Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου επιστρέφουν σήμερα (19/04) στη τάξη

Νάξος: Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου επιστρέφουν σήμερα (19/04) στη τάξη

|

Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Νάξου επιστρέφουν στην τάξη από σήμερα (19/04) – Δεν πήραν απάντηση στα αιτήματα τους αλλά πρέπει να δώσουν εξετάσεις…

Υπάρχουν κάποιοι αγώνες που κερδίζεις και κάποιοι άλλοι που μοιάζουν αδύνατοι αλλά οφείλεις να δώσεις τον αγώνα… Κι όχι για την τιμή των όπλων, κυρίως για την αξιοπρέπεια και τον εαυτό σου… Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Νάξου (συνολικά 26) εδώ και μία εβδομάδα πήραν την απόφαση να απέχουν από τα μαθήματά τους, ενώνοντας τη φωνή τους με τους μαθητές όλων των Εσπερινών Λυκείων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισαγωγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και όχι μόνο..

Οπως διαβάζουμε στις ανακοινώσεις εκπροσώπων από τα Εσπερινά Λύκεια ” Με επανειλημμένες κρούσεις και πιέσεις που ασκήσαμε, ώστε να λάβουμε κάποια απάντηση, η μόνη ανεπίσημη που πήραμε, ήταν ότι, επικαλούμενοι την ισονομία μεταξύ Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων, η ενιαία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είναι το βασικό σκεπτικό, πάνω στο οποίο βασίστηκε όλο το νομοσχέδιο και δεν γίνονται εξαιρέσεις. Δεν γίνονται εξαιρέσεις για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι, γονείς. Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους και συνάμα να μορφωθούν, ώστε να έχουν ένα ελπιδοφόρο αύριο. Δεν γίνονται εξαιρέσεις για εμάς, διότι για το υπουργείο παιδείας, είμαστε ενός κατώτερου Θεού παιδιά”.

Συν τοις άλλοις είχαν και το θέμα των self tests με τον προγραμματισμό του υπουργείου να τους θέλει εκτός Την πρώτη φορά από το σχολείο, τώρα από το Φαρμακείο…. Η εβδομάδα που πέρασε δεν έφερε αλλαγές. Και οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου που επέλεξαν την μάθηση βρέθηκαν σε αδιέξοδο: Από τη μία μένουμε στο σπίτι και είμαστε … ασφαλείς, αλλά χάνουμε τη σχολική χρονιά λόγω απουσιών καθότι δεν υπάρχει η κάλυψη των απουσιών και βέβαια δεν λειτουργεί η τηλεκπαίδευση. Και από την άλλη, επιστρέφουμε στο σχολείο, η ζώσα εκπαίδευση ξεκινάει αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κρούσμα από τη στιγμή που αυτή τη περίοδο η έξαρση είναι μεγάλη και το κυριότερο, οι νέοι πλέον είναι στο στόχαστρο της πανδημίας… ” Και επέλεξαν τη λήξη της αποχής και επιστροφή στο σχολείο.

Οι μαθητές του Εσπερινού Λύκειου της Νάξου θα είναι σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου κανονικά στο σχολείο. Στο Γενικό Λύκειο Νάξου “Μανώλης Γλέζος” που τους φιλοξενεί. Κι αυτό γιατί επιθυμούν την μάθηση. Θέλουν να πάρουν το απολυτήριο. Επιθυμούν (οι περισσότεροι) να δοκιμάσουν την τύχη τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Εστω και με αλλαγή μεσούσης της σχολικής χρονιάς στο όνομα της ισότητας (σ.σ αλήθεια εάν ήταν ανάποδη η αλλαγή το Υπουργείο θα σφύριζε αδιάφορα;)… Κι αυτό γιατί κάνουν πράξη το διά βίου μάθηση κάτι που ακούγεται ως ανέκδοτο για τους μικρότερους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος – Μελωδίες και μήνυμα ζωής στην Τήνο: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και ανθρωπιά, με παράλληλη δράση στήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.