Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΣτ. Χωριανόπουλος: το μοναδικό 20αρι στα μαθηματικά στη Νάξο

Στ. Χωριανόπουλος: το μοναδικό 20αρι στα μαθηματικά στη Νάξο

|

Ο Στέφανος Χωριανόπουλος – ακολουθώντας από… απόσταση τα βήματα της αδελφής της Άννας – πέτυχε το απόλυτο στα μαθηματικά: 20αρι… Και με 18980 μόρια είναι στη 2η θέση του ΓΕΛ Νάξου και ετοιμάζεται για τη σχολή του ΕΜΠ (ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών).

Πριν από δύο χρόνια, η Άννα Χωριανοπούλου είχε αριστεύει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και με 18.980 (1η στη Νάξο) είχε εισαχθεί ως 3η στην Φαρμακευτική σχολή της Αθήνας… Και η χαρά της οικογένειας μεγάλη…  Τόσο ο Γιώργος όσο και η Δέσποινα ένιωσαν ότι έχουν κερδίσει το πρώτο λαχνό του λαχείου. Ο ιδρώτας που είχαν χύσει για να μεγαλώσουν τη κόρη τους είχε αντίκρισμα… Και τώρα έρχεται η σειρά του υιού.. Του Στέφανου. Ο οποίος αποδεικνύει ότι ο κάμπος της Κωμιακής είναι γεμάτος χρυσό… Ποια είναι η επιτυχία του Στέφανου; Του γιου του Γιώργου Σκεπονιάτη και της Δέσποινας Κορρέ από τις Μόνους… Μιλάμε για την Χίλια Βρύση και αυτό είναι το πιο σημαντικό… Είναι παιδιά της …επαρχίας, που δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν ότι καλύτερο στην ακαδημαϊκή τους καριέρα, που ανοίγει με τους καλύτερους οιωνούς.

Βλέπετε, για το Στέφανο, αυτό που μετράει δεν είναι τόσο το 18.920 μόρια που μάζεψε (σ.σ. του δίνουν τη 2η θέση πίσω από τον Βασιλάκη σε επίπεδο Νάξου) όσο το γεγονός ότι ως υποψήφιος της Θετικής Κατεύθυνσης αρίστευσε και στα τρία θέματα κατεύθυνσης: 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική και 19.8 στη Χημεία ενώ στην έκθεση έγραψε 14.8… Και το πιο εντυπωσιακό όλων; Το 20αρι στα Μαθηματικά. Με δεδομένο ότι φέτος τα μαθηματικά ήταν πολύ δύσκολα και το 80% των μαθητών έπεσε κάτω από τη βάση, είναι κατανοητό ότι το 20αρι του Στέφανου αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία.

 Πως αντέδρασε ο ίδιος; Χαμηλών τόνων – κάτι που τον ακολουθεί σε όλη την καριέρα του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – ουσιαστικά μας έδωσε μία απάντηση του στιλ «εντάξει μωρέ, σιγά το δύσκολο».. Τι μας απάντησε; «εντάξει, η Φυσική ήταν εύκολη. Και τα μαθηματικά ήταν πολλά σε όγκο, και είχαν θέματα που δεν ήταν της φετινής χρονιάς και γενικά ήταν κάτι το πρωτοφανές. Και για την Χημεία; Κάτι ξέχασα και δεν πήρα το … απόλυτο».. Μάλιστα, Όπως είδατε, πολύ απλά μας είπε «σιγά το 20αρι….». Πάντως το χάρηκε. Με τον δικό του σεμνό και ήρεμο τρόπο… Και όπως τονίζει «τα χρόνια της προετοιμασίας ήταν τα δύο τελευταία του σχολείου. Με συστηματικό διάβασμα και χωρίς να χάσω μέρος από τις γενικότερες δραστηριότητες μου ως μαθητής. Και εκδρομή και εξόδους κανονικά».

Ο Στέφανος ετοιμάζεται για την …επόμενη ημέρα. Η Άννα θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αυτά του φοιτητή στο Πολυτεχνείο και δη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών και η οποία θα του ανοίξει το δρόμο για την ενασχόληση κυρίως με τις Ανανεώσιμες Πηγές.

Θεωρεί ότι το Φροντιστήριο (σ.σ. με τον Ματθαίο Μπουγιούκα στο Σπουδαστήριο Μαθηματικών) έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με το σχολείο στην επιτυχία του (σ.σ. «λιγότεροι μαθητές, πιο στοχευμένα μαθήματα») και τονίζει ότι από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με αυτοκίνητα και γενικά με θέματα που είχαν σχέση με τα ηλεκτρονικά… Και στον επίλογο μας τονίζει ότι θα ήθελε άμεσα να επιστρέψει στην Νάξο μετά το πέρας των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων και να ασχοληθεί επαγγελματικά εδώ…. Α και βέβαια στη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο θα έχει να δει και την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, την ΑΕΚ… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Ρεκόρ στο λιμάνι Πάρου: 8.249 επιβάτες και 1.099 οχήματα την 1η Αυγούστου (!!!)

Ο Αύγουστος μπήκε εκρηκτικά για την Πάρο – Ημέρα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου

Ανάσα για τη ΡΕΔΗΣΕ Σύρου, oριστική διευθέτηση 20ετούς οικονομικής εκκρεμότητας

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ανακοίνωσε την οριστική ρύθμιση προστίμων και προσαυξήσεων του ΕΦΚΑ – Διασφαλίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του οπτικοακουστικού αρχείου

Η Πορτάρα αφύπνισε θεσμούς, αλλά όχι αιρετούς, η ανάρτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Οργισμένη αντίδραση από το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας μετά τη βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου – Το “τυχαίο κλικ” που έφερε την ανατροπή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.