Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται

Νάξος: Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται

|

Μπορεί το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς να πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όμως οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την μάχη και τη Δευτέρα (14/01) έχουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση – Η κραυγή αγωνίας ενός εκπαιδευτικού 

Και η μάχη  συνεχίζεται… Σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί την περασμένη Παρασκευή (11/01) και παρά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών (σ.σ. έγινε και στη Νάξο με πορεία στη παραλιακή ζώνη) να πέρασε (κατά πλειοψηφία) από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς, όμως η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια.. Και μία ακόμη πορεία δυστυχώς συνοδεύτηκε από επεισόδια… Ειδικά όταν έφτασαν κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και σημειώθηκαν και τραυματισμοί εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις καταστολής…

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση εκπαιδευτικού με αφορμή αυτό το συμβάν που αναφέρει «Τα δέκα χρόνια θέλω πίσω και ξοφλήσαμε…. Ξέρεις τι; Δεν τον θέλω ρε τον διορισμό σου. Σιχάθηκα, κουράστηκα, ντράπηκα να βλέπω να χτυπάνε συναδέλφους μου. Εσύ αλήθεια δεν ντράπηκες καθόλου; Τίποτα δε θέλω από σένα, μόνο τα δέκα χρόνια μου δώσε μου πίσω και ξοφλήσαμε. Τον κάθε Σεπτέμβρη που πάθαινα κρίσεις πανικού μη ξέροντας αν και πού θα δουλέψω, τον θέλω πίσω. Τα Χριστούγεννα που περνούσα μακριά από τους δικούς μου γιατί δεν ερχόταν πλοίο να μας πάρει, τα καλοκαίρια που επέστρεφα στο παιδικό μου δωμάτιο άνεργη, άφραγκη και χωρίς ένσημα τα θέλω όλα πίσω. Τα δέκα χρόνια μου θέλω πίσω και ξοφλήσαμε».

Και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου που το Νομοσχέδιο θα  συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, οι εκπαιδευτικοί θα είναι έξω… Και όπως σημειώνεται ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις από την Δευτέρα, 14/1 και καλούν σε νέα απεργία.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση;  «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα! Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις  ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χατζηανδρέου: «Πολιτικό το πρόβλημα με την Πορτάρα – Όχι στη σύγκρουση με την Αρχαιολογία»

Κάλεσμα για κοινή επίσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και αποφυγή δικαστικής αντιπαράθεσης – «Η Πορτάρα ανήκει σε όλους τους Ναξιώτες, όχι μόνο στη δημοτική αρχή»

Κρήτη – Ζωνιανά: Η μεγαλύτερη γραβιέρα του κόσμου είναι 1.300 κιλά, το “χρυσάφι” του Μυλοποτάμου!

Με 9 τόνους γάλα και το μεράκι των ντόπιων, το κεφάλι-γίγας γραβιέρας θα παρουσιαστεί στη Γιορτή Βοσκού & Τυριού, στις 10 Αυγούστου. Πολιτισμός, γεύσεις και Κρητικό γλέντι στα Ζωνιανά.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Βίβλο: Τα μικρο-τοπωνύμια ζωντανεύουν την ιστορία των Τριπόδων

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Βίβλο: Τα μικρο-τοπωνύμια ζωντανεύουν την ιστορία των Τριπόδων

Νάξος – Μικρές Κυκλάδες: “Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” (video)

“Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” – Συγκινητική αναφορά στον ήρωα των Μικρών Κυκλάδων από τον Πέτρο Αξαόπουλο (video)

Επιχείρηση «Θέρος»: Μαζικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ, πρόστιμα και λουκέτα σε Μύκονο, Πάρο, Μήλο

Αδιάκοποι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ και τον Αύγουστο – Καμπάνες σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και ενοικιάσεων οχημάτων στο Αιγαίο

Πορτάρα Νάξου: Η «περίφραξη» της ψυχής του νησιού και η τοποθέτηση του Δημάρχου Λιανού (video)

Ανησυχία, αγανάκτηση και δημόσια παρέμβαση για το συρματόπλεγμα στο εμβληματικό μνημείο της Πορτάρας

Σίφνος: Επίτιμος Δημότης ο Εμίρ Κουστουρίτσα (video)

Σίφνος: Επίτιμος Δημότης ο Εμίρ Κουστουρίτσα – Μια «Άσπρη Γάτα» στη φωτεινή αυλή του Αιγαίου (video)

«Δεν βάζεις Σύρμα στην Ψυχή ενός Τόπου» – Συγκινητική Παρέμβαση του Γιώργου Βάλλη για την Πορτάρα της Νάξου

Έντονη αντίδραση για την περίφραξη με συρματόπλεγμα – «Η Πορτάρα δεν είναι εργοτάξιο, είναι η ψυχή της Νάξου»

Παρέμβαση Φόρτωμα για την άδικη φορολογική μεταχείριση των νησιωτών – Στο επίκεντρο η Φολέγανδρος

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων στον Υπ. Οικονομικών με αιχμές για ανισότητα στην παροχή υποδομών και υπηρεσιών στα μικρά νησιά

Η Ελλάδα υψώνει φωνή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – Μαζικές δράσεις και στις Κυκλάδες στις 10 Αυγούστου

Από τη Νάξο ως τη Μήλο και από τα Δωδεκάνησα έως την Ήπειρο, σε δεκάδες πλατείες και λιμάνια στήνονται δράσεις αλληλεγγύης με το μήνυμα: «Not in our name»

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.