Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΑντί απαντήσεων, απειλές και λάσπη

Αντί απαντήσεων, απειλές και λάσπη

|

Σκληρή απάντηση από την “Νησιωτική Πολιτεία” προς το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη που φτάνει στο σημείο να παραλληλίζει τις μεθόδους του μ αυτές του γκεμπελισμού 

Και η κόντρα καλά κρατεί… Από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μεταφέρθηκε στον αέρα των ερτζιανών (Star of Mesogeios 105,4) και στη συνέχεια είχαμε τις απαντήσεις της αντιπολίτευσης διά γραπτού λόγου στην παρέμβαση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μαργαρίτη προς τους δύο αρχηγούς, τον κ Βρούτση και τον κο Μαϊτό. Η αντιπαράθεση έχει να κάνει με το ζήτημα της τοποθέτησης των προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου και την παρέμβαση του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσια Διοίκησης που ζητούν από τον ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Και ο κος Μαίτος και δη η «Νησιωτική Πολιτεία» απαντούν για δεύτερη φορά εντός 24 ωρών στη παρέμβαση που έγινε από τον κο Μαργαρίτη, ανεβάζουν του τόνους μιλούν για «γκεμπελισμό» παραλληλίζοντας τις μεθόδους του δημάρχου με τον μέντορα της προπαγάνδας των Ναζί, Γιόζεφ Γκέμπελς και καταλήγουν αναφέροντας «Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι απειλές και λάσπη δεν μας αγγίζουν. Έχουμε περάσει από τέτοιες και μάλιστα πολύ χειρότερες καταστάσεις και δεν κάναμε πίσω!!!!!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νησιωτικής Πολιτείας αναφέρει:

«Είναι τραγικό ένας Δήμαρχος, να βγαίνει ραδιοφωνική εκπομπή  για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και που τον έχει οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο, και αντί να δίνει απαντήσεις στην ουσία του, να εκτοξεύει λάσπη προς πάσα κατεύθυνση με προσωπικές και ανυπόστατες κατηγορίες, με στόχο να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και από θύτης να εμφανιστεί ως θύμα.

Αυτή η τακτική, γνωστή στον ίδιο αλλά πλέον και στον κάθε Αξώτη από την προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε στιγμές που ήταν πλέον ανέφικτη λόγω χρόνου η αποκάλυψη της σκευωρίας που είχε στήσει, θυμίζει έντονα την θεωρία του γκαιμπελισμού: «Ρίξε, ρίξε λάσπη. Όλο και κάτι θα μείνει».

Προτείνουμε όμως στους σύγχρονους χρήστες της παραπάνω θεωρίας, όχι απλώς να αντιγράφουν την πρακτική του προπαγανδιστή της ναζιστικής Γερμανίας Γκαίμπελς, αλλά να μελετήσουν εις βάθος και το τέλος του.

Λυπούμεθα αν τους θολώνουμε τον καθρέπτη ή αν συμβάλλουμε στην αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα τους, γκρεμίζοντας την ψεύτικη εικόνα που με πολύ κόπο είχαν σμιλέψει στο παρελθόν, αλλά πιστέψτε μας, δεν το κάναμε εμείς. Οι πράξεις τους και οι επιλογές τους το προκάλεσαν.

Επί της ουσίας τώρα. Με πλήρη συνείδηση της κατάστασης και νηφαλιότητα, καλούμε τον Δήμαρχο έστω και τώρα να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να άρει τις διακρίσεις και τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος της αξιοκρατικής, νόμιμης και δημοκρατικής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου.

Εμείς συνεχίζουμε να ασκούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα αλλά και την ιερή υποχρέωση μας απέναντι στους συμπατριώτες μας και τα νησιά μας, για τον έλεγχο της δημοτικής αρχής, αλλά και τον αγώνα για την επικράτηση της νομιμότητας στον τόπο μας.

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι απειλές και λάσπη δεν μας αγγίζουν. Έχουμε περάσει από τέτοιες και μάλιστα πολύ χειρότερες καταστάσεις και δεν κάναμε πίσω!!!!!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Taste Atlas – Κυκλάδες: Στην παγκόσμια πεντάδα της Γαστρονομίας για το 2025 (πίνακας)

Σύμφωνα με τον διεθνή οδηγό Taste Atlas, οι Κυκλάδες αναδεικνύονται ως ο 5ος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο — ψηλότερα από τη Σικελία, τη Νορμανδία και τη Βουργουνδία.

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Η γραβιέρα της Νάξου που κέρδισε Ελλάδα και “Γαστρονόμο”

Ο Νικόλας Πιτταράς από το Κουρουνοχώρι (Μέλανες) και το τυροκομείο που αναδεικνύει τη δύναμη της παράδοσης, της γης και της αγάπης για τα ζώα

Γιορτή του Πατέρα: Τιμώντας τους ήρωες που στέκονται διακριτικά, σταθερά δίπλα μας

Στις 15 Ιουνίου 2025 γιορτάζουμε την πατρική αγάπη, την προσφορά, τις σιωπηλές θυσίες και τις μνήμες που μένουν για πάντα

Έως και 101 km/h οι άνεμοι στο Αιγαίο, πρωτιά (τι παράξενο) για το Πόρτο Τήνου

Ισχυρές ριπές βορείων ανέμων καταγράφηκαν στις Κυκλάδες και την Κρήτη το Σάββατο 14 Ιουνίου – Πρώτη η Τήνος με 101 km/h, μέσα στη λίστα και η Αμοργός, η Ανάφη και η Σχοινούσα.

Κέρος: Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τίμησε δύο σπουδαίους αρχαιολόγους

Σε μια συγκινητική τελετή στο Κουφονήσι, τιμήθηκαν ο αείμνηστος Lord Colin Renfrew και ο Dr Michael Boyd για τη σπουδαία αρχαιολογική τους προσφορά στην Κέρο και το Δασκαλιό – Τιμητική διάκριση και στην ΕΡΤ για το ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου».

Με Οδηγό το Διαβήτη: 1.120 ραντεβού ζωής στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων

Η επετειακή 10η εκστρατεία δωρεάν εξετάσεων και ενημέρωσης χάρισε πρόληψη, ελπίδα και ανθρώπινη φροντίδα σε Κύθνο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο και Σέριφο

Αμοργός: Όταν οι χοροί κρατούν τη μνήμη ζωντανή, “Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια 2025”

Μια μοναδική βραδιά στην Αιγιάλη που συνδέει γενιές, ήθη και μουσικές από τα μονοπάτια του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη.

Σαντορίνη: 33 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με βαθιά ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που σώζουν ζωές

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2025: Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το Χαλκί

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στις 21 και 22 Ιουνίου στο Χαλκί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2025, με καλλιτέχνες από τη Νάξο και την Αθήνα

Η Κόρη της Θήρας επιστρέφει στο φως: Μια νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης

Από τις στάχτες του χρόνου στην καρδιά της καλντέρας – Τα εγκαίνια της 20ής Ιουνίου σηματοδοτούν την επανέναρξη ενός μουσείου-κόσμημα και την αποκάλυψη μιας μοναδικής Κυκλαδίτισσας

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Μυρίση: Εκεί που η παράδοση ανασαίνει, Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στην Κωμιακή

Στο λαγκάδι του Μυρίση, ανάμεσα στο πράσινο και τις αναμνήσεις, οι άνθρωποι ξανασμίγουν στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, κρατώντας ζωντανή την ψυχή του τόπου.