Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΟι μπόμπιρες του Αγίου Αρσενίου "ανακάλυψαν" την Πελοπόννησο

Οι μπόμπιρες του Αγίου Αρσενίου “ανακάλυψαν” την Πελοπόννησο

|

Μϊα από τις πιο όμορφες στιγμές… Η ετήσια εκδομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου με προορισμό αυτή τη φορά την Πελοπόνησσο.  

Και φέτος για τρίτη φορά ο Σύλλογός μας, αυτό των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου στη διαρκή προσπάθειά του να γνωρίσουν οι μαθητές μας και οι γονείς τους τα ιστορικά μέρη της Ελλάδας μας, πραγματοποίησε στις 5 Μαΐου 2017 εκδρομή ιστορικού-θρησκευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Περνώντας από τον ξακουστό ισθμό της Κορίνθου, τακτοποιηθήκαμε στο Ναύπλιο που αποτέλεσε πρωτεύουσα της Ελλάδος την περίοδο 1828-1833 κι επισκευθήκαμε το Παλαμήδι με τη φυλακή του Κολοκοτρώνη, την όμορφη πόλη του Ναυπλίου με τα γραφικά σοκάκια,είδαμε το άγαλμα του Καποδίστρια, περάσαμε από το ναό ου Αγίου Σπυρίδωνα έξω από τον οποίο δολοφονήθηκε και φωτογραφήσαμε τη σφαίρα που βρίσκεται ακόμα καρφωμένη στον τοίχο στην είσοδο του ναού. Με καραβάκι μεταβήκαμε στο μοναδικό Μπούρτζι και περιπλανηθήκαμε στους δρόμους όπου το ελληνικό στοιχείο ήταν και είναι πολύ έντονο.

Το λεωφορείο μας μας πήγε και πιο νότια, στο Σπήλαιο του Διρού, όπου με βαρκούλες κάναμε μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που κατά τόπους έφτιαχναν φανταστικούς σχηματισμούς και καθρεπτίζοντας στα διάφανα κρυστάλλινα νερά. 
Στο δρόμο για το γυρισμό, επισκευθήκαμε το Μυστρά και γνωρίσαμε από κοντά τους Πύργους καθώς και το εκκλησάκι της Παντάνασσας. Έπειτα κάναμε στάση στο Βάστα, και προσκυνήσαμε στο θαυμαστό ξωκλήσι της Αγίας Θεοδώρας με τους δεκαεπτά κορμούς φυτρωμένους στη στέγη του.

Στη συνέχεια της εκδρομής επισκευθήκαμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, διάσημο για την ακουστική του αλλά και για την ιστορία του.

Η αίσθηση του να κάθεσαι στις συγκεκριμένες κερκίδες όπου έχει γεννηθεί ο πολιτισμός της Ελλάδας μας…απερίγραπτη.

Στο δρόμο για το γυρισμό σταματήσαμε στο Ράντσο του Σοφικού . Εκεί ξαναγίναμε παιδιά, αφού παίξαμε μέχρι τελικής πτώσεως μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο, τέννις, κάναμε τοξοβολία, ιππασία και περιπλανηθήκαμε με το τρενάκι στο δασάκι με τα ελάφια και τα αγριογούρουνα. Στο τέλος φάγαμε με δυτικό τρόπο και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν και μας ακολούθησαν, την επιχείρηση Birbas Casa και τον κο Δημήτρη Σιδερή για τη βοήθειά τους στο εγχείρημά μας,την εταιρία Naxos Bus Transfer και ιδιαίτερα τον κο Δημήτρη Τσελέντη (που χάρη στο αλάνθαστο gps του μας πήγαινε κάθε φορά με κλειστά μάτια) και ένα τεράστιο ευχαριστούμε στον “Υπηρεσιακό ” φωτογράφο του Αγίου Αρσενίου κο Σπύρο Καραμπάτση που στερούσε από την ψυχαγωγία του για να απαθανατίζει διαρκώς εμάς και τα παιδιά μας. 

Και του χρόνου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.