Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΠαιδεία: Θα ψηφιστεί ο Νόμος για τα ...τετράχρονα

Παιδεία: Θα ψηφιστεί ο Νόμος για τα …τετράχρονα

|

Κλειστοί την προσεχή Δευτέρα (26/02) οι Δημοτκοί Παιδικοί Σταθμοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβερνησης να αποσύρει την διάταξη με την οποία ορίζεται να γίνεται υποχρεωτική η διετής προσχολική εκπαίδευση 

«Ακαρπη» χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των δήμων στους παιδικούς σταθμούς. Ο υπουργός αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να αποσύρει τη διάταξη με την οποία ορίζεται ότι γίνεται υποχρεωτική η διετής προσχολική εκπαίδευση. Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τριετής περίοδος προσαρμογής στους δήμους όπου δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές σε δημόσια νηπιαγωγεία. Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η ΠΟΕ-ΟΤΑ μαζί με τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά κλείνοντας τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μεθαύριο Δευτέρα. Παράλληλα, η ΚΕΔΕ συγκεντρώνει υπογραφές διαμαρτυρίας από τους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε εντελώς καινούργια δεδομένα όσον αφορά το πρόγραμμα των νηπίων τους.

Με βάση τη διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα, και τα παιδιά τεσσάρων ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφούν στο νηπιαγωγείο (στο οποίο η φοίτηση πλέον θα είναι διετής), τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας. Αντίστοιχα στις προσχολικές δομές των δήμων, δηλαδή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, θα μειωθούν τα παιδιά και άρα και οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται και τα παιδιά τεσσάρων ετών, λειτουργούν 11 μήνες τον χρόνο με ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, διαθέτουν δύο άτομα ανά τμήμα (καθώς οι ανάγκες των παιδιών είναι αυξημένες ακόμα σε αυτή την ηλικία) και παρέχουν καθημερινά φαγητό. Παράλληλα έχουν χώρους ξεκούρασης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη να κοιμηθούν το μεσημέρι.

Το ωράριο των νηπιαγωγείων ξεκινά στις 8 το πρωί και λήγει στις 12.45 καθημερινά, ενώ όσον αφορά τις αργίες ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι το πρόγραμμα εργασίας των γονέων.

Ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νηπιαγωγεία, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα εφόσον δεν έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση. «Ομως γνωρίζουμε ότι στις περιοχές όπου λειτουργούν και παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, οι γονείς των τετράχρονων παιδιών απευθύνονται στους παιδικούς σταθμούς για να πετύχουν την εγγραφή του παιδιού τους και μόνο όταν δεν υπάρχει θέση ακολουθούν τη λύση του νηπιαγωγείου».

Οι εργαζόμενοι στην προσχολική εκπαίδευση ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να δώσει το δικαίωμα στους γονείς να μπορούν να επιλέξουν δομή για τη φοίτηση των παιδιών τους, όπως συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Φορολογικές δηλώσεις: Εως 31 Ιουλίου χωρίς πρόστιμο οι διορθώσεις

Tη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη, κενά και παραλείψεις στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν έχουν οι φορολογούμενοι - Το χρονοδιάγραμμα

Μύκονος: Εφοδος της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρτι και πέντε (5) συλλήψεις

Συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων οι διοργανωτές του πάρτι, κάποιοι για ηχορύπανση και ένας αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 5.000 ευρώ σε μετρητά και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Ο Λασκαρίδης δωρίζει ένα ακόμη πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

Εν καιρώ ειρήνης ο "Περσέας" με τις πολύ μεγάλες ενδιαιτήσεις του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως πλωτό νοσοκομείο

Στοίχημα – Ελλάδα: Ποντάρουμε στην “ανάγκη” της Κηφισιάς για επιστοφή στις νίκες

Η πρόταση της ημέρας από την foxbet.gr.... Σφραγίζει την παραμονή η Κάντιθ, δίχως περιθώρια η Κηφισιά

Οι Σουηδοί “ψηφίζουν” Νάξο για το φετινό καλοκαίρι

Σύμφωνα με το Σουηδικό ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond από τα 220 νησιά του Αρχιπελάγους– Προτείνονται οκτώ που δεν πρέπει να χάσετε, ποια είναι

Νάξος – “Μαζί Αλλάζουμε”: Να καταδικάσει δημόσια ο Δήμαρχος την συμπεριφορά του αντιδημάρχου του

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" για την συμπεριφορά του αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν με νέα πρόσωπα σε επίκαιρες θέσεις

Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Ποιοι ορίστηκαν υπ. Εξωτερικών και Αμυνας - Ολα τα πρόσωπα και η παρουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης

ΠΝΑΙ – Ιος: Πρόστιμο 132.000 ευρώ σε επιχείρηση για περιβαλλοντικές παραβάσεις

«Σαφάρι» σε οικοδομικές εργασίες στο νησί της Ιου διέταξε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βατινικό: Γιατί πραγματοποιήθηκε «Λειτουργία εξαγνισμού» στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου;

Την ώρα που ο ναός έκλεινε, ένας Πολωνός έβγαλε τα ρούχα του και στάθηκε στον βωμό. Στην πλάτη του ήταν γραμμένο το σύνθημα: «Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας»

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Μπαίνει το “Ανεμος” στις Δυτικές Κυκλάδες στα τέλη Ιουνίου

Από την Δευτέρα 26 Ιουνίου ξεκινάει τα δρομολόγια του το επιβατηγό οχηματαγωγό ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines, για τις Κυκλάδες. - Οι εκπτώσεις

HIGHSPEED 4: Από σήμερα (01/06) ενώνει τον Πειραιά με Παροναξία – Κουφονήσια – Αμοργό

Ξεκινάει σε λίγο (09:00) το HighSpeed 4 από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Κουφονήσια - Αμοργό - Πότε πιάνει Ανάφη

Κρήτη – Κυκλάδες ενώνονται από την 1η Ιουνίου με το “Santorini Palace”

MINOAN LINES: Από την 1η Ιουνίου «σαλπάρουμε» για Κυκλάδες - Ποιο είναι το δρομολόγιο του "Santorini Palace"

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά