Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΟδηγίες προς επαγγελματίες ενόψει Αποκριάς

Οδηγίες προς επαγγελματίες ενόψει Αποκριάς

|

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», συστήνει και επιθυμεί την τήρηση οδηγιών – υποχρεώσεων, από τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης ενόψει Αποκριών 

Ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας ενός τριημέρου είναι η σωστή συνεργασία όλων των φορέων και κυρίως των επαγγελματιών που εμπλέκονται στις εκδηλώσεις. Αφήνουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και …ξεκινούν όλοι μαζί γνωρίζοντας ότι μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από την εκδήλωση. Και ενόψει του τριημέρου του καρναβαλιού (11-13 Μαρτίου), το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» (σ..σ. συμμετέχει ενεργά και φέτος) έστειλε σήμερα έναν… εξάλογο οδηγιών – υποχρεώσεων προς τους Επαγγελματίες του Σωματείου για να υπάρξει κοινή πολιτική δράσεων. Φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Καρεγλά και του γραμματέα του Σωματείου κου Παπαδόπουλου και αναφέρει…

     «Το καρναβάλι του 2016 πλησιάζει ανεπιστρεπτί. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συμμετέχει ενεργά και φέτος.  Στα πλαίσια  της επιτυχίας των εκδηλώσεων για την ικανοποίηση των ντόπιων κατοίκων αλλά και του πλήθους των επισκεπτών που αναμένονται , συστήνουμε και επιθυμούμε στην τήρηση των παρακάτω οδηγιών-υποχρεώσεων  από τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης τουλάχιστον αυτών που βρίσκονται στον κύριο καρναβαλικό άξονα (από το Πάρκο της ‘Ελλης μέχρι τα Παλάτια-Πορτάρα):

1)  Να στολιστούν αποκριάτικα (σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του καθενός) τα καταστήματα μας.

2)  Να σβήσουν όλα τα εξωτερικά φώτα των καταστημάτων  και να χαμηλώσουν (όσο το δυνατόν) τα εσωτερικά κατά την διεξαγωγή των δρώμενων της Παρασκευής και του Σαββάτου 11-12 Μαρτίου. Δηλαδή τα βράδια  «Της αρπαγής της Αριάδνης» και της «Λαμπαδηφορίας» ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα.

3)  Το τριήμερο των εκδηλώσεων της Αποκριάς  (Παρασκευή Βράδυ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή όλη μέρα ) όλο το προσωπικό των καταστημάτων μας να είναι ντυμένο αποκριάτικα.

4)  Αυτές τις 3 ημέρες να υπάρχει έξω από κάθε κατάστημα ένα τραπεζάκι μ’ ένα κέρασμα για το κοινό (Ρακί, κρασί, γλυκό, σνακ) ότι επιθυμεί ο καθένας. Αν το κάνουμε όλοι,  αυτό που θα επιμεριστεί ο καθένας θα είναι ελάχιστο και θα βοηθήσει στα μέγιστα στην δημιουργία κεφιού.

5)  Η μουσική στα καταστήματα μας την Κυριακή  να είναι έντονη με καρναβαλικό χαρακτήρα τουλάχιστον μέχρι την λήξη και την κορύφωση των εκδηλώσεων.

6)  Να βοηθήσουμε , να ενισχύσουμε , να προωθήσουμε με κάθε τρόπο τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά μας σε ολόκληρο το Δήμο μας. Η διάσωση και η διάδοση της παράδοσης είναι υποχρέωσή μας και αποφέρει σπουδαία οφέλη.

Και στον επίλογο σημειώνει «Συνάδελφοι, η επιτυχία των εκδηλώσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μας. Οι επαγγελματίες της Εστίασης είμαστε σίγουροι ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπως πάντα  και θα κάνουν την διαφορά. Μην ξεχνάτε ότι το καρναβάλι του 2016 έρχεται μια φορά ας το ζήσουμε μοναδικά και ανεπανάληπτα. Το αξίζουμε όλοι. Καλή επιτυχία» 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Νάξος – Δήμος: Έργο πυροπροστασίας σε 7 κοινότητες με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Ξεκινούν οι εργασίες για αντιπυρικές ζώνες σε Απείρανθο, Φιλώτι, Σαγκρί, Κεραμωτή, Δανακό, Ποταμιά και Αγιασσό — Ο Δήμος καλεί τους δημότες να συνεργαστούν για την υλοποίηση του έργου.

Η Νάξος μέσα από τα μάτια της Σοφίας Ρομπόλη: “Εκεί που σταματά ο χρόνος”

Η διερμηνέας νοηματικής και ψυχολόγος Σοφία Ρομπόλη γράφει για το καλοκαίρι που τη μεγάλωσε, για ένα νησί που έγινε οικογένεια, καταφύγιο, μνήμη και ελευθερία.

Ανακαλείται η ένταξη του αεροδρομίου της Πάρου στο ΕΣΠΑ λόγω καθυστερήσεων, έκτακτη συνεδρίαση (17/07) του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου συνεδριάζει την Πέμπτη 17 Ιουλίου με φόντο την απόφαση ανάκλησης της ένταξης του έργου «Ανάπτυξη και Βελτίωση Υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταφορές 2021–2027».

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: Μια φωνή, μια παρέα, μια βραδιά γεμάτη μουσική (video)

Με την κιθάρα του, την εμπειρία του και συνοδοιπόρο τη Χριστιάνα Γαλιάτσου, υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά μουσικής και συναισθημάτων.

Βόλεϊ: Στην ευρωπαϊκή… σέντρα Φοίνικας Σύρου και ΑΟ Θήρας, οι κληρώσεις του Challenge Cup 2025–26

Οι ομάδες των Κυκλάδων ρίχνονται από την πρώτη φάση της διοργάνωσης – Διπλές ελληνικές μονομαχίες και δύσκολοι αντίπαλοι στην πορεία προς την ευρωπαϊκή διάκριση.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.