Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε' Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Νάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε’ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

|

Συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3ο Δημοτικό σχολείο Νάξου – Ποιοι είναι οι λόγοι και τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 

Μπορεί η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έχουμε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μάλιστα ουκ ολίγων, όμως τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ουκ ολίγα. Και μάλιστα σε τομείς που έχουν να κάνουν με την παράλληλη στήριξη (και όχι μόνο)… Αποτέλεσμα; Την έντονη φημολογία για συγχωνεύσεις τμημάτων ώστε να καλυφθούν τα κενά..  Αλλά στη Νάξο και δη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου η φήμη γίνεται πραγματικότητα… Αυτό μας ενημερώνει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζοντας ”  Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές – φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος”

Και υποστηρίζουν ” Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση”.

Μιλάμε για 49 παιδιά που βρίσκονται στην Ε’ Τάξη, επτά εκ των οποίων είναι σε καθεστώς ένταξης” και με βάση τα νέα δεδομένα θα δημιουργηθούν δύο τμήματα των 25 παιδιών (25 και 24) ώστε να καλύπτονται οι ώρες..  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα λύση και θα αποφύγουμε αντιπαραθέσεις που σίγουρα δεν κάνουν καλό κυρίως στα παιδιά… 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου (φέρει την υπογραφή των Σαντέλ Κασσάρ και Μαργαρίτα – Ελένη Λατσού, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα). Τίτλος; Ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου”

“Εχθές, 12 Οκτωβρίου 2021, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου μας, ενημερωθήκαμε για την ξαφνική απόφαση συγχώνευσης των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνέλευση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Ε’ Δημοτικού, στους οποίους έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία» η επικείμενη αλλαγή στα τμήματα των παιδιών τους, εν μέσω σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και πάρα την ορθή τήρηση των μέτρων (όπως είναι η τήρηση της χρήσης μάσκας), θεωρούμε πως η συγχώνευση των τμημάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, καθώς και του περίγυρού τους!

Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη την εν λόγω απόφαση ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές απέχουν από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για σχεδόν ενάμισι χρόνο. Έχουμε διαπιστώσει ότι τα διαστήματα της καραντίνας έχουν προκαλέσει μαθησιακά κενά στα παιδιά μας, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε ότι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά στο ρόλο τους ως μαθητές.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα συγκεκριμένα τμήματα που ζητείτε να συγχωνευθούν, έχουν μεταβληθεί στο παρελθόν, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που χρήζουν ειδικής υποστήριξης, μέσω φοίτησης σε Τμήμα Ένταξης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η τάξη. Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές – φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση .

Ζητάμε, λοιπόν, αντί να μειώνετε τον αριθμό των τμημάτων του σχολείου μας, να φροντίσετε για την άμεση τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται το σχολείο και τα παιδιά μας για την σωστή εκπαίδευσή τους.

Ευελπιστούμε πως θα πράξετε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το αίτημά μας να γίνει άμεσα αποδεκτό, και η νέα χρονιά να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τα παιδιά μας”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γλινάδο- Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων: Διασκεδάζουμε το “Εναστρον” για καλό σκοπό

Στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Έναστρον" στο Γλινάδο!! - Ποιος είναι ο λόγος;

Νάξος: Φωταγωγήθηκε το δέντρο, χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους (video)

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία Πρωτοδικείου - Γέμισε με παιδικά χαμόγελα ένα ολόκληρο νησί (video)

Φιλώτι – Σύλλογος: Πρώτος σε ψήφους ο Στέφανος Νίαος, συστήνεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πόσοι ψήφισαν, ποιοι εκλέγονται

ΥΠΕΝ – Ηλεκτρικά τιμολόγια: Δέκα (10) χρήσιμες ερωταπαντήσεις

Δέκα (10) χρήσιμες ερωταπαντήσεις του ΥΠΕΝ για τις αλλαγές από 1η Ιανουαρίου 2024

Κωμιακή – Σύλλογος Γυναικών: Παρουσία Χριστουγεννιάτικου Παζαριού

Για δύο Κυριακές (10 - 17 Δεκεμβρίου) στην Κωμιακή έχουμε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Naxos Medical: Στη Νάξο (11-12/12) ο γιατρός πνευμονολόγος Νίκος Κουφός

Διήμερο ιατρικών εξετάσεων (11-12 Δεκεμβρίου) από τον γιατρό πνευμονολόγο Νίκο Κουφό στο Naxos Medical

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής

Οι δύο Ινδοί που εργάζονται σε μία από τις παλαιότερες κτηνοτροφικές μονάδες της Γαλάτιστας με πάνω από είκοσι χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 πρόβατα και 200 κατσίκια

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το μυκόπλασμα της πνευμονίας – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που δίνει εστίες πνευμονίας περιοδικά.

Πόλεμος στη Γάζα: Η αντίληψη για την ασφάλεια επηρεάζει τις κρατήσεις στις χώρες της περιοχής – Η θέση της Ελλάδας

Ο δείκτης Mabrian Security Perception Index έχει διαμορφωθεί εδώ και 9 χρόνια. Μετρά, το επίπεδο εμπιστοσύνης που εκφράζουν οι επισκέπτες και οι πιθανοί ταξιδιώτες σχετικά με έναν τουριστικό προορισμό με βάση την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΠΝΑΙ – 14ο Φεστιβάλ Μελιού: Διακρίσεις για προϊόντα Νάξου, Σερίφου και Σύρου

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Αεροδρόμιο Νάξου: Η έντονη βροχόπτωση “μετέφερε” την πρωινή πτήση της Sky Express

Εντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο από τις πρώτες πρωινές ώρες... 36 χιλιοστά βροχόπτωσης στην Κόρωνο - "Μεταφέρθηκε" η πρωινή πτήση της Sky Express