Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΤο κοινωνικό πρόσωπο της ΕΑΣ Νάξου

Το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΑΣ Νάξου

|

Εκατό τόνους πατάτες μοίρασε σήμερα (08/12) η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μέσω οργανώσεων και συλλόγων στη περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Μπορεί η ΕΑΣ Νάξου να είναι μία ανώνυμη εταιρία όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανθρώπινο χαρακτήρα. Και σήμερα (08/12) απέδειξε ότι πάνω απ’ όλα κοιτάζει τον άνθρωπο σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Και από το πρωί με επικεφαλής τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κο Μιχάλη Βερνίκο βρέθηκε στην Νέα Ιωνία (στη συμβολή των δρόμων Δεκελείας, Αναγεννήσεως και Τατοΐου – έξοδος Μεταμόρφωση από την Εθνική οδό) όπου και προχώρησε σε διανομή πατάτας – περίπου 100 τόνων – σε όποιον είχε ανάγκη. Μάλιστα, το θέμα καλύφθηκε με εκτενές ρεπορτάζ στην εκπομπή του MEGA Chanel, “Κοινωνία Ώρα MEGA” και το παρών έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ΕΑΣ και δη τον πρόεδρό της κο Δημήτρη Καπούνη για αυτή την προσφορά που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι τέτοια περίοδο είχε μοιράσει η Ενωση περίπου 150 τόνους πατάτες.

Ο κος Βερνίκος μιλώντας στην κάμερα του Mega μίλησε για τις κοινωνικές δράσεις της Ενωσης, για την συνεργασία που έχει τόσο με τον Δήμο Νέας Ιωνίας όσο και με την Περιφέρεια Αττικής και σημείωσε ότι η επόμενη κίνηση έχει να κάνει με την διανομή και γραβιέρας Νάξου.

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ κος Καπούνης μιλώντας για την κίνηση αυτή είχε δηλώσει ότι «Η ΕΑΣ Νάξου και φέτος “χαρίζει” απλόχερα το ατόφιο χρυσάφι της, τη φημισμένη πατάτα Νάξου και εύχεται χαρούμενα Χριστούγεννα και καλή χρόνια”.

Και τέλος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Λεονταρίτης έστειλε επιστολή προς της ΕΑΣ Νάξου στην οποία και επιδοκιμάζει την κίνηση αυτή (δωρεάν διανομή) σημειώνοντας «Η πρωτοβουλία αυτή -που αποδεικνύει ότι πέρα από άνθρωποι του μόχθου, οι παραγωγοί είναι πάνω από όλα άνθρωποι ευαίσθητοι, με ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης- είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι ανάγκες των άπορων συνανθρώπων μας αυξάνονται καθημερινά».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.