Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος & Μικρές Κυκλάδες: Η βράβευση των μαθητών, η συνάντηση των πρώτων...

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Η βράβευση των μαθητών, η συνάντηση των πρώτων Ημελλου – Βάβουλα

|

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος τίμησε τον 17χρονο Νάξιο κολυμβητή Βασίλη Σοφικίτη – Η προσφορά από την Sky Express αλλά και από την  ExcellenSeas 

Για 4η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιβράβευσετα παιδιά που εισάχθηκαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης» βραβεύθηκαν εφέτος 138 πρωτοετείς φοιτητές από τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και τη Νάξο, παρουσία του Ακαδημαϊκού, πρώην προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού καιΚαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στεφάνου Δ. Ήμελλου.

img_3340-.jpgΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος μας τίμησε τον 17χρονο Νάξιο κολυμβητή Βασίλη Σοφικίτη, ο οποίος πρόσφατα ανέβασε την Ελλάδα στο παγκόσμιο βάθρο, κατακτώντας 2 χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων στο Περού και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε η κα Ευγενία Τζαννίνη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ιδρυτικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας Pastra CretoNaxiosa.

Να σημειώσυμε εδώ ότι ως μέλος της κοινότητας ExcellenSeas κάλεσε τον Σοφικίτη να συμμετάσχει στη κολυμβητική διαδρομή διαδρομή Νάξος – Ηρακλειά (σ.σ. το τριήμερο 20-23 Οκτωβρίου ανάλογα με το καιρό) ενώ σημείωσε ότι τα παιδιά των Μικρών Κυκλάδων (δύο από Δονούσα, ένα από Σχοινούσα) θα έχουν πλήρη υποτροφία για τα χρόνια των πανεπιστημιακών σπουδών τους. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ακόμα ο Ναξιώτης κ. Πέτρος Σιδερής, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών και Περιβαλλοντολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Texas A&M και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Υποτροφιών σε Τομείς Εθνικού Ενδιαφέροντος, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας.

 img_2339.jpg«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που κατόρθωσαν να εισαχθούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του τόπου μας, αλλά και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που τους παρείχαν. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του δήμου μας που συνεχίζουν άοκνα να διδάσκουν τα παιδιά, παρέχοντας τα εφόδια για το μέλλον τους.Είμαστε εδώ, για να επιβραβεύσουμε ηθικά τους επιτυχόντες αλλά και για να στηρίξουμετα παιδιά που δεν πέτυχαν, ώστε να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους»  δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός. 

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του και ευχαρίστησε την αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS, η οποία παρέχει δωρεάν εισιτήρια στα 138 παιδιά που βραβεύθηκαν.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Symi On The Rocks: Το σπιτάκι του ψαρά που έγινε viral φαντασίωση του ελληνικού καλοκαιριού

Ένα λευκό σπίτι πάνω στα βράχια στη Σύμη έγινε παγκόσμια φαντασίωση – από τους influencers του Instagram μέχρι τους ρομαντικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη.

Η λαβή Χάιμλιχ μπορεί να σώσει μια ζωή – Δες πώς (video)

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύουν το κοινό στη σωστή εφαρμογή της λαβής Χάιμλιχ – Μαθήματα και οδηγίες διαθέσιμα στο www.samarites.gr

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

Δήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Αντιδράσεις, ζημιές και απελπισία στην Τήνο – Εικόνες ντροπής με κατοίκους και επιχειρήσεις στο σκοτάδι για ώρες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μιτάτοι: Πέτρινοι φύλακες της παράδοσης στην Κρήτη και τη Νάξο (video)

Στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και στη Νάξο, οι μιτάτοι στέκουν ως ζωντανά σύμβολα κτηνοτροφικής σοφίας και βιώσιμης ζωής. Είναι ώρα να τα προστατεύσουμε και να τα αναδείξουμε.

Νάξος: Νεανικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας από το ExcellenSeas στο Πυργάκι (video)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη χρονιά ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας από τον μη κερδοσκοπικό φορέα ExcellenSeas στο νότιο άκρο της Νάξου – Υποτροφίες σε μαθητές ακριτικών νησιών.

Το μέλλον του νερού στα χέρια της επιστήμης – Το έργο WATERWISE σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Πανεπιστήμια και εταιρείες τεχνολογίας ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός «έξυπνου» μοντέλου διαχείρισης νερού με βάση το υδατικό αποτύπωμα κάθε περιοχής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κρατάει το βασικό κορμό, μένουν οι Μάκαρης, Προδρόμου, Αρτσάνος, Κρανιάς

Ο Πανναξιακός «χτίζει» πάνω στην εμπειρία και τη σταθερότητα – Τέσσερις βασικοί παίκτες συνεχίζουν για τη νέα σεζόν στη National League 2.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Εντατικοί έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία με εντολή Κικίλια

Διπλοί ετήσιοι έλεγχοι στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδας–Ιταλίας, με ενίσχυση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.