Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΕνας Ναξιώτης για πρόεδρος της ΡΑΕ

Ενας Ναξιώτης για πρόεδρος της ΡΑΕ

|

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνης προτείνει τον Νίκο Μπουλαξή – από τις Εγγαρές της Νάξου – ως πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Μεγάλη τιμή για τη Νάξο και τις Εγγαρές καθότι ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης απέστειλε χθες επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής μέσω της οποίας ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα. και αποτελεί τιμή για τη Νάξο καθότι προτείνει για τη θέση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας τον Νίκο Μπουλαξή, γέννημα θρέμμα των Εγγαρών, χωριού έξω από την Χώρα Νάξου.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr “Τις προτάσεις του για την πλήρωση των κενών θέσεων του προέδρου, του αντιπροέδρου α’ και ενός μέλους της ΡΑΕ γνωστοποίησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής από την οποία και ζητεί να συγκληθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, με την επιστολή του, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ εισηγείται να οριστούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι:

• Νικόλαος Μπουλαξής του Γεωργίου, ως Πρόεδρος,

• Σωτήριος Μανωλκίδης του Κωνσταντίνου, ως Αντιπρόεδρος Α’, και

• Νεκταρία Καρακατσάνη του Βάιου, ως Μέλος.

Από το πλούσιο βιογραφικό του Νίκου Μπουλαξή κρατάμε τα πιο …βασικά: 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Εγκαρές της νήσου Νάξου στις 28 Απριλίου του 1972 και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.  Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νάξου το 1990. Εισήχθη την ίδια χρονιά με Γενικές Εξετάσεις στη Σχολή Ικάρων, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Νοέμβρη του 1991 οπότε και αποχώρησε οικειοθελώς για να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου εισήχθη επίσης με Γενικές Εξετάσεις το 1991. Στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στη Σχολή Ικάρων εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τον Ιούνη του 1996 έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών του ΕΜΠ. Την ίδια χρονιά εισήχθη ως Υποψήφιος Διδάκτορας στο εργαστήριο Ηλεκτρικών Συστημάτων του τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ. Το Μάρτη του 2001 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Μηχανικός του ΕΜΠ.
Παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής, εργάστηκε ως καθηγητής σε δημόσια ΙΕΚ και ως εργαστηριακόςσυνεργάτης στο ΤΕΙ Πειραιά, ασκώντας και το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Από τον Γενάρη του 2001 εργάζεται στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Μέχρικαι τον Απρίλη του 2002 ως συνεργάτης της Αρχής με σύμβαση έργου και, ακολούθως, σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού όπου προσελήφθη με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Μέχρι τον Μάρτη του 2007 απασχολήθηκε στη Μονάδα Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων, από τον Μάρτη 2007 μέχρι τον Μάη 2013 ως επικεφαλής της Ομάδας Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών της ΡΑΕ και από τον Μάη 2013 είναι επικεφαλής της Ομάδας Ηλεκτρικών Συστημάτων της Αρχής.
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που εργάζεται στη ΡΑΕέχει αντιμετωπίσει και εξακολουθεί να πραγματεύεται πληθώρα θεμάτων που αφορούν τους βασικούς τομείς των ηλεκτρικών συστημάτων και δικτύων, καθώς και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα σε όλο το φάσμα της αγοράς  (παραγωγή, μεταφορά και διανομή), τόσο της ηπειρωτικής χώρας όσο και του νησιωτικού χώρου, από πλευράς ρυθμιστή και σε συνθήκες απελευθερωμένης αγοράςενέργειας. Με κύρια συμβολή στη θέσπιση βασικών ρυθμιστικών εργαλείων(κώδικες, κανονισμοί κλπ),πραγματεύτηκε ιδίως ζητήματα σχετικά μετην ανάπτυξη των ηλεκτρικών συστημάτων και δικτύων, των διασυνδέσεων των νησιών με το ηπειρωτικό Σύστημα, τη διείσδυση των ΑΠΕ στα ηλεκτρικά συστήματα, την οικονομική ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων με μεγιστοποίηση της διείσδυσης ΑΠΕ, την εισαγωγή καινοτόμων για τη χώραιδεών και πρακτικών στα ηλεκτρικά συστήματα (αποθήκευση ενέργειας-υβριδικοί σταθμοί,net-metering, ποιότητα τάσης, smartmeters, smartgrids) κλπ.Μέσα από τη συμμετοχή του στους διευρωπαϊκούς φορείς και διεργασίες (CEER, ACER, ENTSO-eκ.α.), έχει αποκτήσει άριστη γνώση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των διαδικασιών που ακολουθούνται στα ζητήματα του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η πολύχρονη ενασχόλησή του στον Ρυθμιστή έχει επιτρέψει την απόκτηση, κατανόηση και εμπέδωση των βασικών αρχών της ρυθμιστικής κουλτούρας και της εφαρμογής της στις ιδιαίτερες συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας.
Παράλληλα, από τον Οκτώβριο 2003 και μέχρι τον Ιούλιο 2011, συνεργάστηκε με το ΤΕΙ Πειραιά σε θέση εργαστηριακού και επιστημονικού συνεργάτη ΠΠ στη διδασκαλία μαθημάτων. Να σημειώσουμε τέλος ότι διετέλεσε και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εγγαριτών με πλούσια δράση 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή