Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΣτ. Χωριανόπουλος: το μοναδικό 20αρι στα μαθηματικά στη Νάξο

Στ. Χωριανόπουλος: το μοναδικό 20αρι στα μαθηματικά στη Νάξο

|

Ο Στέφανος Χωριανόπουλος – ακολουθώντας από… απόσταση τα βήματα της αδελφής της Άννας – πέτυχε το απόλυτο στα μαθηματικά: 20αρι… Και με 18980 μόρια είναι στη 2η θέση του ΓΕΛ Νάξου και ετοιμάζεται για τη σχολή του ΕΜΠ (ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών).

Πριν από δύο χρόνια, η Άννα Χωριανοπούλου είχε αριστεύει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και με 18.980 (1η στη Νάξο) είχε εισαχθεί ως 3η στην Φαρμακευτική σχολή της Αθήνας… Και η χαρά της οικογένειας μεγάλη…  Τόσο ο Γιώργος όσο και η Δέσποινα ένιωσαν ότι έχουν κερδίσει το πρώτο λαχνό του λαχείου. Ο ιδρώτας που είχαν χύσει για να μεγαλώσουν τη κόρη τους είχε αντίκρισμα… Και τώρα έρχεται η σειρά του υιού.. Του Στέφανου. Ο οποίος αποδεικνύει ότι ο κάμπος της Κωμιακής είναι γεμάτος χρυσό… Ποια είναι η επιτυχία του Στέφανου; Του γιου του Γιώργου Σκεπονιάτη και της Δέσποινας Κορρέ από τις Μόνους… Μιλάμε για την Χίλια Βρύση και αυτό είναι το πιο σημαντικό… Είναι παιδιά της …επαρχίας, που δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν ότι καλύτερο στην ακαδημαϊκή τους καριέρα, που ανοίγει με τους καλύτερους οιωνούς.

Βλέπετε, για το Στέφανο, αυτό που μετράει δεν είναι τόσο το 18.920 μόρια που μάζεψε (σ.σ. του δίνουν τη 2η θέση πίσω από τον Βασιλάκη σε επίπεδο Νάξου) όσο το γεγονός ότι ως υποψήφιος της Θετικής Κατεύθυνσης αρίστευσε και στα τρία θέματα κατεύθυνσης: 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική και 19.8 στη Χημεία ενώ στην έκθεση έγραψε 14.8… Και το πιο εντυπωσιακό όλων; Το 20αρι στα Μαθηματικά. Με δεδομένο ότι φέτος τα μαθηματικά ήταν πολύ δύσκολα και το 80% των μαθητών έπεσε κάτω από τη βάση, είναι κατανοητό ότι το 20αρι του Στέφανου αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία.

 Πως αντέδρασε ο ίδιος; Χαμηλών τόνων – κάτι που τον ακολουθεί σε όλη την καριέρα του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – ουσιαστικά μας έδωσε μία απάντηση του στιλ «εντάξει μωρέ, σιγά το δύσκολο».. Τι μας απάντησε; «εντάξει, η Φυσική ήταν εύκολη. Και τα μαθηματικά ήταν πολλά σε όγκο, και είχαν θέματα που δεν ήταν της φετινής χρονιάς και γενικά ήταν κάτι το πρωτοφανές. Και για την Χημεία; Κάτι ξέχασα και δεν πήρα το … απόλυτο».. Μάλιστα, Όπως είδατε, πολύ απλά μας είπε «σιγά το 20αρι….». Πάντως το χάρηκε. Με τον δικό του σεμνό και ήρεμο τρόπο… Και όπως τονίζει «τα χρόνια της προετοιμασίας ήταν τα δύο τελευταία του σχολείου. Με συστηματικό διάβασμα και χωρίς να χάσω μέρος από τις γενικότερες δραστηριότητες μου ως μαθητής. Και εκδρομή και εξόδους κανονικά».

Ο Στέφανος ετοιμάζεται για την …επόμενη ημέρα. Η Άννα θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αυτά του φοιτητή στο Πολυτεχνείο και δη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών και η οποία θα του ανοίξει το δρόμο για την ενασχόληση κυρίως με τις Ανανεώσιμες Πηγές.

Θεωρεί ότι το Φροντιστήριο (σ.σ. με τον Ματθαίο Μπουγιούκα στο Σπουδαστήριο Μαθηματικών) έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με το σχολείο στην επιτυχία του (σ.σ. «λιγότεροι μαθητές, πιο στοχευμένα μαθήματα») και τονίζει ότι από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με αυτοκίνητα και γενικά με θέματα που είχαν σχέση με τα ηλεκτρονικά… Και στον επίλογο μας τονίζει ότι θα ήθελε άμεσα να επιστρέψει στην Νάξο μετά το πέρας των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων και να ασχοληθεί επαγγελματικά εδώ…. Α και βέβαια στη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο θα έχει να δει και την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, την ΑΕΚ… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Μαρία Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου Νάξου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Πανελλαδικές 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών, ανοικτή η πλατφόρμα από 8 έως 17 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να συμπληρώσουν από αύριο 8 Ιουλίου Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΣΑΕΚ

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)