Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΚλειστόν λόγω εργασιών

Κλειστόν λόγω εργασιών

|

Από την προσεχή Τρίτη (12/04) και για ένα μήνα ο δρόμος Χώρας – Εγγαρών κλείνει στο ύψος των «Γκρεμνών Νερών» και η κίνηση προς Εγγαρές θα γίνεται μέσω Μελάνων 

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία όσον αφορά την κατασκευή του δρόμου «Χώρας – Εγγαρών»… Ένας δρόμος που θεωρείται… βιτρίνα για το νησί αλλά για αρκετά χρόνια παρουσίασε προβλήματα και δη στη περιοχή «Γκρεμνά Νερά» όπου και λίγο της φύσης του ο δρόμος εμφανίζεται «ζητήματα» που κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν… Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και μπήκαν οι υπογραφές ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρία και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε μία μεγάλη διαδρομή και το μόνο σίγουρο είναι ότι από την Χώρα έως και τις Εγγαρές έχουν βελτιωθεί και ανακατασκευαστεί όλα σχεδόν τα γεφύρια. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η βελτίωση του δρόμου στην θέση «Ξηρόκαμπο»” με την ανάπτυξη επιτέλους χώρων για τα όμβρια ύδατα και τη σωστή προφύλαξη από τις καιρικές συνθήκες με την ανύψωση προστατευτικού τοιχίου από τσιμέντο ενώ το καλύτερο … έρχεται. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «από την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 έως τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, ο δρόμος Χώρας – Εγγαρών στο ύψος της γέφυρας στη θέση “Γκρεμνά Νερά” θα είναι κλειστός λόγω εργασιών καθαίρεσης και ανακατασκευής – επέκτασης της υφιστάμενης γέφυρας. Ο δρόμος είναι απαραίτητο να κλείσει το συγκεκριμένο διάστημα ώστε εκτός από τις εργασίες καθαίρεσης της υφιστάμενης γέφυρας και σκυροδέτησης, το διαστρωμένο σκυρόδεμα του δρόμου να αποκτήσει και τις αναμενόμενες φέρουσες αντοχές του. Η κίνηση της κυκλοφορίας στο παραπάνω διάστημα, θα πραγματοποιείται από την επαρχιακή οδό Εγγαρών – Μελάνων».

Άρα; Πάμε για την πλήρη αποκατάσταση του γεφυριού στα «Γκρεμνά Νερά» που αποτελεί άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια στο σημείο αυτό κι όταν ανέλαβε την αποκατάσταση και βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου…

Και να αναφέρουμε το ιστορικό της συμφωνίας…

Στα τέλη Απριλίου είχαμε την δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση – Σήμανση Οδού Χώρας – Εγγαρών Ν. Νάξου», προϋπολογισμού μελέτης 1.300.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Ήταν ανοιχτή διαδικασία με σφραγισμένες προσφορές, υπήρξε δυνατότητα συμμετοχής ακόμη και διεθνών κοινοπραξιών αρκεί να πληρούσαν τους όρους και τα κριτήρια που είχε θέσει η διακήρυξη. Και φτάσαμε στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για την «Βελτίωση – σήμανση οδού Χώρας-  Εγγαρών Νήσου Νάξου» έναντι συνολικού ποσού 837.578,61 ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και σήμανσης της οδού σε συνολικό μήκος 6.300 μ. καθώς και κατασκευή τεχνικών έργων, καναλιού απορροής ομβρίων, αγωγών ύδρευσης κλπ.

Ενώ στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με σκοπό να περιγράψει την αναγκαιότητα του έργου σημειώνεται ότι «κρίνεται απαραίτητο για την βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Χώρας Νάξου – Εγγαρών, διότι την τελευταία δεκαετία η κυκλοφορία των οχημάτων, ιδίως βαρέως τύπου, έχει αυξηθεί λόγω της κατασκευής των σφαγείων του Δήμου Νάξου και της καθημερινής μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ του Δήμου και έχουν προκληθεί πολλές και σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα και στα τεχνικά έργα του δικτύου αυτού. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  έτους 2015. Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα τριακοσίων (300) ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!