Σε μία ακόμη έκθεση τροφίμων, η Φάβα Σχοινούσας έκλεψε τη παράσταση με την ξεχωριστή γεύση της..
Η Σχοινούσα δίνει δυναμικό παρών στην 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που ολοκληρώνεται αύριο 1η Φεβρουαρίου με την περίφημη Φάβα Σχοινούσας. Και το πιο εντυπωσιακό; Οσοι την δοκιμάζουν μένουν με τα ο στόμα ανοιχτό. Διαβάστε τι δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα « Χωριάτικα Σπιτικά Φαγητά» στο Facebook… “Νησιώτικες γεύσεις με κεφάτη παραδοσιακή μουσική συντροφιά σήμερα στην Σελίδα μας, με την πεντανόστιμη Φάβα Σχοινούσας, που είχαμε την χαρά και την ευκαιρία να την προμηθευθούμε από το φιλόξενο περίπτερο του ίδιου του παραγωγού, Μανώλη Κωβαίουστην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της 3ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στην Αθήνα… Και παραθέτουν την εκτέλεση της συνταγής
Η πεντανόστιμη Φάβα Σχοινούσας!…
Μόλις την μαγειρέψαμε με την αυθεντική της συνταγή (όπως αναγράφεται στην συσκευασία της από τον παραγωγό, Μανώλη Κωβαίο), στο κιούπι, από την Κρήτη, του Γιάννη Μαρνελάκη, με τα ωραιότατα κεραμικά του στην Έκθεςη της 3ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ Η Συνταγή για την πιό νόστιμη φάβα, που χουμε δοκιμάσει:
Φάβα Σχοινούσας στο κιούπι
Πλένουμε καλά την φάβα με κρύο νερό.
Σε τρία μέρη νερού προσθέτουμε ένα μέρος ᾽Φάβας Σχοινούσας᾽.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε συχνά.
Χαμηλώνουμε την φωτιιά, προσθέτουμε ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και ανακατεύουμε τακτικά για να μην ᾽πιάσει᾽!
Μόλις το κρεμμύδοι έχει λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι φυσικό θαλασσινό, ελαιόλαδο, και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, ψιλικομμένο κρεμμυδάκι και κάπαρη.
Στην πιό πάνω βασική συνταγή, εμείς, προσθέσαμε επι πλέον στο κιούπι, που την σερβίραμε, λίγο ξύδι βαλσάμικο, αγνό, λίγη γλυκιά πάπρικα και μπούκοβο…
Ένα όνειρο!