Το Δημοτικό Σχολείο του Αδάμαντα συμμετέχει από πέρυσι στο Δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», που αφορά στον Εθελοντισμό και στοχεύει να καλλιεργήσει τη συνείδηση του ενεργού πολίτη στους μικρούς μαθητές
Το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 του Νοέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, σεμινάριο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός Πολιτειότητα» τη νέα σχολική χρονιά. Το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο παραπάνω σεμινάριο, για να παρουσιάσει το Πρόγραμμα που πραγματοποίησε πέρυσι. Η πρόσκληση αυτή ήταν ιδιαίτερα τιμητική, αφού στην επιμορφωτική συνάντηση επιλέχτηκαν το Σχολείο του Αδάμαντα και το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης να κάνουν εισηγήσεις – σε σύνολο 66 Σχολείων της χώρας – .
Το Δημοτικό Σχολείο του Αδάμαντα συμμετέχει από πέρυσι στο Δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», που αφορά στον Εθελοντισμό και στοχεύει να καλλιεργήσει τη συνείδηση του ενεργού πολίτη στους μικρούς μαθητές. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώ δωρητές είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη. Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε την περσινή χρονιά το Σχολείο ήταν «Οι Αλυκές της Μήλου» , ενώ παράλληλα είχε αναπτύξει και άλλες επιμέρους δράσεις.
Το όλο εγχείρημα μαθητών και δασκάλων είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» σε μια εκδήλωση που, κατά γενική ομολογία συγκίνησε, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε όχι μόνο μνήμες αλλά και σκέψεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Την εισήγηση στην επιμορφωτική διημερίδα έκανε ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Παναγιώτου, παρουσία 350 εκπαιδευτικών, της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Παραμυθιώτου, Σχολικών Συμβούλων, εκπροσώπου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής , του Συνηγόρου του Παιδιού και εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων.
Η πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έκαναν τα παιδιά με τους δασκάλους τους κέρδισε το κοινό, τόσο για την πρωτοτυπία των δράσεων όσο και για την αρτιότητα όλου του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που φιλοξενεί τα συμμετέχοντα σχολεία και στην εκπαιδευτική σελίδα e-paideia, ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στην Εκπαίδευση. Μετά από την επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος την προηγούμενη σχολική χρονιά, το δίκτυο διευρύνθηκε για το τρέχον σχολικό έτος με τη συμμετοχή 150 Σχολείων και 500 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Ευχόμαστε να γίνονται πάντα τέτοιες προσπάθειες στα Σχολεία