Την ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει νέα δεδομένα στην εκπαίδευση λέγοντας «όχι» κυρίως στα αρχαία Ελληνικά, οι Βέλγοι ανοίγουν την πόρτα στην Ελληνική γλώσσα ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Την Χάρτα Συνεργασίας «Εισαγωγή σε Γλώσσα και Πολιτισμό» η οποία προβλέπει εισαγωγή μαθημάτων της Ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας αλλά και της Λογοτεχνίας μας, υπέγραψαν ο υφυπουργός Παιδείας κος Κώστας Ζουράρις με την υπουργό παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας του Βελγίου, κα Marie Martine Schyns. Τα μαθήματα θα διδάσκονται από φέτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Βελγίου από Έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού γραφείου Βρυξελλών.
Στην ίδια συνάντηση, έγινε δεκτή η πρόταση της Συντονίστριας Βρυξελλών κας Μυρσίνης Ρουμελιώτου ως εισαγωγή των Ελληνικών σαν Τρίτη γλώσσα επιλογής των μαθητών του Λυκείου. Έτσι, οι Βέλγοι μαθητές του Λυκείου θα έχουν από ‘δω και στο εξής το δικαίωμα να επιλέγουν τα ελληνικά ως επίσημη διδασκόμενη γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών τους.
Την επίσημη αυτή συνάντηση στελέχωσαν η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κα Μαρία Βαλαθιανάκη, η Συντονίστρια Βρυξελλών Μυρσίνη Ρουμελιώτου και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης. Από τη βελγική πλευρά παρεβρέθηκαν ο Διευθυντής του γραφείου Διεθνών σχέσεων της Βελγικής Γαλλόφωνης Κοινότητας κος George Letayf και οι υπεύθυνες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κες Christelle Ladavid και Isabelle Polain.
Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε επίσης το Αμειγές Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών και το Συντονιστικό Γραφείο όπου ενημερώθηκε όσων αφορούν στην ελληνόγλωση εκπαίδευση στη χώρα του Βελγίου. Δεν παρέλειψε συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου και έπειτα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βελγίου, Αθηναγόρα που τον ενημέρωσε για την ορθόδοξη ζωή των ελλήνων. Ο υφυπουργός επισκέφθηκε, τέλος, το τρίτο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών στο οποίο λειτουργεί επίσης ελληνικό τμήμα.