Οι μαθητές -τριες του Γυμνασίου Σκαδού στην Ορεινή Νάξο ολοκλήρωσαν τη παρουσία τους στο πρόγραμμα Erasmus+…
“…. Σε κάθε μετακίνηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής, να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους, τα ήθη και τα έθιμά τους. Παρακολούθησαν σεμινάρια σχετικά με τη φωτογραφία και επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία του κάθε τόπου…”.
Γυμνάσιο Σκαδού στην Ορεινη Νάξο.. Λίγο πριν το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών και έχουμε μία σημαντική είδηση. Οι μαθητές – τριες ολοκλήρωσαν τη παρουσία τους, τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα του Erasmus+. Τι σημαίνει αυτό; Ανταλλαγή εμπειριών. Νέες παραστάσεις και συμμετοχή σε δράσεις έχοντας συνεργασία με μαθητές από άλλες χώρες… Ονειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα… Και βέβαια ελπίδα όλων (όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους στο σχολείο αλλά και για όλους εμάς) η εκ νέου συμμετοχή τους…
Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης
Σήμερα 31/08/2022 τελείωσε για το Γυμνάσιο Σκαδού μια περιπέτεια που κράτησε 3 χρόνια και υποστηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+. Το θέμα ήταν “Culture of photographs – Digital students.”. Συμμετείχαν 5 χώρες: η Ελλάδα (Γυμνάσιο Σκαδού-Νάξος) ως συντονίστρια του προγράμματος, η Τσεχία (Οστράβα), η Ρουμανία (Σάτου Μάρε), η Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) και η Βόρεια Μακεδονία (Τέτοβο).
Σε κάθε μετακίνηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής, να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.
Παρακολούθησαν σεμινάρια σχετικά με τη φωτογραφία και επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία του κάθε τόπου.
Σκοπός του προγράμματος, όπως και πραγματοποιήθηκε, ήταν η ένωση των σχολείων και η αλληλεπίδραση των μαθητών από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, ώστε να προσφερθεί σε αυτούς η δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, να εκφράσουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν κίνητρα και να βελτιώσουν τη δημιουργικότητά τους.
Οι επιμέρους στόχοι πραγματώθηκαν μέσα από την επαφή των σύγχρονων, διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Μετά απ΄ όλα αυτά σκοπός μας είναι, αν βέβαια δοθεί η ευκαιρία, να συμμετάσχουμε ξανά σε πρόγραμμα Erasmus, γιατί μη εμπειρία είναι μοναδική και συγκεκριμένα για τα παιδιά της ορεινής Νάξου, όπου οι δυνατότητες είναι εξαιρετικά περιορισμένες.