Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΝάξοςΆντεξε ο Απόλλωνας αλλά...

Άντεξε ο Απόλλωνας αλλά…

|

Η μικρή διάρκεια των δυνατών ανέμων του Σαββάτου (06/02) προκάλεσε μικρές ζημιές στον Απόλλωνα – Η ανακοίνωση του προέδρου της κοινότητας Κορωνίδας για το θέμα του Απόλλωνα 

Το πρωί του Σαββάτου οι αντοχές του Απόλλωνα Νάξου δοκιμάστηκαν. Με τον άνεμο να κινείται από βόρια και Ανατολική κατεύθυνση και με ένταση που έφτασε ακόμη και τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα, ο βορειότερος παραθαλάσσιος οικισμός της Νάξου θυμήθηκε την εμπειρία του περασμένου Φεβρουαρίου… Όταν λίγο πιο δυνατοί άνεμοι και κυρίως μεγαλύτερης διάρκειας μεταμόρφωσαν τον οικισμό σε τοπίο βγαλμένο από κινηματογραφικές ταινίες καταστροφής… Τώρα; Ο Απόλλωνας άντεξε. Κι άντεξε όχι γιατί είχαν γίνει έργα υποδομής αλλά γιατί πολύ απλά η ένταση των ανέμων είχε πολύ μικρότερο διάρκεια. Αυτό ήταν και το κλειδί… Ο απολογισμός; Πέτρες από τον κυματοθραύστη που μετακινήθηκαν αλλά όχι στην κλίματα της περασμένης χρονιάς. Και βέβαια το νερό και πάλι έκανε την εμφάνισή του έως τις πόρτες (και όχι μόνο) των καταστημάτων που βρίσκονται στην παραλία.

Και ο πρόεδρος της κοινότητας Κορωνίδας κος Κορρές με ανοιχτή του επιστολή που έχει τίτλο «Ανακοίνωση για τις ζημιές στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία» ζητάει επιτέλους να σκύψουν όλοι σοβαρά πάνω στο καυτό ζήτημα που ακούει στο όνομα «Απόλλωνας» και να δώσουν πραγματικές λύσεις…

Ας δούμε την ανακοίνωση 

«Ένα μόλις χρόνο από τις καταστροφές που υπέστη ο Απόλλωνας από την κακοκαιρία τον Φλεβάρη του 2015 και για μια ακόμη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι καταστροφική είναι η πολιτική και η απροκάλυπτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και συνολικά τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η κοροϊδία που έδειξε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις καταστροφές στον Απόλλωνα, είχαν σαν αποτέλεσμα, με την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία να προκληθούν και επιπλέον ζημιές στον ήδη καταστρεμμένο κυματοθραύστη αφήνοντας ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο τον Απόλλωνα, έρμαιο της επόμενης κακοκαιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των κατοίκων.

Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική τη διαδικασία και την αδιαφορία που ακολούθησε και επέδειξε η Δημοτική Αρχή αλλά και η Περιφέρεια στο να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής, αφού αντιμετώπισαν με πλήρη αδιαφορία τις καταστροφές του περασμένου Φλεβάρη αρκούμενοι σε ένα ακόμη μπάλωμα με δυο βαρέλες μπετόν, χωρίς να προχωρήσουν στην αποκατάσταση όλων των καταστροφών και στην άμεση εκπόνηση μελετών προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του Απόλλωνα, αφήνοντας να εκπνεύσει και το χρονικό όριο κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να κάνουν το παραμικρό.

Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι απόψεις μας για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα  οι εκάστοτε Αρχές και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας, τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων, τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

Ζητάμε άμεσα από την Δημ. Αρχή, αλλά και κάθε αρμόδιο, εκτός από τις άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Οι κάτοικοι, με την εμπειρία τόσων χρόνων, αλλά και με την πρόσφατη εμπειρία τους, να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν ξανά και τους καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί, οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».   


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Άγιος Προκόπιος: Ο δρόμος των θαυμάτων (και των κορναρισμάτων)

Όταν η ελληνική φιλοξενία συναντά τον αστικό σουρεαλισμό – το οδικό χάος γίνεται εμπειρία ζωής στην πιο πολυσύχναστη τουριστική γωνιά της Νάξου.

Νάξος – Λυώνας: Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία για το συρματόπλεγμα

Τρεις επιστήμονες με βαθιά προσωπική σχέση με τον Λυώνα αντιδρούν στη νέα εικόνα του οικισμού και καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για «επένδυση στον διχασμό» και «αισθητική βαρβαρότητα»