Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος – Σαγκρί: Και το όνομα αυτών; Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Γεώργιος...

Νάξος – Σαγκρί: Και το όνομα αυτών; Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Γεώργιος Μαϊτός»

|

Με πλειοψηφία (13-10 συν την ψήφο του προέδρου της κοινότητας Σαγκρίου), το Δημοτικό Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε στην ονοματοδοσία Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σαγκρίου αποδίδοντας φόρο τιμής στον εκπαιδευτικό Γεώργιο Μαϊτό… – Τι αναφέρει η αντιπολίτευση

Και το όνομα αυτών; Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου «Γεώργιος Μαϊτός»… Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αγαπητού εκπαιδευτικού (σ.σ. έφυγε στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 μετά από μάχη με την επάρατο νόσο και σε ηλικία μόλις 55 ετών) το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την 29η Δεκεμβρίου με ψήφους 13 – 10 (συν την ψήφο του προέδρου της κοινότητας Σαγκρίου) αποδέχτηκε τις προτάσεις από την κοινότητα Σαγκρίου και ενέκρινε την προσθήκη προσωνυμίας, τόσο στο Δημοτικό Σχολείου Σαγκρίου Νάξου όσο και στο Νηπιαγωγείο Σαγκρίου Νάξου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΜΑΪΤΟΣ»,  ως ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς αυτού στην Α/θμια αλλά και στην εκπαίδευση γενικότερα, τόσο στην γενέτειρα του Κοινότητα Σαγκρίου, στη νήσο Νάξο, στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αλλά και στον Νομό Κυκλάδων ευρύτερα, στον οποίο είχε διατελέσει τόσο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και Διευθυντής Εκπαίδευσης…. Είναι από τα πρόσωπα που έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρολό τόσο στην λειτουργία του σχολείου στο χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε όσο και στο ειδικό σχολείο του Αγίου Θαλαλαίου…

Αντιπολίτευση «Μόνο το νηπιαγωγείο»

Μία απόφαση πάντως που δεν είχε την ψήφο της αντιπολίτευσης… Ο κος Λεονάρδος Χατζηανδρέου – εκ μέρους της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» θα δηλώσει «δεν πρέπει να μπούμε σε διχαστική λογική. Να δούμε τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων μας οι οποίες λένε να δοθεί το όνομα μόνο στο νηπιαγωγείο. Προτείνω να επιβεβαιώσουμε ότι εμμένουμε στην προηγούμενη απόφαση μας για να ονομαστεί το νηπιαγωγείο σε «Γεώργιος Μαϊτός» και ύστερα εάν θέλουμε να μετονομαστεί και το Δημοτικό Σχολείο σε «Μαϊτός Γεώργιος» να το ξαναπέμψουμε το θέμα πάλι στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σαγκρίου για να πάρει εκ νέου απόφαση».

Από τη πλευρά του ο Βασίλης Βρούτσης – επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» θα αναφέρει «Η άποψη μου είναι ότι επειδή αυτό έχει ξεκινήσει από την Κοινότητα και επειδή η Κοινότητα στην δεύτερη απόφαση της δεν είχε υπόψη της τα νέα έγγραφα που φέρνετε στο Συμβούλιο από την Δ/νση Α/θμιας, προτείνω να επιστρέψει το θέμα στην Κοινότητα να πάρει νέα απόφαση και να έρθει το θέμα ξανά στο Συμβούλιο. Θεωρώ ότι πρέπει να τιμήσουμε την μνήμη του Γεωργίου Μαϊτού, αλλά αφού υπάρχει αυτή η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την απόφαση και να δοθεί το όνομα μόνο στο νηπιαγωγείο».

Όσο για τον κο Ιωάννη Κορρέ – επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» θα σημειώσει «Αυτό που έπρεπε να συζητάμε πρωτίστως σήμερα  θα έπρεπε να είναι η λειτουργικότητα του σχολείου και όλων των σχολείων του Δήμου και δευτερεύοντος  η ονοματοδοσία . Από ότι γνωρίζω το σχολείο Σαγκρίου  έχει  πρόβλημα στεγαστικό. Συμφωνούμε  με  την  πρώτη  απόφαση  που  έχουμε πάρει για την ονοματοδοσία στο νηπιαγωγείο και πιστεύουμε ότι αποδίδουμε τιμή στο συγκεκριμένο πρόσωπο».

Παρέμβαση είχαμε και από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Ιωάννη Νικ. Μαράκη που ανέφερε «Σέβομαι την άποψη της Κοινότητας Σαγκρίου, είναι αιτιολογημένη και αυτή η απόφαση λέει να ονομαστεί μόνο το νηπιαγωγείο».

Σαγκρί: «Περήφανοι για την απόφαση»

Ποια ήταν οι αντίδραση των φορέων στο Σαγκρί; Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Μιχάλης Μανιός σε ανάρτησή του στη σελίδα που έχει στα social media θα αναφέρει «Με τη χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και μικρών Κυκλάδων νιώθω ηθική ικανοποίηση όχι μόνο σαν Σαγκριωτης άλλα και ως Ναξιος. Ο λόγος είναι η θετική απόφαση ώστε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Γεωργίου Μαϊτού στο σχολικό συγκρότημα του Σαγκρίου. Είναι τιμή για το χωριό μας διότι με αυτή την απόφαση ένας αξιόλογος άνθρωπος και εκπαιδευτικός, πρωτοπόρος στη δουλειά του και σκληρά εργαζόμενος εκπαιδευτικός του απονέμεται το ελάχιστο του φόρου τιμής. Δεν ξέρω τι έργο θα παραδώσω στο τέλος της θητείας μου, άλλα πάντα ως κοινοτάρχης άλλα και ως άνθρωπος θα είμαι περήφανος που έβαλα ένα λιθαράκι σε αυτή τη προσπάθεια άλλα και στην απόφαση που πάρθηκε σήμερα. Λυπάμαι για τα αρνητικά σχόλια ή την αρνητική διάθεση ορισμένων ανθρώπων που δυστυχώς είναι και Σαγκριώτες.  Έχω να πω όμως, ότι όσα έργα και να γίνουν αν δεν τιμούμε τα σημαντικά πρόσωπα του χωριού μας, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση μας, τίποτα δεν θα είναι ολοκληρωμένο στον τόπο μας”.

Και παρέμβαση είχαμε και από τον Γιώργο Μιχαήλ από τη θέση του προέδρου του συλλόγου ΠΝΟΕΣ που σημείωσε – επίσης στη σελίδα που διαθέτει ο σύλλογος στα social media «Σήμερα παραβρέθηκα στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων εκπροσωπώντας τον σύλλογο μας Π.Ν.Ο.Ε.Σ. από τη θέση του προέδρου (χωρίς δικαίωμα ψήφου αλλά με γνωμοδοτική απόφαση του συμβουλίου) για το θέμα ν.4 στην ημερήσια διάταξη: Ονοματοδοσία στο σχολικό συγκρότημα Σαγκρίου (δημοτικού και νηπιαγωγείου) “Γεώργιος Μαϊτός”. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της κοινότητάς μας Μιχάλης Μανιός (με δικαίωμα ψήφου) αλλά και ο τοπικός σύμβουλος Στέφανος Στρατούρης. Η τοποθέτηση μου όπως και η ψήφος του προέδρου της κοινότητάς μας ήταν θετική για να ονομαστεί το νηπιαγωγείο μας και το δημοτικό μας σχολείο “Γεώργιος Μαϊτός”. Το Δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία κι όχι ομόφωνα ψήφισε να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος συγχωριανού μας τιμώντας τη μνήμη του!»

 

Δείτε στο τέλος του άρθρου την απόφαση στη διαύγεια του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μιχαήλ (absolut consept ) για την φωτογραφία του σχολείου…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο