Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Οι εκπαιδευτικοί στους ...δρόμους (02/03) και στάση εργασίας

Νάξος: Οι εκπαιδευτικοί στους …δρόμους (02/03) και στάση εργασίας

|

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων με ανακοίνωσή της μιλάει για 3ωρη στάση εργασίας (8-11) την Παρασκευή 2 Μαρτίου συμπληρωματικά με την 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ (11-2) – Και οι εκπαιδευτικοί της Νάξου της Αθμιας σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πρωτοδικείου

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας καλά κρατούν… Τόσο στην Αθμια όσο κα στην Βθμια και με σημείο αναφοράς το γεγονός ότι πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα με τους αναπληρωτές που συνεχίζουν να βρίσκονται με μία βαλίτσα στο χέρι και να μην φαίνεται φως στο τούνελ…

Και έτσι όπως διαβάζουμε «η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ για την Παρασκευή 2 Μαρτίου συμπληρωματικά με την τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ (11-2 ) την ίδια μέρα, προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους στη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκείνη τη μέρα στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 μ.μ., με αίτημα τους μόνιμους διορισμούς στην Παιδεία. Έτσι στις 2 Μαρτίου κηρύσσεται ουσιαστικά απεργία για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην περιοχή της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων». Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση «η ΟΛΜΕ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την οικονομική κάλυψη της μετακίνησης όλων των συναδέλφων που θα μετακινηθούν από την περιοχή της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων προς Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ , με αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Οι συνάδελφοι να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους και θα ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων τους».

Στη Νάξο έχουμε κινητοποίηση 

Και ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στη Νάξο αλλά και στα άλλα νησιά των Νοτίων Κυκλάδων.. Όπως διαβάσαμε στην σελίδα των εκπαιδευτικών Αβθμίας εκπαίδευσης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων πάμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου στην πλατεία Πρωτοδικείου… Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Ύστερα από το αίτημα των σωματείων Αθμιας Εκπαίδευσης για ανάγκη κινητοποίησης σχετικά με την αδιοριστία στην εκπαίδευση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων καλεί σε Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2/3,στην Πλατεία Πρωτοδικείου και ώρα 13.00. Επίσης, το Δ.Σ του Συλλόγου μας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 2/3, τις τρεις πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης ( 8-11), υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ έχει ήδη προκηρύξει 3ωρη Στάση Εργασίας , με την απόφαση της (Αριθμ.Πρ. 513 27/2/2018) για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής και ολοήμερης ζώνης, προκειμένου να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Είμαστε ΑΟΡΑΤΟΙ για το Υπουργείο, όμως δεν μπορεί και δε γίνεται να είμαστε ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ! Ζητάμε τη στήριξη όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών, με σκοπό την περαιτέρω αγωνιστική κινητοποίηση όλων μας. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία στους διορισμούς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία μας και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει ψήφισμα, με βασικό στόχο μας την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών χωρίς αποκλεισμούς σε γενική και ειδική αγωγή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αδιοριστία και την ελαστική απασχόληση. Η στήριξη και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας κρίνεται απαραίτητη!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.