Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΝα αναβληθεί η συνεδρίαση

Να αναβληθεί η συνεδρίαση

|

Οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Μαϊτός, Βρούτσης και Ψαρρά με κοινή δήλωσή / αίτηση ζητούν την αναβολή της αυριανής (24/09) συνεδρίασης γιατί δεν έχουν ενημερωθεί για τα θέματα που θα συζητηθούν 

Οι …Παντελούδες θα μας …στοιχειώσουν. Από τον περασμένο Ιούνιο όταν για πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα τη δημιουργία ΣΜΑ στη περιοχή «Παντελούδες» λες και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Στις 18 Ιουνίου, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στο Χαλκί μετά από λαϊκή Συνέλευση είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους με ομόφωνο ψήφισμα. Ψήφισμα, που έρχονταν σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10/06) για την παραλαβή της τοπογραφικής μελέτης του έργου. Τρεις μήνες αργότερα ήρθε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ακύρωση την απόφαση 217 του Δημοτικού Συμβουλίου με την αιτιολογία ότι «ο προσφεύγων (κ. Ανδριέλος) δεν κλήθηκε νομίμως κατά την επίδικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς δεν του επιδόθηκε η σχετική πρόσκληση». Επί των τύπων βέβαια η απόφαση, αλλά το θέμα είναι ότι οι Παντελούδες είχαν κολλήσει.

Και η υπόθεση έγινε ακόμη βαρύτερη όταν την περασμένη εβδομάδα στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα «Αποκατάσταση των 10 ΧΑΔΑ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» βγήκε την τελευταία στιγμή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρομμάτη να αιτιολογεί την απόφασή του λέγοντας ότι ήταν αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας για καθαρά τυπικούς λόγους. Ποιοι ήταν αυτοί; Στα τεύχη δημοπράτησης είχε αναγραφεί και πάλι το όνομα «Ρίκες» του Φιλωτίου για τη θέση ΣΜΑ αν και η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι για τη θέση «Παντελούδες». Πως έγινε το λάθος; Άγνωστο. Η ουσία είναι ότι και πάλι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου το θέμα επανέρχεται αλλά κι αυτή τη φορά έχουμε αντιδράσεις.

Και μάλιστα για πρώτη φορά σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δίκιο. Μόλις 48 ώρες πριν από την διεξαγωγή της συνεδρίασης και δεν έχει πάρει κανείς στα χέρια του έστω και μία αράδα από την θεματολογία της 2ης συνεδρίασης. Και με κοινή δήλωσή – αίτησή τους οι τρεις επικεφαλείς (Μαϊτός, Βρούτσης, Ψαρρά) ζητούν την αναβολή της συνεδρίασης. Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους;

«Επειδή  ο  σημαντικός  ρόλος  της  αντιπολίτευσης  στις  δημοκρατίες   απαιτεί  πλήρως  ενημερωμένους  αντιπροσώπους .

Επειδή  η  ουσιαστική  και  διαφανής   λειτουργία  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  προϋποθέτει   την  πλήρη  γνώση  των  εγγράφων  που  συνοδεύουν   τη  θεματολογία  της  συνεδρίασης  του.

Επειδή  έως  και  σήμερα  Δευτέρα  22/09/2014,  κανένα  τέτοιου  είδους  έγγραφο  δεν  έχει  τεθεί  στη  διάθεση  των  δημοτικών  συμβούλων,  ούτε  υπάρχουν   διαθέσιμα  στο  γραφείο  του  Προέδρου  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  για  την  συνεδρίαση  της  Τετάρτης  24/09/2014.

Επειδή  η  παραπάνω   δυσλειτουργία  δημιουργεί  σοβαρό  λόγο  ακυρότητας  σημαντικών  αποφάσεων, 

Ζητούμε  από  κοινού  την  αναβολή   της  συνεδρίασης  της  24ης /09/2014,  έως  ότου  τεθούν  όλα  τα  συνοδευτικά  έγγραφα  των  θεμάτων  που  θα  την  απασχολήσουν   στη  διάθεση  των  δημοτικών  συμβούλων  και  δοθεί  εύλογος  χρόνος  για  την  μελέτη  και  επεξεργασία  τους».

Όσο για τα θέματα της συνεδρίασης;  

1. Διορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων μελών και συγκρότηση της.

2. Παραλαβή τοπογραφικής μελέτης της ¨Οριστικής μελέτης περιβαλλοντικής αποκατάστασης Χ.Α.Δ.Α. Δήμου Δρυμαλίας στις θέσεις Παντελούδες και Διώδι¨.

3. Έγκριση χωροθέτησης ΣΜΑ Δρυμαλίας στον υπό αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. ¨Παντελούδες¨ Τ.Κ. Χαλκείου.

4. Έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση των 10 ΧΑΔΑ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

5. Παραλαβή στατικής μελέτης: «Ανακατασκευή Τμήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου».

6. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Κ. Ηρακλειάς».

7. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αξιοποίηση Γεωτρήσεων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας σύμβασης «Προμελέτη του έργου   Εγκαταστάσεις Ακαθάρτων Οικισμού Απόλλωνα Δήμου Δρυμαλίας».

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης για το έργο: «Προσθήκη εγκαταστάσεων για την λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης Δ.Κ. Σχοινούσας».

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης για το έργο: «Κατασκευή υδροληψιών και βελτίωση- εκσυγχρονισμός δικτύων ελέγχου-χειρισμού λιμνοδεξαμενής Εγγαρών και φράγματος Φανερωμένης».

11. Έγκριση θεώρησης πιστοποιητικού εμπειρίας εταιρείας Ιωάννης Γ. Απέργης & ΣΙΑ Ε.Ε. αναδόχου του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων, Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

12. Έγκριση υποβολής πρότασης για την συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα LIFE+2014.

13. Αποδοχή Ένταξης της Πράξης «Αγροτική παραγωγή – Τουρισμός (ανάδειξη ευκαιριών) Δήμου Φολεγάνδρου» με κωδικό MI483454 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου».

14. Αποδοχή Ένταξης της Πράξης «Διαχείρηση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» στον Άξονα Προτεραιότητας ¨ 06 – Ψηφιακή Σύγκλίση & Επιχειρηματικότητα Περιφ. Νοτίου Αιγαίου¨ του Ε.Π. ¨Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου¨.

15. Έγκριση μετακίνησης Αντιδημάρχου και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου.

16. Έγκριση παράθεσης γεύματος στους συμμετέχοντες στην ομάδα Αιγαίου στα νησιά Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια.

17. Λήψη απόφασης για τροποποίηση μέρους της υπ’ αρ. 128/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

18. Έγκριση διενέργειας προμηθειών.

19. Αποδοχές χρηματοδοτήσεων.

20. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2014.

21. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γερμανία – Σλοβενία: Διπλασιάζει ο Λούκα… Λουκ!

Η «μάχη» των προημιτελικών στο Eurobasket 2025 με το βλέμμα στραμμένο στον Σλοβένο σούπερ σταρ – η Γερμανία παραμένει φαβορί για το χρυσό.

Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιείται για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της νέας γενιάς

Επίτιμος δημότης Ανάφης ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο ιδιοκτήτης της Seajets και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τιμήθηκε για την προσφορά του στις Κυκλάδες και την ενίσχυση της νησιωτικής κοινωνίας

Νάξος – Απόλλωνας: Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή πολιτών για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

Πολίτες ζητούν την άμεση παύση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που εδώ και τρεις δεκαετίες ρυπαίνει τον κολυμβητικό όρμο – Παράλληλες αναφορές σε υπερτουρισμό και αδυναμία υποδομών

Γιάννης Βρούτσης: «Η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη στο μπάσκετ – Διεκδικούμε το Final Four της Euroleague»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Eurobasket και για τη μεγάλη προσπάθεια να φιλοξενήσει η Αθήνα το Final Four.

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.