Συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692, που σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις.
Τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ανά σχολή για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692, που σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις.
Η διαδικασία των Πανελλαδικών θεωρείται το κορυφαίο ετήσιο γεγονός για τη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας. Και αυτό λόγω της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας που έχει για την ελληνική κοινωνία το καλό πανεπιστημιακό πτυχίο, και, όπως αναφέρεται, «κάθε οικογένεια έχει ένα παιδί που διαγωνίζεται». Μόνο που φέτος ο μαραθώνιος των διοικητικών υπηρεσιών, που ολοκληρώνεται με την έκδοση των βάσεων τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, πρέπει να ξεκινήσει με ένα δυνατό… σπριντ και εξαιτίας της ψήφισης, σχεδόν 40 ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, του νόμου που αλλάζει άρδην το τοπίο στα ΑΕΙ καθώς προέκυψαν περί τα 100 νέα τμήματα.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο ιδρύονται ή αναβαθμίζονται τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε πανεπιστήμια αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και το ΤΕΙ Κρήτης. Τα ΤΕΙ διαγράφονται από τα μηχανογραφικά και θα διατηρηθούν εν λειτουργία μόνο για τους υπάρχοντες φοιτητές τους.
Το εναρκτήριο λάκτισμα των εξετάσεων θα γίνει φέτος την Πέμπτη 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και την Παρασκευή 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, εκείνους των Γενικών Λυκείων.
Δείτε εδώ αναλυτικούς πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων.