Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΠεζοδρόμια και τι άλλο;

Πεζοδρόμια και τι άλλο;

|

Προχειρότερη, έλλειψη προγραμματισμού και … πεζοδρόμια συνθέτουν το έργο της Δημοτικής Κοινότητας σύμφωνα με τους “Πολίτες για τα Νησιά μας” 

Αλήθεια τι άλλο υλοποιήθηκε από το περσινό τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου εκτός από ορισμένα …πεζοδρόμια; Η ερώτηση αυτή κάλλιστα καλύπτει το έργο της πλειοψηφίας στην Δημοτική Κοινότητα της Χώρας Νάξου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Πολίτες για τα Νησιά μας” με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση της συζήτησης που έγινε για πρόταση προς τον Δήμο όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα για το επόμενο έτος. Και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη (σ.σ. στην Δημοτική Κοινότητα εκπροσωπείται από την κ. Ανθή Περιστεράκη) η προχειρότερη και η έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική της κοινότητας με την προηγούμενη πρόταση να είναι ουσιαστικά ανεκτέλεστη, εκτός από ορισμένα … πεζοδρόμια. Και για μία ακόμη φορά τονίζεται η ανάγκη για να δοθούν αρμοδιότητες – ουσιαστικές – στην Κοινότητα, να αποκτήσει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα η πόλη μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις ενώ για μία ακόμη φορά τονίζεται το πρόβλημα καθαριότητας, το ζήτημα του πάρκινγκ και βέβαια η χρήση των κτηρίων στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των “Πολιτών” αναφέρει τα εξής:

“Στις 17/8/2015, συγκλήθηκε αιφνιδίως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας της Χώρας, προκειμένου να καταθέσει μέχρι τις 14/8/2015 (!) τις προτάσεις του για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016. Οι Πολίτες για τα Νησιά μας για άλλη μια φορά καταγγείλαμε την προχειρότητα και την έλλειψη προγραμματισμού από την πλευρά της πλειοψηφίας, η οποία προσήλθε με την ανεκτέλεστη πρόταση του 2015. Αν εξαιρέσουμε την κατασκευή πεζοδρομίων, σε ορισμένα σημεία της Πόλης, τίποτα άλλο δεν υλοποιήθηκε από το ψηφισμένο πρόγραμμα. Ζητήσαμε να μας κοινοποιηθεί αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο διατέθηκε η ΣΑΤΑ του 2015, η οποία ανήρχετο στις 167.000 και ποια θα είναι η φετινή.

Για δεύτερη χρονιά καταθέσαμε την πρότασή μας για την Χώρα, με άξονα την ανάπτυξη της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Επιμένουμε να εναντιωνόμαστε στη λογική της περιστασιακής ασφαλτόστρωσης και της αλλαγής της λάμπας.

Με έμφαση αναφερθήκαμε στο ζήτημα της καθαριότητας της Πόλης και της αποτυχίας του Δήμου να εξασφαλίσει μια εικόνα ευπρέπειας, παρά την άσκοπη και πολυδάπανη αγορά εξοπλισμού , ο οποίος σκουριάζει , έξω από κάθε λογική οικονομίας και υγιεινής. (40.000 € για μηχάνημα πλύσης κάδων, πεζοδρομίων και αποκόλλησης τσιχλών αγοράστηκε προ διετίας , παραμένει αποθηκευμένος, 30.000 € ο κάθε κάδος για την συμπίεση χαρτιού προς ανακύκλωση, χρησιμοποιείται σαν κάδος αποκομιδής μικτών απορριμμάτων). Το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων παραμένει το μεγάλο ζητούμενο. Αποκορύφωμα η ανάφλεξη του ΧΑΔΑ εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Μεταξύ άλλων, επιμένουμε στην οργάνωση και διαχείριση των χώρων στάθμευσης με ηλεκτρονικό τρόπο, την ανάπλαση και αξιοποίηση των δημόσιων χώρων , πχ. του πάρκου μπροστά από το Δημαρχείο, το οποίο κατέληξε αφοδευτήριο σκύλων και του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου, σύμφωνα με την αρχική μελέτη.

Τέλος, προτείναμε να διεκδικήσει ο Δήμος την πολυετή παραχώρηση του χώρου του ΚΕΓΕ, για χρήση, χωρίς αντίτιμο από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με στόχο την δημιουργία πολυχώρου για την στέγαση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και δράσεων αλληλεγγύης, προς όφελος των κατοίκων της Πόλης μας.

Επιμένουμε στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο Συμβούλιο της Κοινότητας αντί του απλού συμβουλευτικού εισηγητικού ρόλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική στα ζητήματα που την αφορούν και σήμερα χάνονται στις δαιδαλώδεις διαδρομές της διοικητικής γραφειοκρατίας και του ρουσφετιού”.

Νάξος, 25 Αυγούστου 2015

Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)