Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΗ Κόρωνος δεν ζητά χάρες

Η Κόρωνος δεν ζητά χάρες

|

Η σκληρή απάντηση του προέδρου της ΤΚ Κορώνου κου Χουζούρη προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη όπου παραθέτει τα επιχειρήματά του σε άρθρο με τίτλο ” Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον δήμαρχο ή λαγός τη φτέρη έτριβε…”

Αργά χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανόλης Μαργαρίτης απάντησε https://www.naxospress.gr/article/%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7 στην ανακοίνωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου κου Νίκου Χουζούρη ανεβάζοντας είναι η αλήθεια τους τόνους μιλώντας για ανούσιες δηλώσεις που έχουν ως στόχο τη «στείρα αντιπολίτευση» και τον «λαϊκισμό». Παράλληλα, άφηνε να αιωρείται ότι ο πρόεδρος της Κορώνου με τις πράξεις του δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κατοίκων. Και είχαμε την απάντηση…  Ο κος Χουζούρης απάντησε ένα προς ένα τα θέματα που έθιξε ο κος Μαργαρίτης, μάλιστα έψεξε τον Δήμαρχο για τον τρόπο που διοικεί το Δήμο κάνοντας αναφορά στις επισκέψεις των προέδρων κοινοτήτων στα γραφεία του Δήμου, χρησιμοποίησε λαϊκές παροιμίες και στον επίλογο τόνισε ότι η «Δε ζητά από κανέναν χάρη η αγωνιστική Κόρωνος και οι περήφανοι Κορωνιδιάτες».

Ας δούμε αναλυτικά την απάντηση του προέδρου της Κορώνου κου Χουζούρη 

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον δήμαρχο ή λαγός τη φτέρη έτριβε…

(Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, οι πράσινες κοινότητες, η ύδρευση στ’ Αργοκοίλι και ο συμβουλός του από την Κόρωνο)

Η μόνη έκπληξη που μου προξένησε η χθεσινή δήθεν απάντηση του δημάρχου Μ. Μαργαρίτη στο δελτίο Τύπου της κοινότητας Κορώνου ήταν ότι υπερέβη τον εαυτό του σε προσωπικές επιθέσεις, ασύστολα ψέματα, παραπλανητικές αερολογίες, απίστευτες, άσφαιρες απειλές («δεν πρόκειται να χαριστούμε σ΄ αυτούς που δεν σέβονται τον τόπο μας») και περισσή θρασύτητα. Το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί να του αναγνωρίσει κανείς είναι το ότι διάβασε το κείμενο που σύνταξαν οι αδρά-για να μην πω χοντρά-, αμειβόμενοι στοχαστικοί συνεργάτες του.

Και ερχόμαστε σε ένα-ένα θέμα, από αυτά που έθιξε, έτσι για να συνειδητοποιήσει ακόμα και ο πιο κακόπιστος ότι δεν είναι «ανούσιες δηλώσεις», «στείρα αντιπολίτευση», «λαϊκισμός», και «δημιουργία εντυπώσεων» το να ασχολείσαι πραγματικά και καθημερινά με τα προβλήματα του χωριού και των συγχωριανών σου, απέναντι σε μια παραταξιακή και ανίκανη δημοτική εξουσία:

1.- Για το ποσό των  104.216,82 ευρώ που θα αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές της κοινότητας Κορώνου μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος έχουμε κάνει επανειλημμένα έγγραφα και συναντήσεις με βουλευτές του νομού μας. Ο Ν. Συρμαλένιος μπορεί να μαρτυρήσει γι’ αυτό, όπως και για τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Μόνο που εμείς δε ποζάρουμε σε υπουργικά γραφεία, για να τροφοδοτήσουμε τις εφημερίδες και το διαδίκτυο με φωτογραφίες, χωρίς λόγο και αποτέλεσμα. Να αναφέρουμε παραδείγματα και δημοσιεύματα;

 Μπορεί να υπάρχει νόμος και υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν διαδικασίες, αλλά αυτές είχαν ξεχαστεί. Το ΥΠΕΝ δεν κινήθηκε μόνο του.  Οι πιέσεις μας και οι πιέσεις άλλων ενδιαφερόμενων δήμων και κοινοτήτων έπιασαν τόπο. Αυτό δεν αρέσει στο δήμαρχο και την παρέα του, γιατί ήταν και είναι απόντες από αυτή τη διεκδίκηση, απ’ αυτή τη «θετική και ωφέλιμη εξέλιξη για το χωριό του», όπως παραδέχεται. Πού ήταν αυτός από το 2010; ‘Εχει κάνει ένα έστω έγγραφο; Να μας το δείξει. Έχει κάνει μια έστω παράσταση αρμοδίως για το θέμα; Να μας το πει. Να είστε σίγουροι ότι θα σιωπήσει, γιατί ήταν και είναι ηχηρά απών και από αυτό το ζήτημα, που το θεωρεί εξάλλου «εκτός των αρμοδιοτήτων του Δήμου»!!! Ποιος άραγε θα εξέφραζε ένα τέτοιο συλλογικό αίτημα; Όπως είναι ο δήμος ωσεί παρών και σε όλες εξελίξεις της εποχής μας, ιδίως στα προβλήματα επιβίωσης  που αντιμετωπίζει η Ορεινή Νάξος. Τι έκανε με τις κυβερνήσεις και τον υπουργό που στήριζε στο παρελθόν σαν πολίτης και δήμαρχος τόσο ένθερμα, ανεπιφύλακτα και προκλητικά;  Μήπως αυτό βαραίνει τις σημερινές διεκδικήσεις του, αν υπήρχαν ή υπάρχουν;

2.- Τι ήθελε να αναφερθεί στο πρόγραμμα «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες-νέο πρότυπο ανάπτυξης; Μαζί με τον γνωστό ευρωσύμβουλό του Δ. Τσούκλερη παραμύθιαζαν τους Κορωνιδιάτες της Νάξου και της Αθήνας, με συναντήσεις, αιτήσεις, υποσχέσεις και ψέματα, τη στιγμή που έκαναν αίτηση στο γόνατο και απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων; Δε θέλαμε να ξεμπροστιάσουμε το δήμαρχο, αλλά η αίτηση του Δήμου για χρηματοδότηση αξιολογήθηκε προτελευταία, όπως φαίνεται από το συνημμένο έγγραφο. Πιθανότατα δεν το ξέρει. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη να γράφει «ότι όταν υποβάλλεται μια πρόταση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εγκριθεί, καθώς αξιολογούνται και ιεραρχούνται προτάσεις από όλη την Ελλάδα». Όχι όμως και προτελευταία, επί συνόλου 72 αιτήσεων!!! Ποτέ με τέτοια τσαπατσουλιά δε θα έπαιρνε λεφτά η Κόρωνος. Του το είπε αυτό ο σύμβουλός του και αν ναι, πώς το αντιμετώπισε; Με τη συνήθη απάθεια της άγνοιας, της προχειρότητας και της έλλειψης ενδιαφέροντος; Και γιατί δεν ενημέρωσαν για την εξέλιξη «όλους τους Κορωνιδιάτες»;

3.- Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της ύδρευσης στ’ Αργοκοίλι, που αποτελεί επιτομή των πρόχειρων, απρογραμμάτιστων, παράτυπων και παράνομων ενεργειών που…υδροδοτούν τη θητεία του. Κατά τραγική ειρωνεία θίγει αυτό το θέμα, τη στιγμή που σωρηδόν ακυρώνονται αποφάσεις του ίδιου και δημοτικών οργάνων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τη νομιμότητα, ως φαίνεται, τη γράφει στα παλιά του παπούτσια (αν έχει) και μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει από την τσέπη του το έργο, αν δεν προχωρήσει νομίμως! Αλήθεια, ποια είναι τα «ιδιαίτερα ωφέλιμα για την Κόρωνο έργα», τα οποία έκανε ή για τα οποία κόπτεται ο δήμαρχος; Ουδέν.

4.- Στην τελευταία παράγραφο της απανταχούσας του προδίδει τον τρόπο που θέλει να πολιτεύονται οι πρόεδροι κοινοτήτων:να πηγαίνουν συχνά στο δημαρχείο και να παρασολιάζουν την εύνοιά του. Χωρίς θεσμική σχέση με τις κοινότητες, που τις έχει απαξιώσει με την πρακτική του, που δεν καλύπτει βασικές ανάγκες τους, που δεν τους δίνει αρμοδιότητες, που δε δέχεται τις αποφάσεις τους, που τους δίνει τα ψίχουλα που πέφτουν από το γραφείο του δημοτικού συμβουλίου, ποιο νόημα έχουν η περιφορά και τα παρακάλια στο δημαρχιακό μέγαρο; Ο τοπικός σύμβουλος Κορώνου της μειοψηφίας, δηλαδή ο δικός του, με ποια ιδιότητα τον επισκέπτεται; Εκπροσωπεί νόμιμα την κοινότητα; Εκφράζει τη συλλογική βούληση; Καταλαβαίνει ο δήμαρχος σε τι ατόπημα υποπίπτει, με το να ακούει ένα σύμβουλο της παράταξής του που δεν εκφράζει νόμιμα το χωριό, λειτουργώντας-και αυτός και ο σύμβουλος-, με αντιθεσμικό και παραταξιακό τρόπο; Δε θέλουμε να το πιστέψουμε και δεχόμαστε, αν και διαφωνούμε, την εκδοχή της ανάθεσης έργων, που και εδώ η νομιμότητα δοκιμάζεται πολλαπλά και βάναυσα. Αλλά γι’ αυτά, μιαν άλλη φορά.

 Τι έχει να πεί ο δήμαρχος μέσω του λεγόμενου γραφείου Τύπου του για όλα αυτά, τα απολύτως τεκμηριωμένα, σε άπαντες τους Κορωνιδιάτες, στους οποίους έχει το θράσος να απευθύνεται;  Εξακολουθεί να μιλά για «ψευδεπίγραφες(!) κατηγορίες και πράξεις»;

Δε ζητά από κανέναν χάρη η αγωνιστική Κόρωνος και οι περήφανοι Κορωνιδιάτες. Τη θέση του πρέπει να σεβαστεί. Και την αλήθεια. Ο νόμος δεν του δίνει την αρμοδιότητα του αξιολογητή. Το ποιοι σέβονται τον τόπο τους τούς κρίνουν αυτοί που τούς ψηφίζουν και όχι αυτοί που διοικούν το δήμο σαν να είναι επιχείρησή τους και θεωρούν τους προέδρους κοινοτήτων υποτελείς, υπαλλήλους ή πελάτες τους”. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή