Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΣύρος - Μητσοτάκης: Σύντομα θα φύγουν οι μάσκες και από τους μαθητές

Σύρος – Μητσοτάκης: Σύντομα θα φύγουν οι μάσκες και από τους μαθητές

|

Μητσοτάκης από τη Σύρο: «Σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης» – Τι είπε για την πανδημία 

Την πεποίθηση ότι γρήγορα θα απαλλαγούν οι μαθητές από τις μάσκες μέσα στην τάξη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα, στη Σύρο.

«Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές στο σχολείο Βάρης Μάννα μαθαίνουν προγραμματισμό (coding), συμμετέχουν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και ανακύκλωσης, παρακολουθούν εργαστήρια που εστιάζουν σε βιβλία σχετικά με τη Μικρασιατική Καταστροφή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από το 1922, ενώ συμμετέχουν και στη δράση «Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο», την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ερμούπολης.

Οι έξι τάξεις του Δημοτικού Βάρης Μάννα Σύρου υλοποιούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που έχουν θεσμοθετηθεί. Οι υποθεματικές τους, που εντάσσονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε διάφορα στάδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυμαίνονται από την Οδική Ασφάλεια και τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση έως τις Φυσικές Καταστροφές και την Πολιτική Προστασία και από την STEM Εκπαιδευτική Ρομποτική και την Επιχειρηματικότητα έως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Εθελοντισμό.

Στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν πολύτιμες δεξιότητες και να αποκτήσουν τριβή με σημαντικές θεματικές για τη ζωή και την κοινωνία, ήδη από τα χρόνια του νηπιαγωγείου. Αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση της κατάρτισης των μαθητών και ταυτόχρονα η ανάπτυξη κριτικού και πολυδιάστατου τρόπου σκέψης, συνδυάζοντας γνώσεις από πολλά διαφορετικά πεδία, σε ένα περιβάλλον ομάδας.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είναι οργανωμένα με βάση τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες: «Ζω καλύτερα», «Φροντίζω το περιβάλλον», «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» και «Δημιουργώ και καινοτομώ», και η κάθε μία υποδιαιρείται σε υποθεματικές που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων.

Ένα νέο σχολικό συγκρότημα για τον 21ο αιώνα

Η σχολική μονάδα Βάρης Μάννα Σύρου στεγάζεται σε νεόδμητες εγκαταστάσεις, οι οποίες εγκαινιάστηκαν τη σχολική χρονιά 2020-21. Χάρη στην κατασκευή του νέου διδακτηρίου ήταν δυνατή η ενοποίηση του έως τότε διεδρικού σχολείου, το οποίο λειτουργούσε τρεις τάξεις στην περιοχή του Μάννα και τρεις στη Βάρη, με αποτέλεσμα οι 134 μαθητές και 18 εκπαιδευτικοί να στεγάζονται πια σε ενιαίο χώρο.

Η νέα μονάδα, συνολικής έκτασης 1.334 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μεγάλων τηλεοράσεων και δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ έχει λάβει ως δωρεά εννέα tablets από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι υποδομές περιλαμβάνουν επτά αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα εικαστικών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γήπεδο με ειδικό τάπητα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.