Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΣαντορίνη: Ερχεται το ... “αναπληρωτές experience”

Σαντορίνη: Ερχεται το … “αναπληρωτές experience”

|

Η ΕΛΜΕ Θήρας με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την έως τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής του νησιού για το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε μία προσπάθεια σάτιρας μιλάει για την επικείμενη διοργάνωση του “αναπληρωτές experience”

Ας πει επιτέλους την αλήθεια ο Δήμαρχος… Με την έκφραση αυτή, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Θήρας προσπαθεί να βάλει στο κάδρο «ευθυνών» τον Δήμαρχο Θήρας κο Ζώρζο για την εν γένει στάση του στο ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στο νησί… Με ανακοίνωση (εστάλη σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) ιδιαίτερη καυστική και με πολύ μεγάλη διάθεση σάτιρας παραθέτει ιστορικό δράσεων, καταθέσει τρεις ερωτήσεις προς τον κο Ζώρζο και φτάνει στο σημείο να προτείνει ακόμη και τη διοργάνωση ανάλογη με αυτή του Santorini experience αλλά με πρωταγωνιστές του αναπληρωτές και ζητάει τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με βασικά θέματα ώστε να λάβει τέλος η υπόθεση «αναπληρωτές» όπου τείνει να μετατραπεί σε παρωδία

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

Δεκατρείς μέρες πέρασαν ήδη από τη συνάντηση του προέδρου της ΟΛΜΕ και της προέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας με το Δήμαρχο Θήρας και τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και γενικότερα όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων και δεν έχουμε λάβει ακόμα μια συγκεκριμένη απάντηση σε ό,τι αφορά το πιεστικό και πολύ σοβαρό ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί άλλα και αυτών που πρόκειται να φτάσουν μέσα στα επόμενα δύο ή τρία εικοσιτετράωρα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι ήταν αυτός που είχε προκαλέσει την παραπάνω συνάντηση στο πλαίσιο της εξεύρεσης μιας γρήγορης προσωρινής έστω λύσης του προβλήματος της εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς στέγης για όλους τους εκπαιδευτικούς. Δεσμεύτηκε μάλιστα προσωπικά παρουσία όλων να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο θέμα και να έχει απευθείας επικοινωνία με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στην ταλαιπωρία των συναδέλφων και να διευκολυνθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών της δεύτερης φάσης διορισμών, που στην περίπτωση της δευτεροβάθμιας αποτελούν και το μεγαλύτερο κύμα, καθώς είναι υπερδιπλάσιες αυτών της πρώτης φάσης.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η τοπική ΕΛΜΕ με τη στήριξη του προέδρου και του γραμματέα της ΟΛΜΕ, που επισκέφτηκαν δύο φορές το δημαρχείο, προειδοποίησαν επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους ότι πέρα από τις όποιες μακροπρόθεσμες λύσεις -που είναι βέβαια απαραίτητες και πρέπει να δρομολογηθούν εγκαίρως για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν κατάλληλα καταλύματα, καθώς αναμένονται σχεδόν πενήντα αναπληρωτές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού, κενά που θα παραμείνουν ακάλυπτα παρακωλύοντας την ομαλή και πλήρη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση που οι εν λόγω αναπληρωτές καθηγητές δεν επιλέξουν το νησί, όπως είναι δικαίωμά τους, ή αρνηθούν την τοποθέτησή τους, δεδομένης της έκτασης και της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά εξακολουθεί να είναι απών! Τόσες μέρες μετά και ενώ οι νέοι διορισμοί είναι πλέον μια πραγματικότητα, το μόνο που έχει να απαντήσει τελικά έπειτα από σειρά τηλεφωνικών οχλήσεων τόσο της προέδρου όσο και της αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας στο γραφείο του, είναι ότι δεν έχει νεότερα από τους ξενοδόχους! Να σημειωθεί επιπλέον ότι η απάντηση αυτή δεν δόθηκε από τον ίδιο, αλλά μέσω των γραμματέων του.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος επιτέλους την αλήθεια! Ας παραδεχτεί δηλαδή ότι δεν θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα ως μια από τις προτεραιότητές του, ότι δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με αυτό και γι’ αυτό το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες. Στο μεταξύ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνοντας πολιτική δημοσίων σχέσεων, αναλωνόμενος σε θεωρητικές και ανέξοδες συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας και διασκεδάζοντας προσωρινά τις εντυπώσεις.

Τον ρωτάμε λοιπόν ευθέως:

Τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι εκκλήσεις για υιοθετήσεις στην τοπική κοινωνία και αιτήσεις σε τρίτους και άλλους φορείς;

Δεν προτίθεται να αναλάβει ούτε στο ελάχιστο τις ευθύνες που του αναλογούν και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις;

Μετά το επιτυχημένο Santorini experience θα γίνουμε και πάλι πρωτοσέλιδο με το “αναπληρωτές experience”;

Με σημερινή επιστολή μας στο δήμαρχο που κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ζητάμε άμεσα από το Δήμο Θήρας:

1. την κάλυψη των εξόδων προσωρινής διαμονής σε δωμάτια που θα μας υποδείξετε όλων των συναδέλφων που θα τοποθετηθούν στην παρούσα και στις επόμενες φάσεις στη Σαντορίνη.

2. την εύρεση αξιοπρεπών καταλυμάτων σε λογικές τιμές μέχρι το τέλος Ιουνίου για όλους τους εκπαιδευτικούς .

3. την σύγκλιση συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα άμεσα καθώς και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν (με βάση την κείμενη νομοθεσία που επιτρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες) ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα να μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια στο νησί μας.

Η ΕΛΜΕ Θήρας καταγγέλλει (όπως έκανε και με κάθε ευκαιρία στο παρελθόν) το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των συναδέλφων αναπληρωτών με τη συνέχιση της αδιοριστίας, αλλά και τη γενικότερη απαξίωση των εκπαιδευτικών με τις μειώσεις μισθών, την αύξηση του ωραρίου, το ουσιαστικά αμετάθετο της θέσης τους -κατάσταση που δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μέρη απομακρυσμένα από τις περιοχές ενδιαφέροντος και μόνιμης διαμονής τους. Επιπλέον, θέτει κεντρικά προς την κυβέρνηση το θέμα της ελάφρυνσης των δυσκολιών διαβίωσης που συνεπάγεται η νησιωτικότητα με το αυξημένο κόστος της ζωής σε όλα τα επίπεδα με κυριότερα τη στέγαση, τη σίτιση και τις μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ με κάθε μέσο και τρόπο θα προσπαθήσει να είναι αρωγός σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα αφιχθούν τις επόμενες μέρες στο νησί της Σαντορίνης. Καλούμε όλους τους συναδέρφους εκπαιδευτικούς, να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)