΟ: Λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρωνικό

Ο Πανναξιακός - χωρίς τον Μανωλά - κράτησε το μηδέν απέναντι στον δυνατό Απόλλωνα και παραμένει ζωντανός στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, μετά την 3η αγωνιστική των μπαράζ του 8ου ομίλου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό, την Τετάρτη (14/05) ο ..τελικός επιβίωσης

Παρά την ήττα με 66-54 από τον Ιωνικό, ο Πανναξιακός έδειξε χαρακτήρα και ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στον 4ο αγώνα των τελικών της National League 2, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με κατάνυξη και σεβασμό η μνήμη του Οσίου Φιλοθέου στη Μονή Θαψανών Πάρου

Η Πάρος τίμησε την ιερή μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με τη συμμετοχή πιστών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλινίκου.

Επεκτείνονται οι άγονες περιοχές: Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και οδοντιάτρους σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύονται τα μέτρα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ – Ειδικές προβλέψεις για ιατρική στελέχωση σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου