Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΤο «ερωτηματολόγιο» Φούχτελ και τα απορρίμματα

Το «ερωτηματολόγιο» Φούχτελ και τα απορρίμματα

|

Συμφέροντα που επιχειρεί να καρπωθεί η Γερμανική κυβέρνηση με άρμα το «ερωτηματολόγιο Φούχτελ» καταγγέλουν με ανακοίνωση τους οι  “Πολίτες για τα Νησιά Μας”.

Συμφέροντα που επιχειρεί να καρπωθεί η Γερμανική κυβέρνηση με άρμα το «ερωτηματολόγιο Φούχτελ» καταγγέλουν με ανακοίνωση τους οι  “Πολίτες για τα Νησιά Μας”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

Ήδη από τον περασμένο Μάιο έχουμε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή, η οποία επανεξελέγη, για την προσπάθειά της να προωθήσει εν κρυπτώ από τη Ναξιακή κοινωνία, τη μέθοδο θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων. Στην ουσία  καταγγείλαμε την προσπάθεια προώθησης μεγάλων γερμανικών συμφερόντων, που καλυπτόμενα πίσω από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου σκοπό έχουν την εφαρμογή στην πλάτη μας τεχνολογίας παρηκμασμένης στην Ευρώπη και σε κάθε περίπτωση που δεν συνάδει με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων του Δήμου μας, και δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που σκοπείται η μεταφορά σκουπιδιών (;;;) και από άλλα γειτονικά νησιά στη Νάξο προς επεξεργασία. Και όλες αυτές οι διαδικασίες στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου με τους εκπροσώπους της δήθεν «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» προεξάρχοντος του εντεταλμένου της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα κ.  Φούχτελ.

Τα σημάδια βέβαια της αποικιοκρατικής αντιμετώπισης της Ελλάδας από τη γερμανική κυβέρνηση προφανώς δεν είναι σημερινά ούτε ηλικίας μερικών μηνών. Ωστόσο, πλέον όλα είναι ξεκάθαρα και αφού τόσο  η γερμανική πλευρά όσο και η «ναι σε όλα» ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους διασπαρμένους ανά την Ελλάδα εντολοδόχους δημάρχους δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Συγκεκριμένα, εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Φούχτελ με τις ευλογίες του Υπουργού Εσωτερικών έστειλε στους Δήμους ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο, λίγο-πολύ, η Δήμοι καλούνται να του καταθέσουν όλα τα στοιχεία των Δήμων όπως τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τις υποδομές, ορυκτό πλούτο, την πολιτιστική δραστηριότητα, τα απορρίμματα του Δήμου (στα οποία βέβαια δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο ερωτηματολόγιο αφού εκεί είναι τα πολλά λεφτά). Στην ουσία ο κ. Φούχτελ, έχοντας «βάλει στο μάτι» τη δημόσια περιουσία, διεξάγει για λογαριασμό γερμανικών συμφερόντων, μέσω των Αυτοδιοικητικών φορέων της χώρας, έρευνα αγοράς, αντιμετωπίζοντας τον τόπο μας ως αποικία με την ανοχή της συγκυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά ανοίγει και το δρόμο.

Η χώρα  μας χάνει μέρα με τη μέρα την ανεξαρτησία της, την κυριαρχία στα ίδια τα εδάφη της, με την εγκληματική παθητικότητα της συγκυβέρνησης και των κατά τόπους δήθεν ανεξαρτήτων εκπροσώπων της. Η αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όση της έχει μείνει) προσβάλλεται βαθύτατα και από τη γενικότερη δράση του κ. Φούχτελ στην Ελλάδα, που δήθεν έρχεται ως φίλος, ως  ευεργέτης, ωστόσο μοναδικό στόχο έχει την υφαρπαγή της Δημόσιας περιουσίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο ίδιος προσπαθεί να «χτίζει»  συνεργασίες με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς. Το έχει καταφέρει και με τη Δημοτική Αρχή όσο και αν το  αρνείται η πλειοψηφούσα παράταξη.

Καλούμε το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκάδων να μην ενδώσει ξανά.

Να μην απαντήσει στο ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ και να καλέσει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλει το θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο .

Τον καλούμε να πάρει σαφή, δημόσια θέση σχετικά τόσο με το ανωτέρω θέμα, όσο και γενικότερα με τη δράση του κ. Φούχτελ και των περίφημων «κλιμακίων» του που επισκέπτονται κάθε τόσο τη Νάξο.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής του δημοσίου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών των υποδομών και τα κοινωνικών αγαθών του Δήμου μας θα μας βρει απέναντι.

Νάξος, 11 Σεπτέμβρη 2014

Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά Μας

Το επίμαχο ερωτηματολόγιο ΕΔΩ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)