Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε' Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Νάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε’ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

|

Συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3ο Δημοτικό σχολείο Νάξου – Ποιοι είναι οι λόγοι και τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 

Μπορεί η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έχουμε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μάλιστα ουκ ολίγων, όμως τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ουκ ολίγα. Και μάλιστα σε τομείς που έχουν να κάνουν με την παράλληλη στήριξη (και όχι μόνο)… Αποτέλεσμα; Την έντονη φημολογία για συγχωνεύσεις τμημάτων ώστε να καλυφθούν τα κενά..  Αλλά στη Νάξο και δη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου η φήμη γίνεται πραγματικότητα… Αυτό μας ενημερώνει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζοντας ”  Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές – φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος”

Και υποστηρίζουν ” Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση”.

Μιλάμε για 49 παιδιά που βρίσκονται στην Ε’ Τάξη, επτά εκ των οποίων είναι σε καθεστώς ένταξης” και με βάση τα νέα δεδομένα θα δημιουργηθούν δύο τμήματα των 25 παιδιών (25 και 24) ώστε να καλύπτονται οι ώρες..  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα λύση και θα αποφύγουμε αντιπαραθέσεις που σίγουρα δεν κάνουν καλό κυρίως στα παιδιά… 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου (φέρει την υπογραφή των Σαντέλ Κασσάρ και Μαργαρίτα – Ελένη Λατσού, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα). Τίτλος; Ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου”

“Εχθές, 12 Οκτωβρίου 2021, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου μας, ενημερωθήκαμε για την ξαφνική απόφαση συγχώνευσης των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνέλευση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Ε’ Δημοτικού, στους οποίους έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία» η επικείμενη αλλαγή στα τμήματα των παιδιών τους, εν μέσω σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και πάρα την ορθή τήρηση των μέτρων (όπως είναι η τήρηση της χρήσης μάσκας), θεωρούμε πως η συγχώνευση των τμημάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, καθώς και του περίγυρού τους!

Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη την εν λόγω απόφαση ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές απέχουν από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για σχεδόν ενάμισι χρόνο. Έχουμε διαπιστώσει ότι τα διαστήματα της καραντίνας έχουν προκαλέσει μαθησιακά κενά στα παιδιά μας, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε ότι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά στο ρόλο τους ως μαθητές.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα συγκεκριμένα τμήματα που ζητείτε να συγχωνευθούν, έχουν μεταβληθεί στο παρελθόν, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που χρήζουν ειδικής υποστήριξης, μέσω φοίτησης σε Τμήμα Ένταξης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η τάξη. Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές – φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση .

Ζητάμε, λοιπόν, αντί να μειώνετε τον αριθμό των τμημάτων του σχολείου μας, να φροντίσετε για την άμεση τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται το σχολείο και τα παιδιά μας για την σωστή εκπαίδευσή τους.

Ευελπιστούμε πως θα πράξετε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το αίτημά μας να γίνει άμεσα αποδεκτό, και η νέα χρονιά να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τα παιδιά μας”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Πάρος: Κατασκευή νέου ξενοδοχείου από την Andronis Hotels

Σε Πάρο και Μήλο επεκτείνονται τα Andronis Hotels

Γ. Βρούτσης: Ερχεται αθλητική γιορτή στη Σύρο κάθε Ολυμπιακό έτος

Αθλητική γιορτή στη Σύρο κάθε Ολυμπιακό έτος, προς τιμή του Δημήτριου Βικέλα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

Μάντσεστερ: “Ψηφίζει” Νάξος, Ιος και Σίφνος για το καλοκαίρι του 2024

Ίος, Σίφνος και Νάξος στις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024 για τους ταξιδιώτες από Μάντσεστερ - Τι αναφέρουν Κατσαράς, Γκίκας και Ναδάλη

Απογειώθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, “κόλλησαν” οι Κυκλάδες

23 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου - Τι δείχνουν τα στοιχεία του INSETE και τι συνέβη με τις Κυκλάδες

ΠΝΑι – Γ. Λεονταρίτης: Τι αναφέρει για την “άριστη διαχείριση του ΕΣΠΑ 2014-2020”

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων ο Γ. Λεονταρίτης - Ποια είναι η δέσμευσή του

Πόρος: Στα βήματα Αστυπάλαιας και Χάλκης αλλά μόνο στο “πρασίνισμα”

Ο Πόρος στα ενεργειακά βήματα Χάλκης και Αστυπάλαιας – «Αγνοούνται» ζητήματα όπως απορρίμματα, λύματα κ.ά.

Παρατείνεται το πλαφόν ενοικίων στα εμπορικά ακίνητα και το 2024

Παράταση παίρνει επίσης και το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για βασικά είδη

Ο.ΝΑ.Σ.: Ωρα (10/12) για ετήσια γενική συνέλευση

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ο.ΝΑ.Σ. - Πότε και που

Πάρος – Κ. Μπιζάς: Αντίθετος (με επιχειρήματα) με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Επιστολή από τον νέο Δήμαρχο Πάρου, Κωνσταντίνο Μπιζά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους Βουλευτές Κυκλάδων για την υπόθεση των ΔΕΥΑ και το μέλλον τους .

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου: Αποκατάσταση αλήθειας, όχι στην οικειοποίηση της Γραβιέρας Νάξου

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου "Nα μην οικειοποιηθούν στο μέλλον οποιαδήποτε διάκριση του προϊόντος Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, αν δεν αφορά συγκεκριμένα το προϊόν της επιχείρησής τους"

Αναπληρωτές Καθηγητές: Εκπτωση στα εισιτήριά τους προς τις περιοχές τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Blue Star Chios: Λίγο πριν το μεσημέρι θα περάσει από Σαντορίνη για Πειραιά

Το Blue Star Chios πέρασε το ... απαγορευτικό στην Κρήτη και τώρα επιστρέφει στον Πειραιά μέσω Κυκλάδων