Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΝησιωτική Πολιτεία: "Δεν είναι λύση η μετακόμιση στη Μουτσούνα"

Νησιωτική Πολιτεία: “Δεν είναι λύση η μετακόμιση στη Μουτσούνα”

|

Με δελτίο Τύπου η “Νησιωτική Πολιτεία” σημειώνει ότι ο Απόλλωνας μπορεί και δικαιούτε να αποκτήσει νόμιμα και σωστά έργα και “η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τα στερήσει” 

Αλήθεια μπορεί κανείς να πιστεύει ότι είναι λύση σε ένα πρόβλημα «η μετακόμιση των κατοίκων από έναν οικισμό σε άλλον;» ή η έμμεση απειλή για λουκέτο; Όχι βέβαια… Κι όμως το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου με τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα του Απόλλωνα σε εκτός ημερήσιας διάταξη κουβεντούλα, υπήρχε κι αυτή η αίσθηση… Η Νησιωτική Πολιτεία, που βρίσκεται στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης με δελτίο Τύπου σήμερα (21/02) το πρωί αφήνει να εννοηθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή επιλέγει το «διαίρει και βασίλευε», καυτηριάζει τις απειλές για το κλείσιμο του μοναδικού παραθαλάσσιου οικισμού στην Νάξο και ομολογεί ότι δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει σε νομιμοποιήσεις… Επίσης εμφανίστηκε να χρησιμοποιεί ως επιχειρήματα αναληθείς καταστάσεις όπως αυτή στη Μουτσούνα και εν τέλει η «Νησιωτική Πολιτεία» ζητάει από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να εμπαίζει τους κατοίκους και δημότες του Απόλλωνα (και δη της Δημοτικής Κοινότητας Κορωνίδας) και να κάνει έργα με πρώτο και καλύτερο την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για νέο λιμενικό έργο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη «Νησιωτική Πολιτεία» που έχει τίτλο «Ο Απόλλωνας μπορεί να αποκτήσει νόμιμα και σωστά έργα και η Δημοτική Αρχή δε δικαιούται να του τα στερήσει»

Στην από 17-02-2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Δημοτική Αρχή συντονισμένα και οργανωμένα εξαπέλυσε εναντίον των κατοίκων του Απόλλωνα, ένα διχαστικό παραλήρημα, με μοναδική επιδίωξη να εξασφαλίσει εκβιαστικά τη σύμπραξή τους, προκειμένου ο Δήμος να συνεχίσει να διατηρεί παρανόμως και με αδιαφανείς διαδικασίες, τεχνικά έργα που ο ίδιος ο Δήμαρχος χαρακτηρίζει ως «εγκλήματα» των παλαιότερων ετών.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, καταχρώμενος της θεσμικής του ιδιότητας, επιστράτευσε κάθε αθέμιτο μέσο όπως: Απόψεις «ειδικών» τους οποίους διατηρεί παρανόμως ως προϊσταμένους, ανακριβή γεγονότα όπως το σταματημένο έργο στη Μουτσούνα, καθώς και απειλές περί «κλεισίματος»  (!!!!!)  του οικισμού του Απόλλωνα, προκειμένου να διχάσει την ενωμένη σήμερα τοπική κοινωνία και να επιβάλλει στους κατοίκους της περιοχής να «συμμαχήσουν στην παρανομία» που ο ίδιος ομολογεί πως επιθυμεί να διατηρήσει.

  • Επειδή λοιπόν η νομοθεσία, δεν επιτρέπει σε καμία Δημοτική Αρχή, να «κλείνει» έναν οικισμό, όταν μάλιστα με δική της υπαιτιότητα (αδράνεια, άστοχες – παράνομες ενέργειες, κ.λπ.), δεν έχει διασφαλίσει την προστασία των ίδιων των κατοίκων και της περιουσίας τους. Αντίθετα μάλιστα, μία τέτοια παράνομη και ανήκουστη πράξη, βάζει σε νέες περιπέτειες το Δήμο, αφού ανοίγει το δρόμο για σωρεία βάσιμων αγωγών αποζημίωσης των κατοίκων του Απόλλωνα, σε βάρος του Δήμου.
  • Επειδή αναφέρθηκε αναληθώς και απολύτως παραπλανητικά στο Δ.Σ., ότι δήθεν ολοκληρώθηκε το έργο «Αποκαταστάσεις ζημιών παραλιακού κρηπιδώματος και προβλήτα Μουτσούνας Νάξου», ενώ στην πραγματικότητα το έργο έχει «διακοπεί» με την υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΕΝΜΑ/ 213985/29612/8584/12-11-2013 εντολή διακοπής εργασιών της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, διότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ – όπως και στην περίπτωση του Απόλλωνα- Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑ   με  αποτέλεσμα τη διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο, γεγονός που αποκαλύπτεται με την υπ’ αριθ. 182/25-08-2014 απόφαση του Δ.Λ.Τ. Νάξου. Το πώς δήθεν παρελήφθη ένα έργο που διακόπηκε πολύ πριν τελειώσει και του οποίου η σύμβαση διαλύθηκε…μόνον η Δημοτική Αρχή γνωρίζει.
  • Επειδή αναφέρθηκε επίσης αναληθώς και απολύτως παραπλανητικά στο Δ.Σ., ότι ο Δήμος πλήρωσε το ποσό των 177.500 ευρώ ως αποζημίωση χρήσης, ενώ στην πραγματικότητα η πληρωμή του ποσού αυτού με ενέργειές του έχει ήδη ανασταλεί και το πιθανότερο θα ακυρωθεί για τυπικούς λόγους.
  • Επειδή όπως πολύ σωστά παρατήρησαν οι κάτοικοι του Απόλλωνα, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται ορθή καταγραφή των ζημιών «με το μάτι» σε διάρκεια μισής ώρας, ακόμα και αν αυτό πραγματοποιείται από «ειδικούς».
  • Επειδή όπως επίσης ορθά, επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας, στο υπ’ αριθ. 2124/09-04-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας αναφέρεται ουσιαστικά ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν προχωρά τα τελευταία πέντε (5) χρόνια η νομιμοποίηση των λιμένων.
  • Επειδή ομολογήθηκε από τα ίδια τα χείλη του Δημάρχου ότι επί της ουσίας η νομιμοποίηση των λιμένων δεν προχωρά όχι γιατί ευθύνεται ο Δήμος, αλλά γιατί  δεν προβλέπεται νομιμοποίηση προβληματικών και αυθαίρετων έργων στον Αιγιαλό από την ίδια τη Νομοθεσία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Να πάψει να εμπαίζει τους κατοίκους  του Απόλλωνα, ( όπως  πριν  δύο  ακριβώς  χρόνια  στο Σύλλογο  της  Κωμιακής στην Αθήνα)  λέγοντας ότι «αναμένει» μία νομιμοποίηση που τελικά…ομολόγησε ότι δε θα έρθει ποτέ…

  • Να πάψει να τους απειλεί και να τους διχάζει, προκειμένου είτε  να διατηρεί τα παράνομα έργα με τεράστια επιβάρυνση του Δήμου, προς όφελος τρίτων τάχα «συντηρητών»  είτε  να  περνάει  άπραχτα  ο  καιρός  χωρίς  να  γίνεται  επί της ουσίας  το παραμικρό.
  • Να μην προχωρήσει σε «απ’ ευθείας αναθέσεις μελετών κατά παραγγελία» όπως συνηθίζει να κάνει.
  • Να προκηρύξει άμεσα διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού για ΝΕΟ λιμενικό έργο προστασίας της ακτογραμμής και ανάδειξης των λειτουργικών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής (κολύμβηση, τουρισμός κ.λπ.), το οποίο επειδή θα είναι ανεξάρτητο των υφιστάμενων παράνομων υποδομών,

 (α) δε θα αντιμετωπίζει τα σημερινά αξεπέραστα «εμπόδια» νομιμοποίησης και

 (β) θα χρηματοδοτηθεί / αδειοδοτηθεί τάχιστα, δεδομένης της κατάστασης έκτακτης πολιτικής προστασίας που έχει ανάγκη η περιοχή.

  • Να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακοπεί  η λειτουργία της παράνομα υφιστάμενης και προβληματικής Ε.Ε.Λ. Απόλλωνα, και να ξεκινήσει διαδικασίες ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, αφ’ ενός για την απομάκρυνσή της και  τη  μεταφορά  της  σε  άλλο σημείο   και αφ’ ετέρου, για τη συνολική αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος ολόκληρου του Δήμου.

       Ο  Απόλλωνας  αποτελεί  τη  βόρεια  πύλη  του  νησιού  και  σημείο  αναφοράς  για  την  ανάπτυξη  του  τουρισμού  στην  Ορεινή  Νάξο.  Δεν  αποτελεί  το  αποπαίδι  του  Δήμου  ούτε   πειραματόζωο  αντοχής  της  παρανομίας  απέναντι  στη  νομιμότητα.

       Η  μετακόμιση  των  κατοίκων  και  των  επιχειρήσεων  από  τον  Απόλλωνα  στη  …. Μουτσούνα,  δεν  είναι  λύση  κ.  Δήμαρχε  !!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.