Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΜαργαρίτης: «Κάποια στιγμή ο Απόλλωνας θα κλείσει» (video)

Μαργαρίτης: «Κάποια στιγμή ο Απόλλωνας θα κλείσει» (video)

|

Η συζήτηση σε έντονους τόνους που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17/02 στο Δημοτικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα (εκτός ημερησίας διατάξεως) τον Απόλλωνα 

 

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι οι τόνοι θα ανέβαιναν… Το απόγευμα της Τετάρτης (17/02) και προ ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα θέματα του Απόλλωνα με τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του ΔΤ Κορωνίδας για το θέμα των ζημιών που προέκυψαν μετά την τελευταία κακοκαιρία της 6ης Φεβρουαρίου του 2016… Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μία ακόμη φορά ήταν «καταιγιστικός» απέναντι σ’ αυτούς που δεν θέλουν το καλό του παραθαλάσσιου οικισμού σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα ότι «αρκετοί ήταν οι γνώστες δεν αντέδρασαν ποτέ και το έκαναν μόνο όταν απέκτησαν σπίτια εκεί με συνεχείς καταγγελίες». Ανέφερε τις κινήσεις που έχουν γίνει, τόνισε ότι ο Δήμος «τιμωρήθηκε» με πρόστιμο από την Κτηματική Υπηρεσία, ενώ απευθυνόμενος σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο προς τους κατοίκους του Απόλλωνα τόνισε «προσέξτε την υπόθαλψη γιατί δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο τόπο σας» και προέβλεψε ότι «εάν συνεχιστούν οι ενέργειες ο Απόλλωνας θα κλείσει και οι υπεύθυνοι θα είναι ανάμεσα στους πολίτες του Απόλλωνα»

Σημείωσε δε ο κος Μαργαρίτης ότι έχει ανατεθεί μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο, που όμως ακυρώθηκε μετά από καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις αυτές «μας δένουν τα χέρια» και τελείωσε την αναφορά του λέγοντας «για εμάς ως Δήμος το ευχαριστώ είναι ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Απόλλωνας δούλεψε» αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς δεν είπε ένα «ευχαριστώ» από τους κατοίκους…

Από τη πλευρά του, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κος Ζουγανέλης σημείωσε ότι επισκέφθηκε δύο φορές (μία ινκόγκνιτο και μία με μηχανικό του Λιμενικού Ταμείου και μάλιστα σήμερα) και δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάποια μετακίνηση φυσικών ογκόλιθων… Οι κάτοικοι πάντως αναρωτήθηκαν για τον τρόπο αυτοψίας θεωρώντας ότι είχε καθαρά επιφανειακό χαρακτήρα…

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Σέργης έκανε αναφορά στο ιστορικό της αλληλογραφίας από το 2011 έως σήμερα για τις δράσεις του Λιμενικού Ταμείου σχετικά με το θέμα του Απόλλωνα και πρόσθεσε ότι και φέτος έχει γίνει κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Από τη πλευρά τους οι κάτοικοι του Απόλλωνα έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από το δήμο απάντηση στο «τι να κάνουμε απέναντι στον κο Λεβογιάνννη» με τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη να αντιστρέφει το ερώτημα «τι να κάνουμε εμείς». Κοινώς; Μιλούσαν σχεδόν δύο ώρες οι άνθρωποι γύρω από το θέμα του Απόλλωνα αλλά το …φάντασμα του Νίκου Λεβογιάννη ήταν το κυρίαρχο θέμα, δείχνοντας την αδυναμία του Κράτους και κυρίως του Δήμου να βρει λύσεις ουσιαστικές για τον Απόλλωνα δείχνοντας πάντα προς τη πλευρά του …φαντάσματος.

Ευχαριστούμε τον κο Παναγιώτη Δελλαμάνη για τις φωτογραφίες και το βίντεο από τη σχετική συνεδρίαση


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος – Λυώνας: Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία για το συρματόπλεγμα

Τρεις επιστήμονες με βαθιά προσωπική σχέση με τον Λυώνα αντιδρούν στη νέα εικόνα του οικισμού και καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για «επένδυση στον διχασμό» και «αισθητική βαρβαρότητα»

Άγιος Προκόπιος: Ο δρόμος των θαυμάτων (και των κορναρισμάτων)

Όταν η ελληνική φιλοξενία συναντά τον αστικό σουρεαλισμό – το οδικό χάος γίνεται εμπειρία ζωής στην πιο πολυσύχναστη τουριστική γωνιά της Νάξου.